Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Sep 29, 2010, 07:57 AM   #1
MaxMike
macrumors 6502
 
Join Date: Dec 2009
G4 MDD USB problems

My friend just got a 1.25GHz MDD but he says he is having problems with it. He says that when he starts it up, his mouse light (sensor) flickers and the keyboard does not work. The only way to fix this is to unplug and replug in the peripherals. He also tried on his Studio Display connected via ADC and the same thing happens. Could a PCI USB card help his problems or is there some way to fix the current USB ports?
__________________
Laptop: MacBook Pro (Fall 2011), 2.4GHz Core i7, 8GB RAM, AMD 6770M
Desktop: Mac mini (Late 2009), 2.53GHz C2D, 4GB RAM, NVIDIA 9400M
On the Go: iPhone 5, iPad 3, iPod nano/touch/shuffle/5G
MaxMike is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 29, 2010, 11:23 PM   #2
MacForScience
macrumors 6502
 
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by MaxMike View Post
My friend just got a 1.25GHz MDD but he says he is having problems with it. He says that when he starts it up, his mouse light (sensor) flickers and the keyboard does not work. The only way to fix this is to unplug and replug in the peripherals. He also tried on his Studio Display connected via ADC and the same thing happens. Could a PCI USB card help his problems or is there some way to fix the current USB ports?
So if the USB ports are known to be fine ie if you plug other devices in and they work without a hitch why wouldn't you assume the keyboard and/or mouse may be going bad?

Cheers
__________________
24" AL iMac 3.06Ghz 4GB Ram 1TB HD Radeon 4850; Mac Mini Server 2.5Ghz 4GB Ram 2 500GB HDs; 2 23" Monitors; 11" MB Air 1.4Ghz 64GB SSD 2GB Ram; iPad 2 16GB CDMA, Touch 4th gen 32GB; 4.5TB storage
MacForScience is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2010, 05:05 PM   #3
MaxMike
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Dec 2009
Quote:
Originally Posted by MacForScience View Post
So if the USB ports are known to be fine ie if you plug other devices in and they work without a hitch why wouldn't you assume the keyboard and/or mouse may be going bad?

Cheers
We never plugged in any other devices; the keyboard is a <6 month old Apple Wired Aluminum Keyboard, and the mouse is about the same age Macally ice mouse. Both of these peripherals were working fine on his iMac G4. Also, we plugged a Belkin 4-port PCI USB card in and the problems are not apparent here when using that expansion card.
__________________
Laptop: MacBook Pro (Fall 2011), 2.4GHz Core i7, 8GB RAM, AMD 6770M
Desktop: Mac mini (Late 2009), 2.53GHz C2D, 4GB RAM, NVIDIA 9400M
On the Go: iPhone 5, iPad 3, iPod nano/touch/shuffle/5G
MaxMike is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2010, 05:10 PM   #4
max••
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2008
Location: In OSX Snow Leopard / Godalming UK
Quote:
Originally Posted by MaxMike View Post
We never plugged in any other devices; the keyboard is a <6 month old Apple Wired Aluminum Keyboard, and the mouse is about the same age Macally ice mouse. Both of these peripherals were working fine on his iMac G4. Also, we plugged a Belkin 4-port PCI USB card in and the problems are not apparent here when using that expansion card.
so i call that the usb controller is dead so keep using the usb card, prob solved
__________________
'08 MBP 2.4ghz 4gb ram Lion Snow Leo|iBook G3 500mhz 256mb ram Tiger|PowerMac G5 DP 2.5ghz 3gb ram Leo|B/W G3 350mhz 256mb ram MintPPC|Xserve G4 1Ghz DP 2Gb ram 2TB Hdd Leo Server|+ some more macs
max•• is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2010, 07:58 PM   #5
raysfan81
macrumors 6502a
 
raysfan81's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: North Carolina
Quote:
Originally Posted by max•• View Post
so i call that the usb controller is dead so keep using the usb card, prob solved
Yup thats the easiest answer to the problem!
__________________
Broken Ipod Touch 1st gen 16gb & Zune HD 64gb
eMac 1.42 ghz,80gb hd & 500mhz Snow iMac g3, 2ghz Unibody MB
400 mhz G4 "Sawtooth", Dual 1.42 ghz MDD, 17" 1.83 ghz C2D iMac
raysfan81 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
G4 MDD locks up in the 1st few mins, normally with a very high pitched whining noise. Diamond Dave PowerPC Macs 4 Aug 18, 2011 09:05 PM
Help! USB problems with late 2007 Macbook ikeywah Mac Basics and Help 1 Aug 2, 2011 07:54 AM
USB or FireWire booting a Power Mac G4 Jethryn Freyman PowerPC Macs 7 Jul 8, 2011 12:58 PM
Unreliable USB ports on PowerMac G4 MDD MrCheeto PowerPC Macs 6 Apr 24, 2010 04:17 PM
Powermac G4 MDD problems nigletsyz Mac Basics and Help 15 May 9, 2007 12:41 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:12 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC