Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Mac Peripherals

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Oct 5, 2010, 08:42 PM   #1
DBriggs
macrumors member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bel Air Maryland
27inch ACD Sound Issues

Hi All,

Just got the 27 inch LED ACD. I love it. It is a beautiful screen and has really made my work very enjoyable. This all being said, the sound has been cutting out on the built in speakers. I have installed the update and called apple. Apple had me reset the SMC which was only a temporary fix as the sound has cut out again. Anyone know of a more permanent fix?


As always, thanks for the help MacRumors forums members. Hopefully as I learn I can help people rather than just ask questions...
DBriggs is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 5, 2010, 09:20 PM   #2
ovrlrd
macrumors 65816
 
ovrlrd's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Haven't had that experience, but one time I saw the backlight kind of get a little dim for a brief second during a heavy bass note on a particular song while I had the volume turned up. I didn't see it happen again after I tried it again though. I suspect it was related to power draw or something.
__________________
15" rMBP 2.7GHz+16GB+768GB :: iPhone 5 32GB :: iPad Mini 64GB Wi-Fi
ovrlrd is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 6, 2010, 07:09 AM   #3
mictons
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2010
I have been having the same issue with my 27" ACD, it seems to be related to allowing the computer to go to sleep, if I don't allow my computer to sleep it is fine, once I turn on power management I loose the sound once it sleeps. You can unplug the monitor power for 10 seconds and it will reset and work until the next time it sleeps. The ultimate fix will be a software update from Apple, we should all contact Apple to make sure they are working on a fix.
mictons is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 6, 2010, 11:48 AM   #4
DBriggs
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bel Air Maryland
on the phone now

Thanks so much to you both for your replys. I am on the phone with apple support right now. They are researching the issue. Hopefully this will motivate a software fix for this problem. I will change my sleep settings on my computer to see if that helps.


Thanks again!
DBriggs is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 6, 2010, 02:03 PM   #5
Cynicalone
macrumors 68040
 
Cynicalone's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Okie land
USB Audio quits working after awhile.

Resetting the SMC brings it back every time.

So I would guess it is a software issue that can be fixed in a firmware update.
Cynicalone is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 6, 2010, 03:06 PM   #6
DBriggs
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bel Air Maryland
Okay, so I spoke with Apple Support on the phone. I told them about the issue and how resetting the SMC works, but I didnt want to have to do that everyday and just wanted the audio to work all the time. They said that no one else had reported this issue but if it kept happening to call them again.

Sooooo. I guess we will see what happens tomorrow.
DBriggs is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 6, 2010, 04:24 PM   #7
OneEyedJack
macrumors member
 
Join Date: Aug 2010
I just started experiencing the same problem with my two week old 27" ACD.
OneEyedJack is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 6, 2010, 06:38 PM   #8
Cynicalone
macrumors 68040
 
Cynicalone's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Okie land
It did it again today, I noticed that the USB ports work fine, but the iSight, Speakers, and Mic quit working on the display. SMC reset and everything was fine.

I really believe it is a software issue and can be fixed by Apple.
Cynicalone is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 6, 2010, 07:25 PM   #9
spazer
macrumors member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Northern California
I have had this issue twice now with my 27 ACD. Rebooting my macbook did not resolve the issue. I had to physically unplug the monitor and wait a few moments before plugging back in.
spazer is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 7, 2010, 07:07 AM   #10
DBriggs
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bel Air Maryland
Hi All,

I am sorry other people have been running into this problem. Please call apple and let them know about this issue. I'm not sure how honest they were with me when Apple said, "they have no record of anyone else reporting this issue" but hopefully with many people reporting the issue they will be motivated to come out with a fix quickly.


For your reference here is the phone number for Apple Support.


1-800-275-2273


Thanks!
DBriggs is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 7, 2010, 08:26 AM   #11
mictons
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2010
I just got off the phone with support and they had me load the 27" software update Again! And told me to call back if it continues. If you are having this issue please call Apple so it will get some visibility. I told him there are threads going in this forum and one on the Apple Support website with the same issue but they need to hear from us. He gave me a case number to call back on because I told him I will be calling every time it happens.

Dont know about you guys but I expect the sound to work all the time on a $1000.00 monitor!
mictons is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 7, 2010, 08:48 AM   #12
DBriggs
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bel Air Maryland
Thanks for calling! I will do the same, and call every time it happens. Which, it has already happened again!

How do you reload the update again?


Thanks again!
DBriggs is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 7, 2010, 05:29 PM   #13
mictons
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2010
He had me go to http://support.apple.com/kb/dl1107 and downloaded it. I had already loaded it once through Software Update so I am not sure what the difference is but I will try anything.
mictons is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 7, 2010, 07:48 PM   #14
cmbarclay
macrumors member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Seattle
Quote:
Originally Posted by mictons View Post
He had me go to http://support.apple.com/kb/dl1107 and downloaded it. I had already loaded it once through Software Update so I am not sure what the difference is but I will try anything.
How do you reload it? I get the message my computer doesn't need it.

Thank you.
cmbarclay is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 7, 2010, 09:26 PM   #15
mictons
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2010
I just downloaded the file and ran it, I didn't have any problems.
mictons is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 8, 2010, 05:38 AM   #16
DBriggs
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bel Air Maryland
To those who have reloaded the update; do the ports continue to work and sound continue to function?


Thanks
DBriggs is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 9, 2010, 07:18 AM   #17
mictons
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2010
Everything works like it did before I reloaded the update including the problem, I am getting ready to call Apple right now because I have no audio once again.
mictons is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 9, 2010, 06:51 PM   #18
DBriggs
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bel Air Maryland
Anyone had any luck recently getting this issue resolved?
DBriggs is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 10, 2010, 10:30 AM   #19
spazer
macrumors member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Northern California
No luck here. I'm up to 4 occurrences of this problem in one week of 27" ACD ownership. Quite frustrating. Each time it has happened, Ive been too busy to call Apple. Hopefully I'll have time next time it occurs.
spazer is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 10, 2010, 07:05 PM   #20
DBriggs
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bel Air Maryland
I have had the issue arise everyday since I got the display. I really do love the visual aspects of the display, but the sound is really important to me. I have called apple 4 times and they just keep having me reset the port ram. I am looking forward to the day that I call them and they acknowledge the problem and express the need to have a fix for it in the future.
DBriggs is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 10, 2010, 09:55 PM   #21
Cynicalone
macrumors 68040
 
Cynicalone's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Okie land
I call them they have me reset the SMC.

Right now everything has stopped working except the USB ports. I would call them again but they will have me reset the SMC again, and again, and again.

Hopefully Apple has a fix on the way. I see zero point in returning the display since this is a common problem that Apple will have to address with a firmware/software update soon.
Cynicalone is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 11, 2010, 06:23 PM   #22
theBigD23
macrumors 6502
 
Join Date: Sep 2008
Does anyone have the issue where there is a delay in hearing the up/down volume sound when going up or down in volume? The "boing" sound is a little late after hitting the button. My 24" LED doesn't have this problem, only the 27".

Last edited by theBigD23; Oct 11, 2010 at 07:23 PM.
theBigD23 is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 11, 2010, 10:26 PM   #23
DBriggs
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bel Air Maryland
Hey,


I too have has the issue of the delay. I have found the delay just gets worse until the sound goes out completely. It is not a quick thing though. Goes out over a couple hours.


Dan
DBriggs is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 12, 2010, 06:31 AM   #24
mictons
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2010
I have called in 4 times now and every time I call they run me through the usual script, check this, reset that, blablabla. They did elevate my issue to a "SENIOR" engineer the last time I called and he is doing some research on the issue so we "are" getting some visibility with Apple now. He is supposed to contact me today or tomorrow with an answer.

There is a chance this is a hardware issue, every time I call in they check there database and do not have a large number of calls with this problem. If you look at this thread there are only a few of us experiencing the problem so based on how may units they have sold we are a very small minority. They are looking at replacing my unit because I told them I would return it to the Apple store if the issue it is not addressed. I will let you know when I hear back from them.
mictons is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 12, 2010, 08:08 AM   #25
rafarmer
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2010
I just purchased one this past weekend and noticed the sound stops working after my MBP goes to sleep. When I wake it back up the sound has stopped working but if I unplug the ACD for a few seconds and plug it back in the sound comes back. I have a call into Apple but I'm thinking it may be something to do with the USB after sleeping.
rafarmer is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Mac Peripherals

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FCP 7.0 Sound Issue (crack, pop, click) mikeschmeee Digital Video 7 Apr 28, 2013 10:33 PM
Update on 27" ACD sound issues jamesryanbell Mac Peripherals 13 Dec 16, 2010 12:43 AM
Late '08 MBP paired with 27" ACD = sound issues jamesryanbell MacBook Pro 10 Nov 25, 2010 10:45 AM
Sound issue with MBP when connected to 27" ACD jamesryanbell MacBook Pro 3 Oct 15, 2010 12:04 AM
How to connect 3 27inch ACDs to the MP with an AMD 5870 in it? chrono1081 Mac Pro 9 Jul 28, 2010 03:26 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:01 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC