Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Oct 9, 2010, 08:04 AM   #1
enzee
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2008
Help! ATV is unusably slow streaming video from iTunes

Just bought the new ATV last night, got home and was crushed when I saw the performance I was getting.

The ingredients: Brand new MBP with the latest version of iTunes, Time Capsule hooked up to a pretty fast internet, ATV.

I go to stream video that is in my iTunes library, I can see it buffering on my TV, and it keeps buffering it in for like 15 minutes without playing! I can forward through it and see the content of the video or movie, but it will not actually play.

I would have to wait 10-15 minutes just to play a 3 minute music video that is in my library! Unusable!

These movies are encoded correctly and live/play perfectly in both iTunes and my iPhone 4 and iPod Touch.

Is anyone else having these issues? This buffering speed issue renders ATV useless to me as I'm not going to wait 10 minutes to stream a vid from my MBP.

Help!

Thanks in advance.

Neil
enzee is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 9, 2010, 08:20 AM   #2
BlackMangoTree
macrumors 6502a
 
Join Date: Sep 2010
If you are playing these videos from your TM copy a couple onto your computer and see if you have the same problem.

What is your next work ethernet, wirelessN ?
BlackMangoTree is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 9, 2010, 08:31 AM   #3
enzee
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2008
I am trying to stream these from my computer (MacBook Pro) and the iTunes that resides on it.

My wireless network consists of my cable box hooked up to a Time Capsule.

Does this help?
enzee is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 9, 2010, 08:34 AM   #4
newagemac
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2010
Try turning off Home Sharing, doing hard resets on both, and then turning Home Sharing back on. There is definitely some issue going on with your setup.
newagemac is online now   0 Reply With Quote
Old Oct 9, 2010, 10:54 AM   #5
enzee
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2008
I did a hard reset on all components (MBP, TC, and ATV) turned off then on Home Sharing and still the same result: buffering that never gets to playing anything from my iTunes library.

It's strange because I am using all Apple components.

Anything else I might try?

Thanks!
enzee is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 9, 2010, 02:03 PM   #6
DJinTX
macrumors 6502
 
Join Date: Sep 2010
Can you test by connecting the ATV to the TimeCapsule via ethernet? If t resolves the issue then it sounds like you have a wireless issue.

If it does not resolve then you should probably get Apple to replace the ATV. Or you could call Apple Tech Support to see if they have other ideas.
DJinTX is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 9, 2010, 03:09 PM   #7
newagemac
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2010
You should try resetting everything after you have turned Home Sharing off and then back on. I have heard of a few people that did that and it fixed their issues.

If that doesn't fix it then I would try calling Apple support as they would know more than anyone else here.
newagemac is online now   0 Reply With Quote
Old Oct 10, 2010, 08:16 PM   #8
Damitri
macrumors member
 
Join Date: Jan 2007
Location: New York, NY
Do you live in an apartment building? Sounds like WiFi interference to me. Like you I was very disappointed with my AppleTV. Streaming from my brand new MacMini stuttered and stopped all the time. I switched my Time Capsule to 5GHz instead of the standard 2.4GHz and my streaming speed went from <50kB/s to 1.5MB/s immediately. Not a single problem since!
Damitri is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 19, 2010, 11:05 PM   #9
enzee
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2008
How do I change my TC's settings to 5Ghz from 2.4? I can't seem to find this setting anywhere. I looked in Airport utility at every page of options and didn't see this at all.

I have done all that was suggested and still horrible results. I'm hoping this helps it.

Thanks in advance.
enzee is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 29, 2010, 04:50 AM   #10
FOOSER
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2010
I have the same setup and initially experienced the same issues. Now I have no problems streaming HD videos from my TC to the ATV via the itunes shared library on my laptop.

You need to make sure your laptop and the ATV are using the TC as their wireless waypoints. Only the TC should be connecting to the ISP wireless adaptor.

MPB --> TC
ATV --> TC
TC --> Internet

-J
FOOSER is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPad: iPad air - very slow video streaming c1000 iPad 2 Dec 1, 2013 11:30 AM
Streaming Video from Mac Mini to ATV helpanoobout Apple TV and Home Theater 9 Apr 25, 2013 12:18 AM
Streaming from new iTunes > ATV. Mac sleeps? themoffster Mac Applications and Mac App Store 5 Nov 30, 2012 11:55 AM
Does ML fix the crappy itunes streaming to ATV on 2011 MBS's? lowonthe456 OS X 10.8 Mountain Lion 2 Jul 31, 2012 12:23 AM
Excel 2011 unusably slow even on i7? jtcedinburgh Mac Applications and Mac App Store 2 Jun 20, 2012 08:19 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 04:57 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC