Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Air

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 6, 2011, 06:50 AM   #1
petalino
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2010
Unhappy Quickbooks 2007 PRO owners have to buy it again to use it on MacAir

In 2007 I bought QB PRO 2007 for MAC.

2 weeks ago I bought a brand new MAC Air and transferred all software including QB 2007 from my old MAC to the new MAC Air.

Upon starting my QB on ther new MAC, I am getting a message to register it, or after 15 runs, it will stop working.

A quick call to customer service should fix the problem, right?

NOPE! Not Unless I pay them $200 more for software I already own!

Here is their explanation:
QB 2007 is not compatible with the new MAC operating system.
The guy in India tells me this, while I have my QB on and am obviously succesfully using OS 10.6.5 COMPATIBLE SOFTWARE!

The only thing not compatible is my money being in my pocket, since Intuit wants to have it.

The operator tells me that I will have to buy new QB software to be able to continue using it beyond the 15 trials. He does not see any other solution, besides me forking over $200 for new QB.

Effectively, I will have to pay again for software that I already own.
WHAT A RIPOFF!!!!!!

INTUIT, please do not tell me about my software being incompatible with the new MAC. It obviously is, since I am using it! You just limited its use to 15 times. Beyond that, its: PAY US AGAIN, SUCKER!

THIS SHOULD BE ILLEGAL!

I do not need the latest QB 2011 PACKAGE!
I just want to keep on using the software that I paid for.

I know that I am venting my anger here, but this situation is ridiculous.

Any solution to my dilemna??
petalino is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 6, 2011, 09:19 AM   #2
Xeperu
macrumors 6502
 
Join Date: May 2010
Read the licence. Check if it's transferable between computers. Some software is not.

If it is transferable, complain more.

If it is not: suck it up and stop complaining.
Xeperu is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 6, 2011, 10:14 AM   #3
aneftp
macrumors 68040
 
Join Date: Jul 2007
That's Intuit for you. Quickbooks is one of their major cash cows

Look on a brighter side (sorta of way). I had Quickbooks 2009 for Windows. Put it on my Vista. Worked fine.

Got new Windows 7 laptop in late 2009. Tried to install Quickbooks 2009 on Windows 7. Guess what? The freak PDF function in quickbooks was all messed up. It was barely useable.

I had to go by Quickbooks 2010 to work with Windows 7 (pure laptop machine).

And Quickbooks 2010 works very quirky in parallels 6 with Windows 7.

So a 2007 software getting 3 years out of it is pretty good. My software lasted 1 year before it was incompatible.
__________________
(late 2012) 27 in Mac 3.2 Intel Core i5 24GB RAM 1TB fusion, mid 2013 Macbook Air 256GB SSD 8GB RAM
64GB iPhone 6 plus, 64GB iPad Air 2
aneftp is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 6, 2011, 10:23 AM   #4
petalino
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2010
Did you actually end up paying the full price to make it work?

Called the corporate office and made a lot of noise?



Quote:
Originally Posted by aneftp View Post
That's Intuit for you. Quickbooks is one of their major cash cows

Look on a brighter side (sorta of way). I had Quickbooks 2009 for Windows. Put it on my Vista. Worked fine.

Got new Windows 7 laptop in late 2009. Tried to install Quickbooks 2009 on Windows 7. Guess what? The freak PDF function in quickbooks was all messed up. It was barely useable.

I had to go by Quickbooks 2010 to work with Windows 7 (pure laptop machine).

And Quickbooks 2010 works very quirky in parallels 6 with Windows 7.

So a 2007 software getting 3 years out of it is pretty good. My software lasted 1 year before it was incompatible.
petalino is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 6, 2011, 11:00 AM   #5
aneftp
macrumors 68040
 
Join Date: Jul 2007
Quote:
Originally Posted by petalino View Post
Did you actually end up paying the full price to make it work?

Called the corporate office and made a lot of noise?
Yes I paid full price (actually got lucky cause Costco had it onsale for $100 instead of $180).

But I need Quickbooks for my small business. If you look at the side of the box on Quickbooks 2009 for windows (it doesn't list Windows 7 as being compatible). Duh, Quickbooks 2009 was released in late 2008 and Windows 7 wasn't released to the public until Q3 2009.

Lots of complaints about it on Intuits web pages.

I know you don't like wasting money on new software but considering you have a 3 year old software, it may be time to upgrade. Cause Intuit really only plans on providing support for their software for only 2 years cycle.

Yes I felt I got screwed on Quickbooks 2009 by forcing me to buy Quickbooks 2010 to be fully Windows 7 compatible. But I have a small business to run and they know businesses will folk over the money for compatible software.
__________________
(late 2012) 27 in Mac 3.2 Intel Core i5 24GB RAM 1TB fusion, mid 2013 Macbook Air 256GB SSD 8GB RAM
64GB iPhone 6 plus, 64GB iPad Air 2
aneftp is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 6, 2011, 11:00 AM   #6
BeyondtheTech
macrumors 65816
 
Join Date: Jun 2007
It's things like this that made people end up pirating or hacking the software, or whatever.

Software protection schemes are more hassle to the legitimate customer.

http://web.intuit.com/about_intuit/p...006/10-05.html

It's a universal app, so what's the actual incompatibility?

Maybe just find someone still selling a boxed copy.

http://cgi.ebay.com/Quickbooks-Pro-M...#ht_500wt_1156
BeyondtheTech is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 6, 2011, 11:39 AM   #7
Xil3
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2007
Location: London
Sounds like they don't give a rats ass about their current customers.

And then they are all surprised when people start pirating software... *cough*
__________________
11" MacBook Air | 1.6 GHz Core 2 Duo | 4GB Ram
HTC Desire HD
iPhone 4G 32GB | iPad 64GB | iPod 4G 8GB
Xil3 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 6, 2011, 12:08 PM   #8
petalino
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2010
tempting..... *cough*

Quote:
Originally Posted by Xil3 View Post
Sounds like they don't give a rats ass about their current customers.

And then they are all surprised when people start pirating software... *cough*
petalino is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 6, 2011, 12:12 PM   #9
n1tut
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2010
Location: Old Deer, Scotland
What a bunch of quitters. I have used Quicken for my accounts since version one. I have also been a Quicken Beta tester since then, but in 2004, they stopped any further development in the UK, but that version continues to work in fermentum.

If I was faced with that attitude towards Quickbooks, then I would have no hesitation in downloading a pirate version. Why the hell should you not be able to use the version that you paid for if you are happy with it rather than be forced to buy an upgrade. Even Microsoft do not have that attitude, you can use any version of Windows or Office for as long as you wish to, and although you will not get support, why would you need it after years of use?

tut
n1tut is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 6, 2011, 01:18 PM   #10
rebby
macrumors 6502
 
Join Date: Nov 2008
Location: MN
That's one big reason that I quit using Quickbooks. I made the switch to a much more cost effective solution. Although it's not quite a feature rich as Quickbooks, it integrates with my Mac much better, is much more lightweight and does everything that I need it to. Depending on your business needs, there might be an alternative out there that will do the job.
__________________
Curt Rebelein, Jr | 15" rMBP 2.6 i7 16/1TB TBDx2 | 15" rMBP 2.8 i7 16/512GB | 11" MBA 1.7 i7 8/256GB
27" iMac 3.4 i5 32/256GB | MP 2.66 QC 32/4TBx4 | Mini 2.53 C2D 8/1TBx2 | G4 iPad | riPad Mini | 5s
rebby is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 6, 2011, 01:22 PM   #11
Eclipse278
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2007
what does this have to do with a macbook air?
__________________
Life, Tech, and Aviation.
Darkmercury.net
Eclipse278 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 6, 2011, 01:27 PM   #12
petalino
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2010
Exactly that. It does not work on my new Macbook Air. Not Apple's fault, but current QB users wanting to continue use it on the new Air, should know what to expect, dont you think??




Quote:
Originally Posted by Eclipse278 View Post
what does this have to do with a macbook air?
petalino is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 6, 2011, 01:30 PM   #13
Eclipse278
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2007
but it wouldn't work on any additional computer. It's not air specific. Should be in OS X Software category or something.
__________________
Life, Tech, and Aviation.
Darkmercury.net
Eclipse278 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 6, 2011, 01:40 PM   #14
petalino
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2010
Correct. Its not Air specific. Its 10.6.5 OS specific.

For my Air though, its Air specific.
It will also be specific for any new Air buyers or other 10.6.5 users.


So what? Is there a problem with me posting it in the AIR forum?





Quote:
Originally Posted by Eclipse278 View Post
but it wouldn't work on any additional computer. It's not air specific. Should be in OS X Software category or something.
petalino is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 6, 2011, 04:31 PM   #15
Over Achiever
macrumors 68000
 
Over Achiever's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Toledo, OH, formerly Twin Cities, MN
Send a message via AIM to Over Achiever Send a message via Yahoo to Over Achiever Send a message via Skype™ to Over Achiever
Quote:
Originally Posted by petalino View Post
So what? Is there a problem with me posting it in the AIR forum?
It's better suited in the Mac OS X forum, that's all he was trying to say. The thread will probably get moved eventually.
__________________
"Good judgment comes from experience. Experience comes from bad judgment."
Panasonic Lumix GF1 11" MBA | Dell XT Google Nexus One
Over Achiever is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 13, 2011, 07:53 AM   #16
BeyondtheTech
macrumors 65816
 
Join Date: Jun 2007
I just got an email from MacMall today. QuickBooks 2011 is on sale for $149 from $229. Just thought I'd share that with you. Hope that helps.

I'm not an affiliate of MacMall or Intuit.

http://www.macmall.com/p/Intuit-Busi...ource=MWB26537
BeyondtheTech is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2012, 02:30 AM   #17
MacMarkus
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2012
workaround for quickbooks 2007 mac not working with 10.6

Here is a workaround for Quickbooks 2007 not working properly with OS 10.6. I partitioned my HD using Disk Utilities (that took a half hour or more on my iMac core 2 duo's 250 GB HD), and then installed 10.5 (lower should also work) on the new partition, which is now dedicated to quickbooks 2007.
MacMarkus is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Air

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best OS for 2014 Quickbooks - Which QB to Buy trans-olsx Mac Applications and Mac App Store 0 Jan 28, 2014 05:41 PM
Resolved: [Owners/Former Owners of a MacBook Pro 17"] Should I buy a MacBook Pro 17"? ravenvii Buying Tips and Advice 9 Mar 27, 2013 10:14 AM
Owners of 2007/2008 MBPs upgraded with SSD: are you still happy? Ubele MacBook Pro 0 Nov 16, 2012 03:32 PM
Might buy a 2007 MacBook Pro... LOLZpersonok MacBook Pro 12 Oct 31, 2012 02:20 AM
Quickbooks Pro 2010 for 10.8? TheShoe Mac Applications and Mac App Store 1 Aug 4, 2012 05:28 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 03:46 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC