Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 28, 2011, 08:57 PM   #1
tstirling22
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2009
How to tell an iPhone's gb storage if it has no sim card?

I was recently given an iPhone 4 from a friend of mine, but it has no sim card. When i plug it into iTunes, there doesn't appear to be a way to check the storage capacity (16gb or 32gb). Is there any way that i can find out the storage capacity of this phone?
tstirling22 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2011, 08:59 PM   #2
mickbab
macrumors 65816
 
mickbab's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sydney, Australia
If the phone is working, go Settings > General > About.
A 16GB model should show about 14GB in the capacity, and I'm guessing the 32GB would show around 30GB.
mickbab is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2011, 09:07 PM   #3
tstirling22
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2009
I'm sorry I must be missing something. Where is settings located?

EDIT: Never mind. The iPhone is in recovery mode. Is there any way i can check the storage capacity on my mac?
tstirling22 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2011, 09:11 PM   #4
QuarterSwede
macrumors 604
 
QuarterSwede's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colorado Springs, CO
Quote:
Originally Posted by tstirling22 View Post
I'm sorry I must be missing something. Where is settings located?

EDIT: Never mind. The iPhone is in recovery mode. Is there any way i can check the storage capacity on my mac?
I don't remember if iTunes will tell you in recovery mode or not. You can try.
__________________
“In a world of idiots, the average man is king."

"Next to the Word of God, the noble art of music is the greatest treasure in the world." -- Martin Luther
QuarterSwede is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2011, 09:11 PM   #5
mickbab
macrumors 65816
 
mickbab's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sydney, Australia
The Settings app?

EDIT: oops, I see you are having other troubles, don't know how to help there sorry.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	iphone.jpg
Views:	171
Size:	191.7 KB
ID:	269194  
mickbab is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2011, 09:13 PM   #6
tstirling22
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by mickbab View Post
The Settings app?
The phone is in recovery mode. That's the whole point.
tstirling22 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2011, 09:13 PM   #7
SandboxGeneral
Moderator
 
SandboxGeneral's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: The New World
Ummm.... did you turn it over and look at the back? My 3GS shows that it is a 16GB model, printed right on the backside.
__________________
"Gee, I've been on this diet only ten minutes and I've already lost something, my sense of humor."
••• SandboxGeneral.com •••
SandboxGeneral is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2011, 09:14 PM   #8
QuarterSwede
macrumors 604
 
QuarterSwede's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colorado Springs, CO
Quote:
Originally Posted by SandboxGeneral View Post
Ummm.... did you turn it over and look at the back? My 3GS shows that it is a 16GB model, printed right on the backside.
The iPhone 4 doesn't list a capacity on the back.
__________________
“In a world of idiots, the average man is king."

"Next to the Word of God, the noble art of music is the greatest treasure in the world." -- Martin Luther
QuarterSwede is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2011, 09:14 PM   #9
tstirling22
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by SandboxGeneral View Post
Ummm.... did you turn it over and look at the back? My 3GS shows that it is a 16GB model, printed right on the backside.
This is an iPhone 4. It doesn't say on the back.
tstirling22 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2011, 09:15 PM   #10
SandboxGeneral
Moderator
 
SandboxGeneral's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: The New World
Quote:
Originally Posted by QuarterSwede View Post
The iPhone 4 doesn't list a capacity on the back.
Ahhhh, ok I didn't know that. I wonder why Apple removed that.
__________________
"Gee, I've been on this diet only ten minutes and I've already lost something, my sense of humor."
••• SandboxGeneral.com •••
SandboxGeneral is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2011, 09:21 PM   #11
wordoflife
macrumors 604
 
wordoflife's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Quote:
Originally Posted by SandboxGeneral View Post
Ahhhh, ok I didn't know that. I wonder why Apple removed that.
So then they don't need to make the distinction between the back plates. Instead of specifically making one for each capacity, they just make one so it can fit on any iPhone 4 and if they make an 8GB iPhone 4 later, then I guess they wouldn't need to worry about the extra 16 and 32gb back plates they might have (but then again, those can go for refurbs)
wordoflife is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2011, 09:37 PM   #12
Blorzoga
macrumors 68020
 
Blorzoga's Avatar
 
Join Date: May 2010
The OP sounds like a troll. Seriously, you dont know where the settings button is?
Blorzoga is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2011, 09:51 PM   #13
tstirling22
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by Blorzoga View Post
The OP sounds like a troll. Seriously, you dont know where the settings button is?
Sorry. Clearly should've put this in the thread title. But the phone is in RECOVERY MODE meaning I can't access settings
tstirling22 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2011, 09:55 PM   #14
PsstGreek
macrumors 68040
 
PsstGreek's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Tampa Bay
Quote:
Originally Posted by tstirling22 View Post
Sorry. Clearly should've put this in the thread title. But the phone is in RECOVERY MODE meaning I can't access settings
Restore the iPhone then you'll find out what the GB capacity is. If you have the original box that will of course also tell you.
__________________
iMac + iPhone 6 (4.7) + rMini
PsstGreek is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2011, 09:57 PM   #15
tstirling22
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by PsstGreek View Post
Restore the iPhone then you'll find out what the GB capacity is. If you have the original box that will of course also tell you.
I can't restore the phone because I don't have a sim card. Nor do I have the original box
tstirling22 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2011, 10:09 PM   #16
QuarterSwede
macrumors 604
 
QuarterSwede's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colorado Springs, CO
OP, I truly feel for you. It's amazing how many people don't READ anymore. Good luck Sir!

And no, you could not have been clearer.
__________________
“In a world of idiots, the average man is king."

"Next to the Word of God, the noble art of music is the greatest treasure in the world." -- Martin Luther
QuarterSwede is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2011, 10:12 PM   #17
tstirling22
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by QuarterSwede View Post
OP, I truly feel for you. It's amazing how many people don't READ anymore. Good luck Sir!

And no, you could not have been clearer.
Thanks for the support, QuarterSwede. I thought I was being clear too
tstirling22 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2011, 10:13 PM   #18
eastercat
macrumors 68040
 
eastercat's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: PDX
If this is an AT&T iphone, go to the AT&T store and tell them you need a pay as you go SIM. Put the minimum on it and have it activated. If they ask for the phone, tell them it's at home (don't be dumb and tell them it's an iphone). Cut the SIM to size and pop it in.
Quote:
Originally Posted by tstirling22 View Post
I can't restore the phone because I don't have a sim card. Nor do I have the original box
__________________
64 GB space grey iPhone 5S (AT&T); 16 GB space grey iPad retina mini (Verizon with T-Mobile sim); 2014 rMBP 2.8 GHz quad core i7, 16 GB RAM, 1TB SSD, Nvidia GeForce GT 750M
eastercat is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 28, 2011, 10:17 PM   #19
tstirling22
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by eastercat View Post
If this is an AT&T iphone, go to the AT&T store and tell them you need a pay as you go SIM. Put the minimum on it and have it activated. If they ask for the phone, tell them it's at home (don't be dumb and tell them it's an iphone). Cut the SIM to size and pop it in.
Hmm ok. Sounds like the only option at this point. The iPhone 4 uses a microsim though. That shouldn't be a problem though right?
tstirling22 is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 8, 2012, 04:25 AM   #20
number8pie
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Thumbs up Apple Warranty Checker Will Tell You

Get the serial number off the sim tray in the top and enter it here:
go to here https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do
That will tell you what size the iPhone is.
number8pie is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 8, 2012, 04:28 AM   #21
Gav2k
macrumors 601
 
Gav2k's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Quote:
Originally Posted by number8pie View Post
Get the serial number off the sim tray in the top and enter it here:
go to here https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do
That will tell you what size the iPhone is.
Relevant a year and a half ago!
Gav2k is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 13, 2012, 09:49 AM   #22
TimDaddy
macrumors 6502
 
Join Date: Mar 2002
Location: Versailles, KY (and that's pronounced Vurr-sales)
Quote:
Originally Posted by number8pie View Post
Get the serial number off the sim tray in the top and enter it here:
go to here https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do
That will tell you what size the iPhone is.

I just did this with mine, and it simpley tells me that it is an iPhone 4. I broke my 8gb iphone 4 earlier this year and went to the Apple Store and paid the $150 to trade out for a refurb. I now have a 5 and am planning to sell this one. According to iTunes AND the settings, this has a capacity of 13.7gb. Are there any errors that could cause it to show the wrong capacity? I was thinking itunes might have somehow been showing the specs for one of our iphones, but I can't imagine how the settings in the phone would show the wrong specs.

I came here to ask for help in making sure this is correct. I don't want to misrepresent anything on ebay. I believe I have instead convinced myself that this is correct. Good day to you.
__________________
Help this young lady continue her education! Pleeeeease! Whether or not you choose to give, please spread the link around!
http://www.gofundme.com/36lr1o
TimDaddy is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Setting up iPhone 5 without a SIM card...or Help me find a nano-SIM! turbodelta iPhone 5 Dec 7, 2012 05:52 PM
sim card/activation problem/extra sim card ??? tcoche iPhone 0 Sep 22, 2012 07:38 PM
iPhone 5 SIM Card mryanwalker iPhone 5 Sep 19, 2012 10:42 AM
Selling iphone 4S Sim card is needed? iphone5 comes SIM card? chrisfromalbany iPhone 4 Sep 17, 2012 02:36 PM
IPhone 5 Sim Card Help leahpardo iPhone 6 Sep 8, 2012 03:30 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 07:27 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC