Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 8, 2011, 08:41 PM   #1
karsten
macrumors 6502a
 
karsten's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Sound drops out on Apple TV in netflix, always like 10min into the movie

It seems to happen every time I watch netflix on the atv2, like 10 or 20 min. into the movie the sound will drop out and i have to pause and re-buffer the movie to get it going again. it's using HDMI to the tv for sound and video. it's happened on two different TVs so that's probably not the issue. any ideas? thanks
karsten is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 8, 2011, 10:57 PM   #2
s15119
macrumors 6502a
 
Join Date: Nov 2010
No solution, just to confirm we get the same sound drop for no apparent reason, usually re-wind 2 seconds fixes, but it is annoying
s15119 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 9, 2011, 07:39 AM   #3
aced411
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2007
Same issue here. We gave up and just use the PS3 until somebody fixes it.
aced411 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 9, 2011, 08:27 AM   #4
RWinOR
macrumors 6502
 
Join Date: Sep 2010
Location: Greenest and wettest place in North America
I have a simular issue. I have been thinking it was bandwidth on Comcast. Mine is about 1 hour into a movie. Voice drops for about 5-10 seconds then continues. It does not do it all the time but often enough that it is an annoyance. Has anyone contacted Apple support on this yet? What is their solution? I will call this evening after work.
__________________
16GB iPod touch 1G, 32GB iPod Touch 4G, 32GB iPad1
2 32GB iPhone 4S, 2 TV2's, routers
Late 2008 iMac, Late 2009 15" MBP,
Happiest camper in the neighborhood.
RWinOR is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 9, 2011, 09:08 AM   #5
spice weasel
macrumors 65816
 
Join Date: Jul 2003
Quote:
Originally Posted by RWinOR View Post
I have a simular issue. I have been thinking it was bandwidth on Comcast. Mine is about 1 hour into a movie. Voice drops for about 5-10 seconds then continues. It does not do it all the time but often enough that it is an annoyance. Has anyone contacted Apple support on this yet? What is their solution? I will call this evening after work.
Let us know what they say. I don't think it is a bandwidth issue, because I have Comcast broadband as well and never have any problems with Netflix streaming on my PS3. It's only on my ATV2 that I experience problems. Sound drop-outs, freezing, and one time a refusal to play any Netflix movies that could only be resolved with a restore.

The ATV2 is a great little device, but it has proven to be the buggiest piece of Apple hardware I've ever owned.
spice weasel is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 9, 2011, 09:25 AM   #6
sanderf
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2007
Location: Pacific NW
No issues with netflix

I have not experienced this. Did have issues with dropped network connection until the software update. Everyone have latest software?
sanderf is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 9, 2011, 09:30 AM   #7
JPGR_Fan
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2003
Location: St. Louis/Jupiter
Just to add on, I have noticed a similar dropping of sound on ATV2 on Netflix streaming, which I prefer to use vs. my PS3. Therein, however, as noted above, is the current solution. OTOH, I wasn't that upset last night when I missed some of Jack Nicholson's nasally accent in "Going South".
__________________
"Thoughts meander like a restless wind inside a letterbox,
They tumble blindly as they make their way across the universe."
JPGR_Fan is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 9, 2011, 03:43 PM   #8
ladymacintosh
macrumors member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Seattle
Mine drops the sound too. I'd love a fix for this.
ladymacintosh is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 9, 2011, 04:18 PM   #9
djmodifyd
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2008
Location: Des Moines, Iowa
mine does this as well. not all the time, but everyonce in a while audio will drop for 10 seconds or less, then back to normal.

Not a bandwidth issue, i have 40mbps down/5mbps up speed and ATV is connected via ethernet to airport extreme.

I think its a netflix issue
djmodifyd is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 9, 2011, 04:41 PM   #10
dmrowley
macrumors regular
 
Join Date: Aug 2010
Location: Dortches, NC
Biggest issue I get with audio is what I call the "Cylon" effect. Nothing cures it but an unplug/re-plug of the ATV2....Happens in Netflix, but also when streaming audio from my Mac, and using the Radio Station feature. Makes me think it is an issue with my Airport Extreme....
__________________
Me: '13 iMac 27" i5 3.2Ghz, 64G iPhone 5, 32G iPad 4
Wife: '13 MacBook Air 3.2Ghz, iPhone 5
Son: '12 Mac Mini 2.5Ghz i5
Daughter: '09 2.53 Ghz 15" MacBook Pro
dmrowley is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2011, 01:45 AM   #11
rkuo
macrumors regular
 
Join Date: Sep 2010
Are you folks seeing this on particular movies? Does it happen at exactly 10 min in?
rkuo is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2011, 01:59 AM   #12
Moyank24
macrumors 68040
 
Moyank24's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: in a New York State of mind
Quote:
Originally Posted by RWinOR View Post
I have a simular issue. I have been thinking it was bandwidth on Comcast. Mine is about 1 hour into a movie. Voice drops for about 5-10 seconds then continues. It does not do it all the time but often enough that it is an annoyance. Has anyone contacted Apple support on this yet? What is their solution? I will call this evening after work.
I've experienced the same problem. Not with every movie I've watched on Netflix, but it's definitely happened more than once. I normally pause and then rewind and all is fine again. It only happens once during the playback, and it's always about an hour into the movie. I also have comcast...but it never happens while I'm watching a video that is from iTunes, so I can't imagine it's a comcast issue.
Moyank24 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2011, 07:44 AM   #13
karsten
Thread Starter
macrumors 6502a
 
karsten's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by rkuo View Post
Are you folks seeing this on particular movies? Does it happen at exactly 10 min in?
tbe odd thing its always only on the first movie i watch that day. usually like 10-20 minutes in, then the movies after that are fine. same will repeat next time i watch. its like its a buffer issue or a cold boot issue or something idk
karsten is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2011, 10:18 PM   #14
RWinOR
macrumors 6502
 
Join Date: Sep 2010
Location: Greenest and wettest place in North America
Have a fix for this

I spoke with Apple tech support this morning.

They had me do a complete restore which downloaded an update. I checked for updates last night and everything was current. According to the tech some units do not see this update. The restore function forces the update. I setup my network, home sharing, and netflix again. I just finished watching a movie on Netflix and I am happy to report no audio drops.

Good Luck to all who try this.
__________________
16GB iPod touch 1G, 32GB iPod Touch 4G, 32GB iPad1
2 32GB iPhone 4S, 2 TV2's, routers
Late 2008 iMac, Late 2009 15" MBP,
Happiest camper in the neighborhood.
RWinOR is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 29, 2013, 09:55 PM   #15
Teddi
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2013
Quote:
Originally Posted by RWinOR View Post
I spoke with Apple tech support this morning.

They had me do a complete restore which downloaded an update. I checked for updates last night and everything was current. According to the tech some units do not see this update. The restore function forces the update. I setup my network, home sharing, and netflix again. I just finished watching a movie on Netflix and I am happy to report no audio drops.

Good Luck to all who try this.
Some Netflix TV shows and movies on my ATV have absolutely no sound and some do. Have called Nextflix numerous times but have not received a solution. Has anyone experienced this? Any suggestions?
Teddi is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 30, 2013, 04:00 AM   #16
steve-p
macrumors 68000
 
Join Date: Oct 2008
Location: Newbury, UK
Quote:
Originally Posted by Teddi View Post
Some Netflix TV shows and movies on my ATV have absolutely no sound and some do. Have called Nextflix numerous times but have not received a solution. Has anyone experienced this? Any suggestions?
One scenario which can cause that is if you have ATV set to output 5.1 sound but your TV (or receiver) doesn't know how to decode it. Some titles have Dolby Digital, some don't, so some would be silent and others would work. In that scenario turning off surround in ATV audio settings would sort it out. Other than that, no idea, as it works fine for me.
steve-p is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 30, 2013, 06:46 PM   #17
slothrob
macrumors 6502
 
Join Date: Jun 2007
Particularly likely if you are using your TV for sound.
slothrob is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 1, 2013, 11:11 PM   #18
2010mini
macrumors 6502
 
Join Date: Jun 2013
Quote:
Originally Posted by RWinOR View Post
I spoke with Apple tech support this morning.

They had me do a complete restore which downloaded an update. I checked for updates last night and everything was current. According to the tech some units do not see this update. The restore function forces the update. I setup my network, home sharing, and netflix again. I just finished watching a movie on Netflix and I am happy to report no audio drops.

Good Luck to all who try this.
what version were you on before you restored your ATV?
2010mini is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apple TV in the Classroom mpolda Apple TV and Home Theater 2 Oct 27, 2011 08:26 PM
Apple TV in Classroom for Keynotes? WoodrowCall Apple TV and Home Theater 2 Aug 1, 2011 08:05 PM
Movies Tab Not Showing Up on Apple Tv 2G polo3400 Apple TV and Home Theater 2 Jul 13, 2011 07:12 AM
Apple tv Netflix problem Jdstew1234 Apple TV and Home Theater 4 Jan 9, 2011 11:23 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:02 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC