I have two problems with lion - MacRumors Forums
Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > Mac OS X 10.7 Lion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 27, 2011, 03:24 AM   #1
makeroxp
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2011
I have two problems with lion

First...

Don't mount NTFS external disk... any solution? .. i try with two diferents disk and any mount the volume...

Second...

Parallels error, don't work...

Thnaks
makeroxp is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 27, 2011, 03:27 AM   #2
stridemat
Moderator
 
stridemat's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Southampton, UK
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 3_1_3 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/528.18 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile/7E18 Safari/528.16)

It's a developer beta, there are bound to be many bugs. Report them and go and find more.
__________________
stridemat is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 27, 2011, 05:35 AM   #3
makeroxp
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2011
Ok, i know that...

But i only want to know if anyone have the same problem with ntfs disks ...

Thanks
makeroxp is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 27, 2011, 05:55 AM   #4
newfoundglory
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2007
NTFS works for me without any problems. I couldn't get a manual read/write NTFS mount to work in read-write mode, only in read-only.

After you have plugged in the external drive, go to Disk Utility and check to see if its just that the NTFS partition has failed to mount. If you can see it, you might be able to just right click > mount "name"

Check Applications > Utilities > Console for kernel messages and errors etc.

or

try this in terminal:

First, find the device in /dev (will probably be something like /dev/disk2s1 etc). In terminal, you might want to try typing ls -l /dev/disk* or ls -l /dev/disk1* or ls -l /dev/disk2* to help you locate it. When you think you have found it.... type

sudo su -
[enter password]
mkdir -p /Volumes/ntfstest
/sbin/mount_ntfs /dev/disk2s1 /Volumes/ntfstest (substitute /dev/disk2s1 with your device you found above)

and see what happens. check for messages in console again.

If it mounts, it should should be able to access it and eject it thru Finder, if not just type:
umount /Volumes/ntfstest

Then report to Apple.
newfoundglory is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 27, 2011, 12:14 PM   #5
makeroxp
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2011
Thanks for all.

Finally i reinstall lion without update and work fine.
makeroxp is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > Mac OS X 10.7 Lion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with Mountian Lion macmacr OS X 10.8 Mountain Lion 7 Aug 15, 2013 05:17 PM
Problems with MBPRetina and Lion 10.8.2 Schbang Mac Basics and Help 1 Jan 6, 2013 02:12 AM
Problems burning CD-R from OS X Lion 10.7 Nrkid9 MacBook Pro 2 Jul 24, 2012 02:14 PM
Problems with iPhoto in lion GreenApple29 Mac Applications and Mac App Store 5 Jun 17, 2012 11:15 AM
Mountain Lion Problems w00t951 OS X 10.8 Mountain Lion 5 Jun 14, 2012 11:17 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 01:36 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC