Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Mar 14, 2011, 08:31 AM   #1
cmm
macrumors 6502a
 
Join Date: Apr 2006
Location: Cambridge, MA
AT&T contract ends soon, can I use my iPhone 3GS on TMobile?

AT&T reception in Boston is terrible, so I am looking into my options.

What would I need to do to use my iPhone on Tmobile in America? Would I need to purchase a data plan? Which?

It is currently jailbroken (4.2) but is not unlocked.
cmm is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 14, 2011, 08:39 AM   #2
labman
macrumors 604
 
labman's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Mich near Detroit
If you didn't preserve baseband then there us no unlock at the moment Hopefully soon.
__________________
IP4+Hackintosh Pro Joining AT&T PM me get $25 Dev-Teams Blog My TwitterCan I JB/UL my device Click here
labman is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 14, 2011, 08:42 AM   #3
cmm
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Apr 2006
Location: Cambridge, MA
Quote:
Originally Posted by labman View Post
If you didn't preserve baseband then there us no unlock at the moment Hopefully soon.
So, if I unlock it, I can use 3G on Tmobile? Are there any disadvantages? Do I need to purchase a data plan on Tmobile? How much does it cost (they have several options)?
cmm is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 14, 2011, 08:48 AM   #4
jamaggic
macrumors member
 
Join Date: Feb 2009
Location: SC, thank God
T-mob

T-mob does not seem to care that you use an iphone,,, I have a family plan with them and have four iphones on it. Their tech support even has iphone support. Slight drawback is that only Edge works on Tmo, their 3g freq is different than what the iphone can receive and visual voicemail usually does not work... but four iphones with unlimited messaging, data, and 3000 minutes talk shared is ~$200/month.
jamaggic is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 14, 2011, 08:51 AM   #5
cmm
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Apr 2006
Location: Cambridge, MA
Quote:
Originally Posted by jamaggic View Post
T-mob does not seem to care that you use an iphone,,, I have a family plan with them and have four iphones on it. Their tech support even has iphone support. Slight drawback is that only Edge works on Tmo, their 3g freq is different than what the iphone can receive and visual voicemail usually does not work... but four iphones with unlimited messaging, data, and 3000 minutes talk shared is ~$200/month.
Do you know what the cheapest data plan I need to purchase is for a single line?

How much slower is Edge versus 3G?
cmm is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 14, 2011, 09:04 AM   #6
jdaniel
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2009
Location: Ottawa, Canada
Quote:
Originally Posted by cmm View Post
Do you know what the cheapest data plan I need to purchase is for a single line?

How much slower is Edge versus 3G?
for these sort of questions head to www.howardforums.com they talk about carriers and such
__________________
Current: 13" Alum Unibody, 2.5 GHz Intel Core i5, 1TB Seagate Hybrid Drive, 16GB RAM Mid 2013 + iPhone5S 32GB Space Grey (iOS7.0.2) + TB Display + ATV3
jdaniel is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 14, 2011, 09:27 AM   #7
MikePA
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Quote:
Originally Posted by jdaniel View Post
for these sort of questions head to www.howardforums.com they talk about carriers and such
...and, wait for it, visit the Tmobile site to determine the cost of TMobile data plans. I know, I know, who'd guess this information would be at the TMobile site and not here, but strange things happen.
MikePA is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 14, 2011, 12:53 PM   #8
Mr. Chewbacca
macrumors 6502a
 
Mr. Chewbacca's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
If you have updated your phones software to 4.1 or 2 or 3 then you also updated your baseband and cannot unlock your phone.

Check iclarified.com for unlock steps and updates but for now youre stuck
__________________
TV2, iPhone 5 64g, iPad3 32g,supersized by the dev team , A s#@t load of iPods
2011 17" MBP 16gb,antiglare: Wookie man-purse to hold it all.
Mr. Chewbacca is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 14, 2011, 12:59 PM   #9
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by Mr. Chewbacca View Post
If you have updated your phones software to 4.1 or 2 or 3 then you also updated your baseband and cannot unlock your phone.

Check iclarified.com for unlock steps and updates but for now youre stuck
He can always install the ipad BB but that's not such a good idea.
And like others said no 3G connection with tmobile, just 2G.
And also dont let them try to sell you the $25 data plan. Go with the $9.99 plan.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 15, 2011, 11:42 PM   #10
cmm
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Apr 2006
Location: Cambridge, MA
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
And also dont let them try to sell you the $25 data plan. Go with the $9.99 plan.
Thanks. This is what I was looking for. Will Tmobile have 3G for the iPhone in the next 8 months?
cmm is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 15, 2011, 11:55 PM   #11
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by cmm View Post
Thanks. This is what I was looking for. Will Tmobile have 3G for the iPhone in the next 8 months?
No, they will never have 3G for any current iphone model since their 3G frequency bands are incompatible with the iphone 3G, 3GS and iphone 4.
All you will ever be able to pull is 2G Edge data with Tmobile USA.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why cant I put music on my iphone 3gs (error 13019)? kyle116 iPhone 1 Nov 3, 2011 07:57 PM
iPhone 3GS on iOS 5: Find My iPhone GerMo iPhone 3 Oct 18, 2011 07:48 AM
Using my iPhone 3GS on a new computer beyondthesmile iPhone 2 Aug 15, 2010 11:18 PM
Can I Unlock My iPhone 3GS On Ios4? Neverbepeace Jailbreaks and iOS Hacks 8 Jun 22, 2010 07:43 PM
Can I use my iPhone 3GS on my o2 iPhone contract? amirite iPhone 2 Nov 3, 2009 03:28 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:09 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC