Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Mar 15, 2011, 07:28 PM   #1
shaunmorelli
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2010
Application Issues

Hi,

So i have my home directory on an external hard drive along with all my libraries for iphoto, aperture itunes ect... When the hard drive is plugged into my desktop computer i can open all applications fine and the libraries show up, safari saves my bookmarks ect.. However when my external HD is plugged into my macbook pro ( logged on to the same home directory) every time i open one of the above apps i have to select the library every time i open the app by holding option when i open them, otherwise a message pops up that says a library cannot be created ect... same with safari the welcome animation comes up every time and all my bookmarks will have been deleted since the last time i opened safari (Also the message that a keychain cannot be found to store "safari" frequently pops up while browsing). The same goes for every other application whenever i open them they act as if it's the first time i'm opening them. This has become very frustrating. I have checked that i have permission on the external HD and what not. Any and all help is appreciated.

Thanks in advance,
shaunmorelli is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 15, 2011, 09:53 PM   #2
shaunmorelli
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2010
also something that might help is that when i'm on the laptop it adds a 1 in path name of the external hard drive in all apps that try to access it. i think thtas the problem but i don't know how to get rid of it.
shaunmorelli is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 15, 2011, 10:16 PM   #3
iThinkergoiMac
macrumors 68030
 
Join Date: Jan 2010
Location: Terra
That would be the problem. Most likely, you have a duplicate folder in the /Volumes directory because you launched an app while the external HDD was not connected and that app created the directory it was looking for (ie: /Volumes/extHDD/Library/) where "extHDD" is the name of your external HDD. So when you plug in the real one, there's already a folder of that name in /Volumes so it appends a 1 to the name so they don't conflict. The solution is to delete that folder, and you'll have to get to /Volumes directly.
__________________
13" 2009 MBP, 2.26 GHz C2D, 8 GB RAM, 320 GB HDD; 2.2 GHz C2D MB, 6 GB RAM, 160 GB HDD; 32 GB iPod Touch 3G
-FWIW, my handle is iThink_ergo_iMac. There seems to be some confusion on this issue.-
iThinkergoiMac is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X

Tags
applications, external hard drive, iphoto, itunes library

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help Please! Transferring Music and Downloaded Application Issues symbian80 iPod touch 1 Apr 30, 2009 10:18 PM
Application Issues nyprincess iPod touch 7 Feb 25, 2009 07:33 PM
Various application issues on 1.1.3, gpSPhone GFLPraxis Jailbreaks and iOS Hacks 3 Mar 17, 2008 09:14 AM
Default application issue? EMKoper Mac Basics and Help 7 Oct 22, 2005 05:56 PM
Apple Credit application issues (warning: lengthy rant) mahashel Buying Tips, Advice and Discussion (archive) 10 Jul 28, 2005 02:18 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:42 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC