Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Mar 29, 2011, 05:35 PM   #1
statler1903
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2011
echo problem

whenever someone phones me they dont hear anything , but all i hear is an echo of my own voice. i have tried all sorts of resets , but no luck please help
statler1903 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2011, 05:39 PM   #2
JamesMB
macrumors 65816
 
JamesMB's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Texas
Quote:
Originally Posted by statler1903 View Post
whenever someone phones me they dont hear anything , but all i hear is an echo of my own voice. i have tried all sorts of resets , but no luck please help
First of all, what kind of device, with which software/firmware version do you have? It is very hard to answer questions, if we have to guess what you are talking about. For all we know, you could be asking about two tin cans and a string.
__________________
Search with: MRoogle
15" MBP 2.66 I7, with 4GB...iPhone 4 16GB
JamesMB is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2011, 05:47 PM   #3
statler1903
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2011
Iphone4 echo

It is an iphone 4 4.31 software.
statler1903 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2011, 05:52 PM   #4
JamesMB
macrumors 65816
 
JamesMB's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Texas
Does this problem occur from different locations, or just one tower?
__________________
Search with: MRoogle
15" MBP 2.66 I7, with 4GB...iPhone 4 16GB
JamesMB is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2011, 05:54 PM   #5
statler1903
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2011
echo

it happens everywhere any time.
statler1903 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2011, 05:56 PM   #6
JamesMB
macrumors 65816
 
JamesMB's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Texas
Quote:
Originally Posted by statler1903 View Post
it happens everywhere any time.
Have you tried it with 3G turned off?
__________________
Search with: MRoogle
15" MBP 2.66 I7, with 4GB...iPhone 4 16GB
JamesMB is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2011, 06:00 PM   #7
statler1903
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2011
echo

yes i have.
statler1903 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2011, 06:02 PM   #8
JamesMB
macrumors 65816
 
JamesMB's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Texas
Restore As New, and set it up as a new phone. If that doesn't fix it, take it to Apple.
__________________
Search with: MRoogle
15" MBP 2.66 I7, with 4GB...iPhone 4 16GB
JamesMB is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2011, 06:04 PM   #9
statler1903
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2011
i have done this. they see no hardware problem.

Last edited by statler1903; Mar 29, 2011 at 06:05 PM. Reason: missed info
statler1903 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2011, 06:07 PM   #10
JamesMB
macrumors 65816
 
JamesMB's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Texas
Quote:
Originally Posted by statler1903 View Post
i have done this. they see no hardware problem.
So it works at the Apple store? I thought you said that you have the problem everywhere.
__________________
Search with: MRoogle
15" MBP 2.66 I7, with 4GB...iPhone 4 16GB
JamesMB is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2011, 06:09 PM   #11
statler1903
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by JamesMB View Post
So it works at the Apple store? I thought you said that you have the problem everywhere.
no it doesnt work there either , they dont see any hardware issue
statler1903 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2011, 06:12 PM   #12
JamesMB
macrumors 65816
 
JamesMB's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Texas
Quote:
Originally Posted by statler1903 View Post
no it doesnt work there either , they dont see any hardware issue
Am I missing something here? You took your phone to Apple and they wont fix it.
__________________
Search with: MRoogle
15" MBP 2.66 I7, with 4GB...iPhone 4 16GB
JamesMB is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2011, 06:18 PM   #13
statler1903
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by JamesMB View Post
Am I missing something here? You took your phone to Apple and they wont fix it.
they do not see any hardware issue that would be causing the fault , therefore couldnt fix the problem.
statler1903 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2011, 06:25 PM   #14
macingman
macrumors 68020
 
macingman's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Restore and set up as new iPhone. This is your ONLY solution if Apple won't fix it.
macingman is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2011, 06:26 PM   #15
statler1903
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by macingman View Post
Restore and set up as new iPhone. This is your ONLY solution if Apple won't fix it.
as i said before , i have done this , but the problem remains.
statler1903 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2011, 06:29 PM   #16
smithrh
macrumors 68020
 
smithrh's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Take it to your provider (AT&T or Verizon) and show them the problem.

I'm taking a guess that someone/some process screwed up on the provisioning for your number and you're in a loop back situation.
smithrh is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2011, 06:32 PM   #17
JamesMB
macrumors 65816
 
JamesMB's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Texas
Quote:
Originally Posted by smithrh View Post
Take it to your provider (AT&T or Verizon) and show them the problem.

I'm taking a guess that someone/some process screwed up on the provisioning for your number and you're in a loop back situation.
That's what I'm thinking. Maybe even a bad sim, or the phone needs to be reactivated.
__________________
Search with: MRoogle
15" MBP 2.66 I7, with 4GB...iPhone 4 16GB
JamesMB is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 17, 2011, 10:36 PM   #18
sadowski
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2011
same echo problem

iPhone 4G AT&T service- same problem: Callers hear no ring tone and when I answer they can't hear me, but I hear my own voice echoing back, and no part of the caller' voice. The AT&T store where I purchased the device said it's a hardware problem; go to the Apple store. Apple store Genius #1 said, "I see this a lot. It's a problem with the headphone jack." (honest) He gave me a new phone, same SIM card. Did not fix the problem; took original phone back. Genius #2 at same store said, "I've seen this a lot today. It's a problem with AT&T's tower; talk to AT&T." Huh? Could this be an AT&T connection problem? A SIM card problem? Everything else works fine. A reset helps only momentarily. Resetting the network setting didn't help. Problem started two days ago, and just now . . . during the time I've been composing this post, the phone rang, I answered it, and lo and behold- the caller heard me just fine! What's going on ??? Is this a common problem?
sadowski is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Geektool: Echo italics with php yetiboy UI Customization 0 Oct 18, 2013 07:20 PM
iPhone 4 echo problem kokoui iPhone Tips, Help and Troubleshooting 2 May 16, 2013 02:38 PM
Echo 15 Thunderbolt Dock sfwalter Mac Peripherals 6 Apr 8, 2013 07:25 AM
HELP! Just purchased Yeti Mic Using Garageband. Echo Problem VideoNewbie Digital Audio 1 Dec 19, 2012 06:54 PM
Sonnettech Echo No-Me MacBook Pro 3 Jul 2, 2012 06:28 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 11:36 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC