Go Back   MacRumors Forums > Archive > Archives of Old Posts > Macintosh Computers

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 27, 2005, 01:53 PM   #1
aparable
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2005
Thumbs down MOTU 828mk2 FW Audio I/O Disabled

I've outlined the problems
(http://www.staticmatter.net/motu/start.html)
The story is I can't get my system (macx 10.3.8 pb 1ghz g4) to route Audio. When the 828 is firewired I'm not able to select, from the Cuemix Console, the "Output" option, it goes back to 'Disabled' after selected. My software applications will not use the device without error. However I can control the input levels, select the sample rate and other 'Firewire Console' options and it will update on the 828.
In "Stand Alone" mode (no FW) the 828 works fine, I have audio output from the analog inputs through the bus as I should and I can configure my bus outputs (phones,mains,etc), mix levels too, locally on the device. Leads me to think (hopefully) this could be a driver issue.
I've been working on this for a few days and continue to be device-less, any help/advice would be greatly appreciated, thanks a lot!
aparable is offline   0
Old Feb 28, 2005, 05:24 PM   #2
aparable
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2005
Angry Multiple Machines

This happens on three different Mac os X 10.3.8 machines, it seems like it has to be the device.
Anybody out there?? Sure would be nice if tech support watched these forums...
Still stuck, *****...
aparable is offline   0
Old Feb 28, 2005, 06:27 PM   #3
WinterMute
Moderator emeritus
 
WinterMute's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London, England
Send a message via AIM to WinterMute Send a message via MSN to WinterMute
I've never used the 828, but a few suggestions, have you selected the 828 in the Sound control panel, both in and output?

Have you installed the 828's drivers?

have you configured the Audio/MIDI setup (with the utility of the same name)?

Sorry if you've done these, just covering bases.

What OS are you using, and have you checked for updates to the drivers on MOTU's site?

Finally, have you discovered OSXaudio.com, the forums there are very good generally.
__________________
"Everything in excess, moderation is for monks..." Lazarus Long
--
PotPPP, MoDTPPP
WinterMute is offline   0
Old Feb 28, 2005, 06:51 PM   #4
aparable
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2005
Quote:
Originally Posted by WinterMute
I've never used the 828, but a few suggestions, have you selected the 828 in the Sound control panel, both in and output?

Have you installed the 828's drivers?

have you configured the Audio/MIDI setup (with the utility of the same name)?

Sorry if you've done these, just covering bases.

What OS are you using, and have you checked for updates to the drivers on MOTU's site?
Yes, all this was outlined in the link I provided...

Quote:
Originally Posted by WinterMute
Finally, have you discovered OSXaudio.com, the forums there are very good generally.
Forgot about that forum... thanks for reminding!
aparable is offline   0

 
MacRumors Forums > Archive > Archives of Old Posts > Macintosh Computers

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iOS 6.1 - Background Audio - Disabled or a Bug? Cod3rror iOS 6 22 Mar 16, 2013 10:50 AM
Loving the MOTU Track16 ArtieFufkin10 Digital Audio 6 Feb 6, 2013 12:26 AM
Volume control disabled when audio interface is connected. watsonbl MacBook Pro 4 Feb 4, 2013 03:01 PM
my audio volume in keyboard is disabled any help? stuart2102 iMac 2 Sep 16, 2012 09:34 AM
MBPR + 27" TB display + MOTU calaverasgrande MacBook Pro 4 Jun 16, 2012 05:17 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 06:28 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC