MAME on OSX Lion? - MacRumors Forums
Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jul 11, 2011, 03:10 AM   #1
BlueberryMac
macrumors member
 
Join Date: Aug 2009
MAME on OSX Lion?

With the coming demise of Rosetta apps on OSX Lion,
are there any ways of using MacMAME
(other than booting off an old Snow Leopard backup)?

A new Lion-compatible version perhaps?
BlueberryMac is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 11, 2011, 08:24 AM   #2
doh123
macrumors 65816
 
Join Date: Dec 2009
either take Windows MAME and run with with something Wine based...

or take the MacMAME source code and try to go through it and update it to be x86 (intel)...
doh123 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 11, 2011, 08:29 AM   #3
Dr. McKay
macrumors 6502a
 
Join Date: Jan 2010
Location: Belgium, Europe
There's OS X Mame, but you'll have to update your rom files.
Dr. McKay is offline   1 Reply With Quote
Old Jul 11, 2011, 08:47 AM   #4
Hansr
macrumors 6502a
 
Join Date: Apr 2007
OSX Mame and SDLMame should both work fine.
Hansr is offline   1 Reply With Quote
Old Jul 11, 2011, 08:53 AM   #5
Dr. McKay
macrumors 6502a
 
Join Date: Jan 2010
Location: Belgium, Europe
Like I said, OS X Mame works like a charm, but I only use it for CPS3-games. My collection of CPS2 and SNK games, I run in Macmame.
I don't want to go and update all my rom-files just to be able to play in OS X Mame.
Macmame works fine in Leopard, and it will continue to do so when I upgrade to Snow Leopard next week.
Why do you want to upgrade to Lion already, unless you're going to buy a new mac ?
Dr. McKay is offline   -1 Reply With Quote
Old Jul 13, 2011, 02:18 AM   #6
RRRize
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2008
I'm running OS X Lion Golden Master and MAME. It loads just fine and the old ROMS work. However, I've only played Ms. Pac Man and Jr. Pac Man and there are performance problems. Every few seconds there are brief black outs and pauses in game play. I can be playing nicely for 20 seconds and then there will be a pause of about 1 second in game play which will cause me to have to reorient myself on the maze and hope that during the blip, a ghost monster didn't approach me head on. I have theorized that I might just need to reinstall MAME. I will probably try it this weekend and update you guys (if Lion retail release doe not come out first).
RRRize is offline   1 Reply With Quote
Old Jul 23, 2011, 03:11 AM   #7
madbriuk
macrumors newbie
 
Join Date: May 2011
mame

hi lads my mame worked fine on snow L and when i downloaded lion from the app store it still worked fine BUT i couldn't find the rom folder to put more games in so i deleted it all and started again and now mame loads up but i got no games now and i carnet find any make folders,PLEASE HELP.
lion as also slowed my boot up time,I have a ssd drive.
MAKE SHOULD BE {MAME} Can i turn this spell thing off lol
madbriuk is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 23, 2011, 07:49 AM   #8
ghilallo
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2011
Mame OSX in Lion

Hi All! Something strange is going on. I used to to use MacMame, but after having upgraded to Lion I knew I had to move to Mame OSX. The problem I'm facing is that, after having downloaded the .dmg, what I get from decompressing it is just the executable file (MAME O X), not the Folder (MAME OS) with all its sub-folders under Apllication Support. Any idea?
ghilallo is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 1, 2011, 08:50 AM   #9
madbriuk
macrumors newbie
 
Join Date: May 2011
mame

same here mate, LION IS ****
madbriuk is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 1, 2011, 09:02 AM   #10
Hansr
macrumors 6502a
 
Join Date: Apr 2007
For Mame OS X the old folder should become ~/Library/Application Support/MAME OS X/

So you'll have ~/Library/Application Support/MAME OS X/ROMs/ etc
Hansr is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 16, 2011, 11:04 PM   #11
furtive
macrumors newbie
 
Join Date: May 2010
OS X MAME works fine in Lion for me

No trouble at all besides needing to know that rome go in ~/Library/Application Support/OS X MAME/ROMs
furtive is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 18, 2011, 02:04 PM   #12
Washac
macrumors 65832
 
Join Date: Jul 2006
Hello


I play old games and emulate, if you do this you really need to return to Snow Leopard as I did and others are doing.
__________________
Mac Pro 2.66 Ghz Quad-Core Intel Xeon 6 GB RAM 24inch ACD Mavericks 10.9.2/XFX Radeon HD 6870, HD-687A-ZDFC-20inch Alu iMac Snow Leopard 10.6.8
Washac is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Tags
arcade, emulation, games, macmame, mame

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reinstall Lion over existing Lion OSX nutcaseguy Mac OS X 10.7 Lion 3 Apr 18, 2013 02:46 PM
how to osx usb to downgrade from mtn lion, or upgrage to lion from sl. aPple nErd Mac Basics and Help 1 Apr 2, 2013 08:14 PM
How can I get rid of Lion Osx after mountain lion works ? ramram55 OS X 10.8 Mountain Lion 1 Sep 18, 2012 11:32 AM
Is MAME available for the XBOX 360? stavs Console Games 5 Jul 9, 2012 05:56 PM
How to keep MAME OS X High Scores? ka-spot Mac and PC Games 0 Jun 24, 2012 02:39 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 01:36 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC