Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > Mac OS X 10.7 Lion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jul 24, 2011, 05:38 AM   #1
b0rg
macrumors member
 
Join Date: Oct 2009
Automatic Graphic switching causes Macbook to freeze!

When i have Automatic Graphic switching enabled in Lion and I quit an application like Postbox, Parallels, etc my Macbook 2011 17" freezes!

With Snow Leopard i didn't had this problem.


Anyone else got the same problem under Lion?
__________________
Macbook Pro 15" Retina , 2.3GHz i7, 16 GB RAM, 512GB SSD
b0rg is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 24, 2011, 08:27 AM   #2
Tozzi
macrumors regular
 
Join Date: Sep 2009
Location: Munich, Germany
Yes. I have exactly the same problem.

EDIT: I'm starting to think it might have to do with the 8GB RAM in this machine.
That would explain why so few people are suffering from this.
__________________
Mac Pro (2013) 6 core 512 GB SSD, Thunderbolt Display, Pegasus2 R4 8TB
iPad (3rd gen.) 64GB WiFi, iPhone 4S 64GB
TV (3rd gen.)

Last edited by Tozzi; Jul 24, 2011 at 09:06 AM.
Tozzi is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 24, 2011, 10:24 AM   #3
b0rg
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Oct 2009
What do you mean by the 8 gb ram?

I have Kingston 8GB ram into my Macbook and a lot of people have 8GB ram.
__________________
Macbook Pro 15" Retina , 2.3GHz i7, 16 GB RAM, 512GB SSD
b0rg is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 25, 2011, 02:55 AM   #4
Tozzi
macrumors regular
 
Join Date: Sep 2009
Location: Munich, Germany
Well, I'm just trying to figure out what might be the difference between our machines and the majority (who seem unaffected).
But you're right, the 8GB alone don't really explain it.
__________________
Mac Pro (2013) 6 core 512 GB SSD, Thunderbolt Display, Pegasus2 R4 8TB
iPad (3rd gen.) 64GB WiFi, iPhone 4S 64GB
TV (3rd gen.)
Tozzi is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 25, 2011, 03:00 PM   #5
b0rg
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Oct 2009
Look like a bug in Lion, dunno how to contact apple about this..
__________________
Macbook Pro 15" Retina , 2.3GHz i7, 16 GB RAM, 512GB SSD
b0rg is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 25, 2011, 03:05 PM   #6
JRoDDz
macrumors 68000
 
JRoDDz's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: NJ
There is no extra charge for this "feature". It's all included in the $29.99 price.
JRoDDz is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 25, 2011, 03:08 PM   #7
mrapplegate
macrumors 68030
 
Join Date: Feb 2011
Location: Cincinnati, OH
Quote:
Originally Posted by b0rg View Post
Look like a bug in Lion, dunno how to contact apple about this..
You can use the feedback form.
If you are a developer you can file a bug report.
mrapplegate is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > Mac OS X 10.7 Lion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audio Popping Issue caused by 'Automatic graphic switching' ON.. entraik MacBook Pro 55 Sep 18, 2014 05:29 AM
OS X: Doom 3 OS X display corruption and MBP automatic graphic switching saturnotaku Mac and PC Games 6 Aug 7, 2014 04:11 PM
No automatic graphic switching option Oetam MacBook Pro 3 Sep 30, 2013 04:25 PM
Disable Automatic Graphics Switching Ulfhedinn MacBook Pro 13 Jul 3, 2013 12:18 PM
Macbook pro 15 (mid 2012) automatic switching kensic MacBook Pro 6 Jan 28, 2013 01:03 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 01:43 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC