Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Pro

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Aug 13, 2011, 09:55 PM   #1
qqisvip
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2011
Wifi on but no internet connection? MB pro

I have a Macbook pro OSX version 10.6.8. Recently my brother bought an ethernet cable and connected it to his Xbox for XBoxlive. Soon after, my internet stopped working. AirPort says that I am still connected to my Wifi network, but I can't search the web. Additionally, the wifi symbol on the top right corner of my screen has an exclamation mark on it. My router is a Westell Versalink 327W Model# D90-327W15-06.

On my iPhone4, I am connected to Wi-fi on the same router, and I'm able to access the internet (going on any website).

These are the resolutions that I tried.
-Rebooting the router
-Restarting my MB
-Manually removing and re-adding the IP address
-Manually deleting and re-adding the IPv4 Address, Subnet Mask and Router.
-Manually deleting and re-adding the DNS server and Search Domains.
-Removing ethernet cable from xbox and from router

How can I fix this "wifi on, but no internet" problem?

Last edited by qqisvip; Aug 13, 2011 at 09:56 PM. Reason: Forgot to add something.
qqisvip is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 13, 2011, 11:35 PM   #2
skiltrip
macrumors 68020
 
Join Date: May 2010
Location: New York
This happened to me today after I had plugged my Ethernet into an Airport Express to configure it.

Just add a "new" network, choose your router and re-enter the password. That's what worked for me.
__________________
MacBook Pro 15" 2GHz Quad i7 8GB RAM 750GB HD iPad mini retina 32GB iPod classic 160GB iPod touch 4 8GB
skiltrip is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 14, 2011, 03:24 PM   #3
qqisvip
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by skiltrip View Post
This happened to me today after I had plugged my Ethernet into an Airport Express to configure it.

Just add a "new" network, choose your router and re-enter the password. That's what worked for me.
It doesnt work. I ran my diagnostics and this is what came up on my Network status:

Airport: Green
Airport settings:Green
Network settings: Orange
ISP: Green
Internet: Red
Server: Red

I might have to call my ISP and see what's going on.
qqisvip is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 7, 2011, 02:59 PM   #4
jrfive0
macrumors member
 
Join Date: Mar 2011
OP: did you find a resolution or the cause of the problem? I'm having the same issue
__________________
MBP 13/8 GB/1 TB(mid 2010) iPad 1 16 GB WiFi Verizon iPhone 4s 64 GB iPod Classic 120 GB (6th Gen) ATV2 2011 Mac Mini 2.3
jrfive0 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 7, 2011, 03:30 PM   #5
Adamantoise
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by jrfive0 View Post
OP: did you find a resolution or the cause of the problem? I'm having the same issue
As am I.

I notice that turning Wi-Fi off and turning it on again fixes the problem.

However, the problem resumes the minute you wake the computer from standby/sleep.

Very irritating problem.
__________________
iPhone 4 16GB (White)
Macbook Pro (2011) 2.3 GHz i5 8GB RAM 500GB Momentus XT HDD
Adamantoise is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 23, 2011, 04:27 PM   #6
MacNOW2
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2011
self assigned IP


OK, had the same problem, here my fix:
Check Keychain and delete the Network you want to connect to. Then start again and hopefully it will work without any problm
MacNOW2 is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 3, 2013, 01:13 PM   #7
Bazza90036
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2013
Just figured it out....it's the Airport Password

Was having similar problems to the above thread. Wifi Network was showing it was connected but I could not connect to Internet. Airport Extreme was flashing AMBER.

Modem signal was fine.
Network Prefs showed:

Airport: Green
Airport Settings: Green
Network Settings: Green
ISP: Green
Internet: RED
Server: Red

After checking with ISP and connecting to the internet via Ethernet my ISP told me that there was something wrong with my wireless router (the Airport Extreme).

I ran Airport Utility and and it came back reporting problems.

(IMPORTANT: A few days earlier I had re-set my email password.)

As soon as I updated my "new" password in the Airport Utility...the airport restarted and I was good to go.

It was as simple as entering my new password!!

Hope that helps!!
Bazza90036 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Pro

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
an app lets iPhone in charge of internet connection in Time Capsule? talentsky iPhone Tips, Help and Troubleshooting 1 Nov 10, 2011 08:40 PM
iPod touch connected to WiFi, but no internet... markintellect iPod touch 0 Nov 22, 2008 08:12 AM
Perfect Airport signal, but no internet connection gkc4 MacBook 9 Jul 15, 2008 10:51 PM
wifi connects but no internet manhattanmania iPod touch 6 Feb 13, 2008 12:01 PM
wifi connecting to my router, but no internet infamous iPhone Tips, Help and Troubleshooting 12 Feb 11, 2008 08:04 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:30 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC