Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Pro

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Oct 13, 2011, 03:04 AM   #1
NeedMoreVideo
macrumors member
 
Join Date: Feb 2011
Warning: Sonnet Tempo Pro Expresscard to esata does not work in 10.7.2

Hi,

I've verified on 2 Macbook Pros (a 15" 3,1 and a 17" 8,3) that the Sonnet Tempo Pro Expresscard3/4 to esata adapter does not work with Lion 10.7.2 with the current latest drivers for the card (dated Aug-04-2011).

I've tested this on both the server and client version of Mac OS X.

You get the following dumped to the Console logs, and the disk refuses to mount with a "disk is not initialized" error:
Code:
10/12/11 11:57:57.000 PM kernel: SonnetATADMABusCommand::prepare Failed to prepare buffer status = e00002c9
10/12/11 11:57:57.000 PM kernel: SonnetSATA::executeCommand failed to prepare Command e00002c9
10/12/11 11:57:57.000 PM kernel: IOBlockStorageDriver[IOBlockStorageDriver]; executeRequest: request failed to start!
10/12/11 11:57:57.000 PM kernel: CoreStorageGroup::completeIORequest - error 0xe00002c9 detected for LVG "ExternalMirror" (D5777B2D-A1D8-4910-8DB3-0BEB7758CBCB), pv 26D19BE2-FDB7-4602-8F0A-2148F4E56663, near LV byte offset = 0.
The same disk works fine using a different express card adapter under 10.7.2, however this one is not port multiplier aware, so I am only able to see the first volume on my RAID.

I'm reverting my Mac file server back to 10.7.1 until either this is resolved or I find a different way to connect my storage.

I have emailed this to Sonnet as well...

The errors posted above do not appear in Google's search results at all, so I'm posting them here so the next person can use this.
NeedMoreVideo is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 27, 2011, 07:33 AM   #2
Surreal
macrumors 6502
 
Join Date: Jun 2004
Just to try to confirm, is this why I periodically am told that I unplugged my drive without ejecting first? I replaced two hard drives because I couldn't be sure if it was the card, the cables, the enclosures or the drives. the drives died because of this behavior... so they were the first to be replaced.
__________________
15" rMBP
Surreal is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 25, 2011, 10:22 PM   #3
philipma1957
macrumors 603
 
Join Date: Apr 2010
ANY follow up on this. I purchased the card and a t-bolt adapter from sonnet.



http://www.sonnettech.com/product/ec...underbolt.html


I can't get it to work so far. the adapter shows but the sonnet tempo pro 3/4 card doe not show. as well as my drives found this link now it works

http://www.sonnettech.com/support/kb...tion=b628#b628

Last edited by philipma1957; Dec 25, 2011 at 11:08 PM.
philipma1957 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Pro

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lion 10.7.2 update LVappleNOTfnboi MacBook Air 9 Jan 2, 2012 09:58 AM
Find My Mac not working in Guest (safari-only mode) GerMo iCloud and Apple Services 2 Nov 8, 2011 05:35 PM
GrowlMail not working in 10.7.2 Ratatapa Mac OS X 10.7 Lion 8 Oct 14, 2011 12:17 PM
iCloud/iOS 5/10.7.2 Release Times MacLDN iCloud and Apple Services 11 Oct 11, 2011 12:50 PM
WARNING: New iMac blue tooth key board does not work in windows 7 boot camp! Mayazakis iMac 4 Nov 13, 2009 10:15 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:34 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC