Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Oct 16, 2011, 03:21 PM   #1
enferrari
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2011
iPhone 3GS ios5.0 and 6.15.00 Baseband NO SERVICE or Searching... after update?!?!?!

Hi,
I updated my iPhone 3GS on the 6.15.00 baseband to ios5 and it just says "searching..." and after a while, it will say "no service" even if there is no sim card in the iPhone. I've tried jailbreaking but I think redsn0w is messed up because the iPhone just gets stuck on "error 60000ms no successful firmware download..."
What should I do to fix this?
Thanks
enferrari is offline   -1 Reply With Quote
Old Oct 17, 2011, 08:30 PM   #2
Greg.
macrumors 6502
 
Join Date: Sep 2010
Location: London, UK
1. Go grab the latest redsn0w
2. Go to Extras and point it at Apple's stock .ipsw for iOS 5
3. Go back to the main menu and start the jailbreak option (although you won't actually jailbreak it)
4. Follow the instructions to put your phone into DFU mode
5. At the tickbox screen, just tick "Install baseband"
6. Proceed and let redsn0w do the rest

Once the process finishes, your SIM should be working finally and your carrier recognised. If you haven't already activated iOS5, it should become possible to do so now.

Also do not enable location services when asked to set up phone.

Basically you shouldn't have updated to stock firmware when your baseband is different and unsupported. It corrupts it, so you need to reflash the baseband.

___

If this is not allowed on here then feel free to delete this post.
__________________
13.3" MacBook Pro || OnePlus One || Google Nexus 7
Greg. is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 9, 2011, 08:39 AM   #3
virtualAThome
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2010
How to: Fix 5.0 "Searching" or "No Service" 6.15.00 baseband after update

http://www.youtube.com/watch?v=aNK_ZXqF6r0
virtualAThome is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 12, 2011, 10:20 PM   #4
tonikal
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2008
3GS NO SERVICE? on ios5 apple standard update

ok heres my situation, if there are others out there like me, please step forward.
if you have solved this issue, please help!!!!

I have a 3gs that i have jailbreaked and unlocked in the past. I belive it was running 4.3.3.

I gave the phone to my girlfriend a year ago and she has ATT. Theres no reason for her to use the unlock because att is the carrier for iphone.

So she upgrades to 5.0.1. a few days ago thru itunes, and everything seems to be fine......WRONG!

Theres no more signal or service, some how her phone is updated to 5.0.1 and is STILL running on the baseband 06.15.00???
anyway how can i get service for her??? pleasse...
tonikal is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 14, 2011, 02:31 PM   #5
Krandor
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by tonikal View Post
ok heres my situation, if there are others out there like me, please step forward.
if you have solved this issue, please help!!!!

I have a 3gs that i have jailbreaked and unlocked in the past. I belive it was running 4.3.3.

I gave the phone to my girlfriend a year ago and she has ATT. Theres no reason for her to use the unlock because att is the carrier for iphone.

So she upgrades to 5.0.1. a few days ago thru itunes, and everything seems to be fine......WRONG!

Theres no more signal or service, some how her phone is updated to 5.0.1 and is STILL running on the baseband 06.15.00???
anyway how can i get service for her??? pleasse...
Once you put the iPad baseband on an Iphone (6.15.00) you cannot do normal iTunes upgrades anymore. If you give somebody a phone with iPad baseband make sure they know they cannot do normal upgrades.

If you had your 4.3.3. SHSH blobs saved you might be able to downgrade to that. I think that is about your only option at this point.
Krandor is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 17, 2012, 08:27 PM   #6
PlatinumPresto
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2012
still not working

but what happens now...


3gs, 06.15.00, stock 5.0.1...

used redsn0w_win_0.9.10b4 to update the baseband (it kept closing with cydia checked, so i had only ipad baseband checked)

"searching" is gone but now it says "no service" as soon as the sim is inside

also its activated but no cydia, meaning its not jailbroken?




im going to try and flash a custom ipsw to see if it works
PlatinumPresto is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 17, 2012, 10:43 PM   #7
PlatinumPresto
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2012
update:

so i cooked a new 5.0.1 ipsw with redsnow redsn0w_win_0.9.10b4 and it made NO_BB_iPhone2,1_5.0.1_9A405_Restore

used rednow to get into dfu and itunes to install... all good

there was signal.. but no cydia

so back to redsnow and installed cydia... that went well


...only issue now to get the internet working with h2o sim
PlatinumPresto is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 22, 2012, 02:03 AM   #8
masflow8129
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2012
krandor

were do u get your info u telling people that once u upgrade ipad baseband on iphone 3gs running 5.0.1 u wont be able to restore factory restore wrong u be able to restore no problen if make a custome firmware wont work

Last edited by OllyW; Jan 22, 2012 at 05:32 AM. Reason: Insult
masflow8129 is offline   -1 Reply With Quote
Old Jan 22, 2012, 03:33 AM   #9
gngan
macrumors 68000
 
gngan's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: MacWorld
Quote:
Originally Posted by masflow8129 View Post
were do u get your info u telling people that once u upgrade ipad baseband on iphone 3gs running 5.0.1 u wont be able to restore factory restore wrong u be able to restore no problen if make a custome firmware wont work
You need to stop giving false information in every other thread (http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1273994) regarding iPad bb.
__________________
2011 13''MBP i5 Dual HDD (128GB SSD+1TB HDD)+8gb RAM; iPhone 5S, iPod Nano 3rd & 6th gen; iPod Wheel; iPad Air 64gb; Airport Extreme/Express; Synology 4tb +WD 2tb; Canon 5D MKIII

Last edited by OllyW; Jan 22, 2012 at 05:33 AM. Reason: Clean up
gngan is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 22, 2012, 04:47 AM   #10
PlatinumPresto
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2012
Quote:
Originally Posted by masflow8129 View Post
were do u get your info u telling people that once u upgrade ipad baseband on iphone 3gs running 5.0.1 u wont be able to restore factory restore wrong u be able to restore no problen if make a custome firmware wont work
.... Well after I was rudely insulted, I was reminded to give my update.

I am working great on my 3Ga on 5.0.1 on iPad baseband .

The issue is solved after the reinstall of the iPad baseband, because you CANNOT restore to a factory SUCCESSFULLY if your already using a previous costume firmware....


So again, the obvious solution to this problem for me was to restore with a cooked firmware and then reinstall the iPad baseband


Thanks

Last edited by OllyW; Jan 22, 2012 at 05:34 AM. Reason: Clean up
PlatinumPresto is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 22, 2012, 04:02 PM   #11
luckycharms
macrumors member
 
Join Date: Nov 2010
mine works well too, except that I get the "searching..." error when i have location services enabled. Do you have this problem too? I know this has been an issue with lots of folks, but some posts give the impression that this has been fixed...

3GS
iOS 5.0.1
06.15.00 baseband
Redsnow-jailbroken + corona patch
luckycharms is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 23, 2012, 09:57 PM   #12
murmeltier
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2012
Guys-

there's a step-by-step to fix this using windows.

But there a step by step for people using OS 10.7?

Profusest thanks to anyone who can help. I am shaking in my boots over here.
murmeltier is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 26, 2012, 12:55 AM   #13
Voiz
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2012
Help

Hello Guys,
I have the same issue. I have a iphone 3GS ios 5.0.1 BB 06.15.00 new bootrom. I tried to restore it and to reinstall cydia as well as reflash the BB with redsnow and to reinstall ultrasnow 1.2.5.
Every time it indicates searching and no service. I tried to switch on off airplane Mode and I went to carrier and I switch on/off.
I donít know what to do to unlock my iphone please some help will be really appreciated.
thanks
Voiz is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 26, 2012, 05:16 PM   #14
stevereno30
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2012
Damaged antenna?

I would check to make sure the logic board is not damaged. I had this problem on my phone for 4 months, and yesterday took a close look at my logic board, and there was a hairline crack on one of the tracks connecting the baseband to the antenna. If you have ever taken your phone apart, or think someone may have taken it apart in the past, I would highly recommend checking to see if there is damage. If there is, it is a VERY simple fix, assuming you have a soldering iron.

(How to fix antenna damage)
(How to tear down iPhone 3G/3GS without destroying it!)
stevereno30 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 7, 2012, 05:29 AM   #15
wishiknewitall
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2012
Location: The county of many tractors
I two have two 3gs 16gb that have been jailbroken and upgraded to ios5 causing 'no signal' error. I have read about redsn0w and basebands.... not really understanding it all!! I know have redsn0w and a ios5 which i have downloaded, but before i attempt this i have a nagging doubt........
Is there anyway i can return these to ordinary factory settings......
wishiknewitall is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 13, 2012, 02:42 AM   #16
Smurfgt801
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2012
This worked for me

Ok I had the same issue.. 3GS old boot iOS 5.0.1 and bb 06.15.00.. Network said searching then no network.. What I did to fix it was got on wifi.. Went to cydia then downloaded ultrasnow.. After I did that it corrected the problem... Hope that helps because I know how flusterating it is
Smurfgt801 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 20, 2012, 04:48 PM   #17
danieloiphone
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2012
I need help please

I just bought an iphone 3gs 32gb with ios 4.3.3 and baseband 05.16.02 everything seemed to be working perfectly fine when I bought it. Well, I decided to upgrade to 5.0.1 and I guess I didn't deeply researched about it so I upgraded with the intention of jailbreaking and unlocking. Anyways, I was able to do it 5.0.1 ios and ipad baseband, I am running on the new bootrom or whatever that is called. I was able to jailbreak and unlock tested with my tmobile sim and worked, but cydia kept crashing on me everytime I turned the phone on and off or when restarting. I found a youtube video on how to solve this issue. I tried and it just solved it temporarily, it would do it again. I am guessing I was on a teathered jailbreak and not unteathered so I was trying to do the "corona" thing and it kept saying I couldn't install on my phone for whatever reason. Anyways, I decided to restore back so I could do untethered jailbreak. This is when I started having problems, I did restore back with itunes, but now I am stuck in the activation screen and it reads search... for a while than it goes to no service, I have a non activated att sim that I was using to bypass that screen when I first got the phone and it did the trick but not anymore. Wish I would've keept it 4.3.3 without messing with any of this. I've looked at some youtube videos but none have worked for me so far. I heard something about having to do a custom ipsw but I am unable to do it. Can someone please help? what are my options? If someone can help i'll be very happy, I am so miserable right now :/
danieloiphone is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 31, 2012, 06:39 PM   #18
tedycom1
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2012
thank you

Quote:
Originally Posted by Greg. View Post
1. Go grab the latest redsn0w
2. Go to Extras and point it at Apple's stock .ipsw for iOS 5
3. Go back to the main menu and start the jailbreak option (although you won't actually jailbreak it)
4. Follow the instructions to put your phone into DFU mode
5. At the tickbox screen, just tick "Install baseband"
6. Proceed and let redsn0w do the rest

Once the process finishes, your SIM should be working finally and your carrier recognised. If you haven't already activated iOS5, it should become possible to do so now.

Also do not enable location services when asked to set up phone.

Basically you shouldn't have updated to stock firmware when your baseband is different and unsupported. It corrupts it, so you need to reflash the baseband.

___

If this is not allowed on here then feel free to delete this post.

thank u men it works for me
tedycom1 is offline   1 Reply With Quote
Old Apr 13, 2012, 07:16 AM   #19
Zeynep
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2012
about baseband updating

when we update the baseband will the gps apps still available?
thankss
Zeynep is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 13, 2012, 07:49 AM   #20
Zeynep
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2012
about baseband updating

when we update the baseband will the gps apps still available?
thankss
Zeynep is offline   0 Reply With Quote
Old May 13, 2013, 12:18 PM   #21
Normski
macrumors newbie
 
Join Date: May 2013
No service even with the right sim card

My device is not jailbroken although I have thought about doing it but only bought it recently and was told the only issue was with screen anyway after getting the battery charged and replacing the screen everything worked except I could not get signal or service. checked the connectors all were down nice and tight. Wondering if there any way to fix this problem.
Ios 5.0 old boot rom 05.16.05-6.4_M3S2(which is not supported by ultrasnow)
Can I update to the ipad baseband and then downgrade it one that is better supported by ultrasnow or would screw things up bigtime and should i instal cydia.
The phone is currently locked to o2 uk both my o2 sims do not work.
Not tried switching of location services would this solve this?
Normski is offline   0 Reply With Quote
Old May 13, 2013, 12:38 PM   #22
darricksailo
macrumors 68040
 
darricksailo's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by Normski View Post
My device is not jailbroken although I have thought about doing it but only bought it recently and was told the only issue was with screen anyway after getting the battery charged and replacing the screen everything worked except I could not get signal or service. checked the connectors all were down nice and tight. Wondering if there any way to fix this problem.
Ios 5.0 old boot rom 05.16.05-6.4_M3S2(which is not supported by ultrasnow)
Can I update to the ipad baseband and then downgrade it one that is better supported by ultrasnow or would screw things up bigtime and should i instal cydia.
The phone is currently locked to o2 uk both my o2 sims do not work.
Not tried switching of location services would this solve this?
You need to check and make sure that your device is eligible for the iPad baseband or else you'll ruin your phone
darricksailo is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why "no Service" then "Searching" for factory unlocked, jailbrok iPhone 3GS iOS 4.3.5 heathvc iPhone Tips, Help and Troubleshooting 29 Jun 10, 2013 05:25 AM
iphone 5 no service/searching.. chigga iPhone Tips, Help and Troubleshooting 1 May 7, 2013 08:18 AM
No service on iphone 3gs after updating to ios 6 baseband 6.15 lors iPhone Tips, Help and Troubleshooting 1 Apr 15, 2013 09:24 AM
iPhone: How can I update a 3GS with iOS5.1 to 6.1 without upgrading the baseband? Alvi Jailbreaks and iOS Hacks 35 Feb 19, 2013 03:19 PM
iPhone 3Gs baseband update issue... Moazzam iPhone 14 Dec 12, 2012 01:54 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 08:51 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC