Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > Mac OS X 10.7 Lion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Oct 19, 2011, 01:28 PM   #1
kirkbross
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles
Formatting SD card for Mac & PC?

Is there a way to format the 16GB SD card in my Tascam DR-1 digital recorder so it will mount on both my Mac (Lion) and PC (Windows 7) and -- and here's the key -- still be recognized by the DR-1 as a valid card?

When I format it FAT32 using my PC the DR-1 forces a format on boot.
__________________
2008 Mac Pro 2x2.8GHz | 8 GB RAM | HD5770 | Lion on 120GB Vertex 2 | 3 x 1TB Seagates
kirkbross is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 19, 2011, 11:37 PM   #2
Madd the Sane
macrumors 6502
 
Join Date: Nov 2010
Location: Utah
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPod; U; CPU iPhone OS 4_2_1 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8C148 Safari/6533.18.5)

What does it format it to? exFAT or NTFS? Mac OS X can read and write exFAT, but only read NTFS.
__________________
Get out of my mind, idea! I already have an idea in here!
Madd the Sane is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 20, 2011, 07:23 AM   #3
MisterMe
macrumors G4
 
Join Date: Jul 2002
Location: USA
Quote:
Originally Posted by kirkbross View Post
Is there a way to format the 16GB SD card in my Tascam DR-1 digital recorder so it will mount on both my Mac (Lion) and PC (Windows 7) and -- and here's the key -- still be recognized by the DR-1 as a valid card?

...
What makes you believe that you can get away with reformatting the card in a file system other than the one used by Tascam?
__________________
Neither a borrower nor a lender be
For loan oft loses both itself and friend
William Shakespeare from Hamlet
MisterMe is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 20, 2011, 01:13 PM   #4
kirkbross
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles
Quote:
Originally Posted by MisterMe View Post
What makes you believe that you can get away with reformatting the card in a file system other than the one used by Tascam?
Ha. Good point. I guess my concern is more that it USED to mount on my Mac and it no longer does (in Lion). I plug it in and see it mount on the desktop for a second and then it disappears. Then I get a fleeting 'this disc was ejected improperly' error message, which also quickly disappears before I can read it. In Disk Utility, the drive does not show up. It mounts fine on my PC.
__________________
2008 Mac Pro 2x2.8GHz | 8 GB RAM | HD5770 | Lion on 120GB Vertex 2 | 3 x 1TB Seagates
kirkbross is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > Mac OS X 10.7 Lion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Simple & free note taking app with basic HTML = formatting Subu iPad Apps 1 Mar 2, 2013 11:29 PM
Formatting Old HD & Installing Leopard bulgebracket Mac Basics and Help 3 Jan 29, 2013 02:35 PM
Help with itunes & MP3 formatting Bulldog VII Mac Basics and Help 1 Oct 5, 2012 06:18 AM
Best Video Card for 2009 Mac Pro, CS6 & Windows RT Wolf Mac Pro 3 Sep 9, 2012 11:59 AM
Formatting External Drive for Boot Camp & Parallels Use threeoten Mac Basics and Help 2 Jul 12, 2012 01:03 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 09:22 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC