Restore from backup after setting up as "new phone" - MacRumors Forums
Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 3, 2011, 08:16 PM   #1
iPegboy
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2003
Location: Detroit
Restore from backup after setting up as "new phone"

So my IT department set up my phone as a "new phone" when it came before telling me it arrived. I was planning on simply setting it up from the backup of my 3Gs.

Is this still possible? I've connected to iTunes, and it simply wants to add my apps and music as if it was the first time I've had a phone.

When I clicked to "restore," it starts downloading iOS5 (it's a 4s and already has iOS5 on it). When the download is done, will it give me the option to restore from an older phone? Am I screwed? (I don't want to sit through an hour OS update for nothing)..

Thanks!
__________________
"Rules are meant for smart people to break." Dr. Dennis Renner
iPegboy is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2011, 08:18 PM   #2
kage207
macrumors 6502a
 
Join Date: Jul 2008
Did they do anything to your phone like setting up a corporate email?

You can just sync everything back across like it is a new phone OR you can right click on the iPhone (underneath Devices) in iTunes and click restore from backup.
__________________
MBA 13", i5 1.8GHz, 8GM RAM, 128GB SSD
These are amazing products that enrich our lives that we see as toys, remember that they are expensive and should be used as tools to reach our dreams~
kage207 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2011, 08:19 PM   #3
Intell
macrumors P6
 
Intell's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Inside
It will still give you the option to restore from a backup. You can also right click on your iPhone in the left hand column and select "Restore from Backup". That will restore your iPhone from a backup without having to redownload iOS.
__________________
Last edited by Intell; Yesterday at 10:24 AM.
Intell is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2011, 08:25 PM   #4
iPegboy
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2003
Location: Detroit
Kage: Yes, they set up the corporate email. However, it was on my old phone as well, so if I restored from that backup, it wouldn't be an issue.

I'm on a mac, with a single button. No right click, and clicking while holding command, option or control doesn't allow me to pop up a restore from backup. I guess I'll let the OS redownload, and hopefully it gives me the option to update from backup from there.

Thanks for the help!
__________________
"Rules are meant for smart people to break." Dr. Dennis Renner
iPegboy is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2011, 08:26 PM   #5
kage207
macrumors 6502a
 
Join Date: Jul 2008
Quote:
Originally Posted by iPegboy View Post
Kage: Yes, they set up the corporate email. However, it was on my old phone as well, so if I restored from that backup, it wouldn't be an issue.

I'm on a mac, with a single button. No right click, and clicking while holding command, option or control doesn't allow me to pop up a restore from backup. I guess I'll let the OS redownload, and hopefully it gives me the option to update from backup from there.

Thanks for the help!
Wooooo!!! HOLD IT! Read my edit here in a second.

EDIT: Listen the thing with iPhones and corporations is a tricky one. I know for fact you cannot remove contacts from a corporate iPhone. Is it a corporate email that uses Exchange?
__________________
MBA 13", i5 1.8GHz, 8GM RAM, 128GB SSD
These are amazing products that enrich our lives that we see as toys, remember that they are expensive and should be used as tools to reach our dreams~
kage207 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2011, 08:28 PM   #6
iPegboy
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2003
Location: Detroit
I unplugged, and plugged back in. Click and control did the trick. Restoring from backup.

Lots of thanks guys!
__________________
"Rules are meant for smart people to break." Dr. Dennis Renner
iPegboy is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPad: Just bought a second iPad: "Set Up as New iPad" or "Restore from iCloud Backup"? iHavequestions iPad 7 Nov 25, 2013 09:19 PM
iTunes "Restore from Backup" only has 1 choice even though "Devices" Tab lists many Maverick1337 iPhone 0 Sep 5, 2013 08:43 AM
"Restore" encrypted Time Machine backup to new Mac? Mactabulous OS X 8 Oct 22, 2012 03:53 PM
Will you set up your new phone "as new" or will you restore from backup nandopr iPhone 194 Oct 3, 2012 10:01 AM
"Set up as a new iphone" vs "Restore from backup of" curtisinoc iPhone 0 Sep 12, 2012 06:49 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 09:19 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC