Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 19, 2011, 12:06 AM   #1
BigB82
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2009
Location: florida
Send a message via AIM to BigB82
I have 4 Sprint iPhone 4s want to switch to Att iPhone 4s, what is the best way?

I have been a long standing customer of Sprint and bought 4 new iPhone 4s, the quality of the service in terms of data speed and converge are completely unacceptable and after over 10 years with sprint I will be going to att. I just bought all these phones and out of 14 day return.


Is there a way I can make these all work on att? cause I noticed ALL 4s are identical in terms of radios and things, the activation screen and sim determine the carrier logo on top

I would love to make these work on att so i can have my full eligibility when the new iPhone comes out in june for all my lines.

any luck or recommendations ?
__________________
2013 13" Macbook Air 256gb Base ; , iPhone 5s 64gb Space Gray Factory Unlocked, 27" iMac 2.9 i5, Nikon D90, Nikon D5100
BigB82 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 19, 2011, 12:09 AM   #2
skywest153
macrumors member
 
Join Date: Jun 2010
No can do. The sim is locked domestically even if they unlock it. International use is where it applies for using any sim on Sprint.

I suppose the best thing you can do is sell them on ebay, craigslist, or gazelle. Sorry!
skywest153 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 19, 2011, 12:41 AM   #3
verwon
macrumors 68030
 
verwon's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Seattle
In June? That's also pure speculation and highly doubtful.
verwon is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 25, 2011, 02:05 PM   #4
Wide opeN
macrumors 6502
 
Join Date: Aug 2010
There has to be a better way around this. I mean, they're the same phone and it's not fair to the user that the same phone can't be brought over.
Wide opeN is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 25, 2011, 02:09 PM   #5
wordoflife
macrumors 604
 
wordoflife's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
The only thing I can think of is selling the Sprint iPhones, using that money to pay for the Sprint ETF, and rebuying them on AT&T.
wordoflife is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 25, 2011, 04:24 PM   #6
FreakinEurekan
macrumors Demi-God
 
FreakinEurekan's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Eureka Springs, Arkansas
Quote:
Originally Posted by Wide opeN View Post
There has to be a better way around this. I mean, they're the same phone and it's not fair to the user that the same phone can't be brought over.
Sprint will not unlock an iPhone's SIM for domestic carriers. Neither with AT&T or Verizon. It's not a technical limitation of the phone, it's the carriers' policies.

I'm a little surprised that there has not been a legal challenge to these policies. It seems to me that the carriers are artificially crippling the capability of the phone that we own, even after our service commitment is met. But, so far (at least in the USA) the policy is very consistent and unwavering.
__________________
Of course I know what I'm talking about. It's not like they give out this Demi-God label to anyone with $25 to spare.
FreakinEurekan is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 26, 2011, 01:00 PM   #7
xraydoc
macrumors Demi-God
 
xraydoc's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: 192.168.1.1
Quote:
Originally Posted by Wide opeN View Post
There has to be a better way around this. I mean, they're the same phone and it's not fair to the user that the same phone can't be brought over.
Blame the carriers (and the US Government for allowing such anti-consumer policies to exist). But you can't blame Apple for this one.

Sprint will not allow Verizon CDMA phones on their network (despite the fact that they will work). Same for Verizon and Sprint's phones.

AT&T won't unlock iPhones, even when the contract is up and paid in full.

The Verizon 4S's SIM slot in the US is locked out of using another domestic carrier's SIM, even if you have it unlocked for international use (i.e., Verizon will unlock the SIM slot for international travel if you're a customer in good standing) but it still won't work on AT&T or T-Mobile in the US. And they either won't or can't unlock it to use a domestic GSM carrier's SIM.

If I could, I'd only use an unlocked GSM phone. But unfortunately I'm stuck on Verizon domestically because it's the only carrier that works deep inside the building where I work. AT&T, T-Mobile and Sprint don't penetrate deep enough into the structure; Verizon, on the other hand, has repeaters inside the building to provide full coverage everywhere including in every deep, dark corner. Why AT&T doesn't opt to do the same is disappointing.

Maybe AT&T's LTE will change this (700MHz should be better at penetrating buildings) but until then....
__________________
3.5GHz i7 27" iMac Surface Pro 3 i5 2.5GHz i5 Mac mini + 27" Thunderbolt display Nexus 5 Nexus 7
xraydoc is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 26, 2011, 05:04 PM   #8
illini71
macrumors member
 
Join Date: Dec 2010
The ETF would be massive with four lines. I would sell them on ebay. You could get atleast 450/550 per phone. That would take care of the ETF per line then whatever is left put towards the new ATT phones. I have know idea what your situation is but thats what i would do.
illini71 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 26, 2011, 05:09 PM   #9
labman
macrumors 604
 
labman's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Mich near Detroit
yep I am guessing you bought these under Sprints terms of agreement. you would be spending around $2400-$3000 if you bought them out right.. so ETF fees and all will put you around this as well.. lots of people complaining about Sprint. I know when I left them years ago I never looked back.
__________________
IP4+Hackintosh Pro Joining AT&T PM me get $25 Dev-Teams Blog My TwitterCan I JB/UL my device Click here
labman is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 27, 2011, 02:58 AM   #10
kulimer
Banned
 
Join Date: Aug 2011
AT&T network uses SIM card, Sprint network uses CDMA. Your Sprint iPhone don't even have a slot for SIM card as far as I know.

Why are you switch to AT&T, the data speed is not that much faster. Plus, AT&T have bad reception, throughout the East Coast, and in many rural areas on the West Coast. Their network map is misleading.

The on and off reception makes the SIM card malfunction. So, you will be calling AT&T for replacement every 3-5 months.

AT&T's 4g network is not available in most cities in U.S., last month I checked, it's not even in NYC. So, you are not at loss with Sprint.
kulimer is offline   -3 Reply With Quote
Old Nov 27, 2011, 03:12 AM   #11
Fernandez21
macrumors 68000
 
Join Date: Jun 2010
there was talk that early sprint 4s's weren't locked. you could get an at&t pre paid sim and try it out on your iPhones and see if they work.

i have not seen or heard of this being done, but there might be a way of flashing the gsm firmware so that it would work.

----------

Quote:
Originally Posted by kulimer View Post
AT&T network uses SIM card, Sprint network uses CDMA. Your Sprint iPhone don't even have a slot for SIM card as far as I know.

Why are you switch to AT&T, the data speed is not that much faster. Plus, AT&T have bad reception, throughout the East Coast, and in many rural areas on the West Coast. Their network map is misleading.

The on and off reception makes the SIM card malfunction. So, you will be calling AT&T for replacement every 3-5 months.

AT&T's 4g network is not available in most cities in U.S., last month I checked, it's not even in NYC. So, you are not at loss with Sprint.
all versions of the iPhone 4s have sim slots, even the verizon and sprint versions.
__________________
USF Alumni and tech addict:
Current: 11" Macbook Air; 64GB iPad Air LTE; 32GB iPhone 5S; HTC One M8; Apple TV
Past year: iPhone 5, HTC One, LG OG Pro, Note 3, Moto X, Lg G2, Nexus 5
Fernandez21 is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 27, 2011, 03:13 AM   #12
Phone Junky
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2011
Location: Motor City
Sprint's service has been fine for you to remain a customer for 10 years and to upgrade to 4 iPhones but now it's not good enough? I don't understand. I've had Sprint for a few years with various phones including the Evo 4g and the service didn't change one bit switching to the iPhone.
Phone Junky is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 27, 2011, 10:00 PM   #13
nizmoz
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Quote:
Originally Posted by kulimer View Post
AT&T network uses SIM card, Sprint network uses CDMA. Your Sprint iPhone don't even have a slot for SIM card as far as I know.

Why are you switch to AT&T, the data speed is not that much faster. Plus, AT&T have bad reception, throughout the East Coast, and in many rural areas on the West Coast. Their network map is misleading.

The on and off reception makes the SIM card malfunction. So, you will be calling AT&T for replacement every 3-5 months.

AT&T's 4g network is not available in most cities in U.S., last month I checked, it's not even in NYC. So, you are not at loss with Sprint.
Actually AT&T is much faster. I switched to Sprint and came back because AT&T is so much faster.
nizmoz is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 27, 2011, 10:13 PM   #14
Smug Boy
macrumors member
 
Join Date: Apr 2011
Quote:
Originally Posted by kulimer View Post
Why are you switch to AT&T, the data speed is not that much faster. Plus, AT&T have bad reception, throughout the East Coast, and in many rural areas on the West Coast. Their network map is misleading.
This is not true. I have AT&T on my original iPad and Sprint on my iPhone 4s. The 3G on the iPad gets up to 2MBPS while the iPhone 4s gets 300K to 500K.

This is a function of Sprints network as I have always had poor data speeds since my first smartphone in 2005. I guess this is why they offer unlimited data as no one will ever be able to use it enough to jam their network.

I have been a Sprint customer since 2000, shoot me for having brand loyalty.
__________________
Only High Quality iPhone Wallpapers
Smug Boy is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 28, 2011, 07:32 AM   #15
likethesoup2
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2011
Location: Orlando, Florida
Quote:
Originally Posted by Wide opeN View Post
There has to be a better way around this. I mean, they're the same phone and it's not fair to the user that the same phone can't be brought over.
How is it not fair? You knew when you bought the phone through a specific carrier, that it was attached to THAT carrier.
likethesoup2 is offline   -1 Reply With Quote
Old Nov 29, 2011, 08:15 PM   #16
kulimer
Banned
 
Join Date: Aug 2011
I can not speak for anyone else, but it has been slow.

AT&T is overloaded with customers which degrades their service sometimes. I am talking about the number of drop calls, and the bad receptions across the USA. I still give AT&T the credit for other things.
kulimer is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 29, 2011, 08:21 PM   #17
robbie12345
macrumors 6502
 
Join Date: Nov 2011
Location: im not telling u that
hahaha same for me except we had no iPhones when we switched but crappy broken androids I'm sure att wouldn't do this because they lose the sale of the phone

also u will be happy with arts fast data over sprint enjoy ur great new plan with att
robbie12345 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 29, 2011, 11:09 PM   #18
kulimer
Banned
 
Join Date: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by Smug Boy View Post
This is not true. I have AT&T on my original iPad and Sprint on my iPhone 4s. The 3G on the iPad gets up to 2MBPS while the iPhone 4s gets 300K to 500K.

This is a function of Sprints network as I have always had poor data speeds since my first smartphone in 2005. I guess this is why they offer unlimited data as no one will ever be able to use it enough to jam their network.

I have been a Sprint customer since 2000, shoot me for having brand loyalty.
The data is fast? My phone does not use at&t data, so, I would not know. As I mentioned in my post above, AT&T has dropped a lot of my calls.

Actually, this is not even what the OP is asking. Why am I replying?
kulimer is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 30, 2011, 01:28 AM   #19
ptruong31
macrumors member
 
Join Date: Feb 2011
Is it absolutely impossible to use a sprint phone on another domestic network? What if there was a jailbreak unlock in the future?

Excuse my ignorance, I still don't own an Iphone, I'm just surfing around because I'm getting one soon.
ptruong31 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 30, 2011, 01:34 AM   #20
jgalan14
macrumors 6502
 
Join Date: Oct 2011
Quote:
Originally Posted by ptruong31 View Post
Is it absolutely impossible to use a sprint phone on another domestic network? What if there was a jailbreak unlock in the future?

Excuse my ignorance, I still don't own an Iphone, I'm just surfing around because I'm getting one soon.
Maybe jailbreak will make it work but who knows if att willl let you activated , the only way I see it possible is if you have a line and just switch the sim card, btw I have sprint sure there speeds aren't great but they work good enough for me , I also got an iPad and mostly use it at home so no problems there
jgalan14 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 25, 2012, 10:09 AM   #21
rmorrison
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2012
Iphone 4s

I just received a iphone 4s 16 GB from a friend that just updated to a iphone 5 from AT&T. It is in very good condition He gave me the iphone 4s for my son. But I have Sprint. Do you still have the Sprint iphones and if you do, are you willing to swap one of them? rodolfo.morrison@yaahoo.com, thanks!

Last edited by rmorrison; Dec 25, 2012 at 11:48 AM. Reason: Miss my phone number
rmorrison is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 25, 2012, 10:32 AM   #22
lyngo
macrumors regular
 
Join Date: Sep 2007
Quote:
Originally Posted by rmorrison View Post
I just received a iphone 4s 16 GB from a friend that just updated to a iphone 5 from AT&T. It is in very good condition He gave me the iphone 4s for my son. But I have Sprint. Do you still have the Sprint iphones and if you do, are you willing to swap one of them? is my cell nomber, and my name is Rodolfo Morrison, thanks!
I would never put my cell phone Number out there on a public forum.
lyngo is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 25, 2012, 11:10 AM   #23
Mr Hill
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2012
Location: Charlotte, NC
Quote:
Originally Posted by rmorrison View Post
I just received a iphone 4s 16 GB from a friend that just updated to a iphone 5 from AT&T. It is in very good condition He gave me the iphone 4s for my son. But I have Sprint. Do you still have the Sprint iphones and if you do, are you willing to swap one of them? 272-641-1705 is my cell nomber, and my name is Rodolfo Morrison, thanks!
You do realize that this thread is over a year old right? Doubt the op still has those phones. If you want to trade with someone you should post an ad on your local Craigslist offering to trade AT&T iPhones for Sprint.
Mr Hill is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 25, 2012, 11:22 AM   #24
Starrbuck
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by Mr Hill View Post
You do realize that this thread is over a year old right? Doubt the op still has those phones.
Haha, wow!!!
__________________
iPhone 5 32GB White {VZW}, iPad 4th Gen 64GB Black {VZW}, iPad Mini 16GB White {WiFi}
Starrbuck is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 25, 2012, 12:56 PM   #25
kevink2
macrumors 6502a
 
Join Date: Nov 2008
Quote:
Originally Posted by Mr Hill View Post
You do realize that this thread is over a year old right? Doubt the op still has those phones. If you want to trade with someone you should post an ad on your local Craigslist offering to trade AT&T iPhones for Sprint.
Well, my comment that I was about to make about being able to unlock a couple of out of contract iPhones are now old news then I didn't catch that this was an old thread.
kevink2 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Carrier: Returning ATT iPhone 5c to get Sprint? hillbilly181 iPhone 55 Sep 26, 2013 03:55 PM
Sprint iPhone on ATT? Still Not Possible? redsoxfan320 iPhone 9 Feb 2, 2013 08:06 AM
An iPhone 4S that can be used on att Verizon or sprint Arnezie iPhone 3 Sep 29, 2012 10:29 AM
who's buying iphone 5 on att sprint or verizon? Paulshaqz iPhone 4 Sep 14, 2012 03:50 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 03:24 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC