Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 5, 2011, 06:58 PM   #1
dave22r
macrumors member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Middle of nowhere, MO
airplay not showing up on my iPhone... works on everything else!

wasn't sure what forum to put this in... the problem is on my iPhone so i stuck it here.

just got an apple tv 2 hooked up. airplay works on my iPad 1, iPod touch 4th gen, wife's 4S, and about any other iDevice i could find around the house.

double clicked my 4S, slid the bar all the way over and it's just a volume button. no airplay. what the eff??

reset my phone, no dice. that's about the only solution i could find after quite a search. since it works on my wife's exact same phone i'm guessing everything else is in working order. any ideas?
__________________
his and hers 2.16 whitebooks
20" 2.66 and 17" g4 iMacs
first gen iPad
a bunch of iphones and a couple ipods...
dave22r is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2011, 07:00 PM   #2
Bernard SG
macrumors 65816
 
Bernard SG's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Wirelessly posted (IPod Touch 4: Mozilla/5.0 (iPod; CPU iPhone OS 5_0_1 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A405 Safari/7534.48.3)

Try closing apps to free memory. (resetting should have done the trick though)
__________________
21" 2008 iMac, 13" MBP, 32Gb iPod Touch 4, 2002 eMac, iPod Touch 2 8GB, iPod Nano 1st gen, iPad 3 white 32 GB 3G, iPhone 5 16 GB. Uhmm... Fanboi!
Bernard SG is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2011, 07:23 PM   #3
dave22r
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Middle of nowhere, MO
Quote:
Originally Posted by Bernard SG View Post

Try closing apps to free memory. (resetting should have done the trick though)
nothing. i closed everything, reset it and same. bluetooth on, then off. wifi off, then back. about 6 restarts. ummmmmmmmm....
__________________
his and hers 2.16 whitebooks
20" 2.66 and 17" g4 iMacs
first gen iPad
a bunch of iphones and a couple ipods...
dave22r is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2011, 07:49 PM   #4
Bernard SG
macrumors 65816
 
Bernard SG's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
It has happened to me but one reset is usually enough to solve it.
Maybe you can try re-starting the Apple TV (unplug-plug).
__________________
21" 2008 iMac, 13" MBP, 32Gb iPod Touch 4, 2002 eMac, iPod Touch 2 8GB, iPod Nano 1st gen, iPad 3 white 32 GB 3G, iPhone 5 16 GB. Uhmm... Fanboi!
Bernard SG is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2011, 09:19 PM   #5
dave22r
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Middle of nowhere, MO
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A334 Safari/7534.48.3)

Unplugged and plugged. Nope! I think it's a problem wit my phone. Like I said, it works with all the other devices I have. Maybe I messed with a setting or something.
__________________
his and hers 2.16 whitebooks
20" 2.66 and 17" g4 iMacs
first gen iPad
a bunch of iphones and a couple ipods...
dave22r is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2011, 09:28 PM   #6
verwon
macrumors 68030
 
verwon's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Seattle
Looking at Apple Support....


Verify wifi is on...

Verify ATV and device on same wifi network...

Verify enabled on ATV...

Check all Internet connections....

Disable firewalls...

That's really all they list.
verwon is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2011, 09:51 PM   #7
dave22r
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Middle of nowhere, MO
Quote:
Originally Posted by verwon View Post
Looking at Apple Support....


Verify wifi is on...

Verify ATV and device on same wifi network...

Verify enabled on ATV...

Check all Internet connections....

Disable firewalls...

That's really all they list.

yeah, i read that page too
i need the page on 'make airplay button appear on iPhone'
__________________
his and hers 2.16 whitebooks
20" 2.66 and 17" g4 iMacs
first gen iPad
a bunch of iphones and a couple ipods...
dave22r is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2011, 10:05 PM   #8
Patriot24
macrumors 68020
 
Patriot24's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Phoenix, AZ
Are you using an Airport device for your home Wi-fi? If yes, then check to see if there are any firmware updates available and install them.

Before the update a couple of weeks ago, AirPlay, AirPrint, and Time Machine were basically completely broken. After the updates, everything has been functioning perfectly without a single issue.
__________________
If you found this post to be insightful, read more at Thirty-Nine A.
Patriot24 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2011, 10:26 PM   #9
dave22r
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Middle of nowhere, MO
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0_1 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A405 Safari/7534.48.3)

Yup, updated the airport extreme about a week or so ago. And yes, I'm on the same band as all the other devices that connect to the atv as well as the atv itself.
__________________
his and hers 2.16 whitebooks
20" 2.66 and 17" g4 iMacs
first gen iPad
a bunch of iphones and a couple ipods...
dave22r is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 6, 2011, 02:06 AM   #10
Bernard SG
macrumors 65816
 
Bernard SG's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
You said there are many devices connecting to the TV. Couldn't it be the reason? Maybe TV has a maximum limit of devices that it can handle?
(I'm just speculating here, I tried to google it but I haven't find any evidence that such limit exists or not).
Another suggestion is to try restoring your iPhone overnight, in case there's something faulty from your last iOS upgrade.
__________________
21" 2008 iMac, 13" MBP, 32Gb iPod Touch 4, 2002 eMac, iPod Touch 2 8GB, iPod Nano 1st gen, iPad 3 white 32 GB 3G, iPhone 5 16 GB. Uhmm... Fanboi!
Bernard SG is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 6, 2011, 04:04 AM   #11
mastercheif91
macrumors member
 
Join Date: Oct 2011
I've had this bug on my 4 with iOS 4 but not since I got my 4s. I used to change the language to french and then it would pop up in the music app. Then change it back to english. I don't know why it works (seems to reload springboard) but it worked for me.
mastercheif91 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 6, 2011, 12:38 PM   #12
dave22r
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Middle of nowhere, MO
Quote:
Originally Posted by mastercheif91 View Post
I've had this bug on my 4 with iOS 4 but not since I got my 4s. I used to change the language to french and then it would pop up in the music app. Then change it back to english. I don't know why it works (seems to reload springboard) but it worked for me.
learned a few languages, i saw the springboard reset you were talking about, no airplay yet...
__________________
his and hers 2.16 whitebooks
20" 2.66 and 17" g4 iMacs
first gen iPad
a bunch of iphones and a couple ipods...
dave22r is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 6, 2011, 12:45 PM   #13
HazyCloud
macrumors 68030
 
HazyCloud's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by Patriot24 View Post
Before the update a couple of weeks ago, AirPlay, AirPrint, and Time Machine were basically completely broken. After the updates, everything has been functioning perfectly without a single issue.
That's a negative. There's still huge issues with AirPlay and 4S'. When using AirPlay to an Extreme, the 4S drops connection within about 10-20 seconds. There's a huge thread going on over at Apple's Support Community.

OP: Does YouTube give you the option to AirPlay? If not, do any apps other than Music? (Pandora or TuneIn)

The AirPlay icon only shows up when on WiFi. Have you tried resetting network settings?
__________________
If you have a question about my post, quote me so I am notified and can easily reply to you.
HazyCloud is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4th gen iPod touch; Airplay music cuts off, works fine for iPad and iPhone... MrXiro iPod touch 2 Sep 28, 2013 11:49 PM
AirPlay not working iPad 2 6.1 but works with my iPhone yanivsa iPad Tips, Help and Troubleshooting 1 Aug 19, 2013 05:18 PM
iPhone 5 showing no signal, but 3G works rossikool iPhone 3 Apr 8, 2013 11:00 AM
iPad: Video app only streaming audio over airplay, everyone else airplay wise works great. shenfrey iPad 11 Feb 10, 2013 12:51 PM
Airplay not showing Trix10 iPad Tips, Help and Troubleshooting 5 Jun 19, 2012 11:09 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 02:15 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC