Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 11, 2011, 12:56 PM   #1
iqbalmmz
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2011
Location: California
how to apple remote desktop internationally?

Hi all

so I am using Apple Remote Desktop software to remote control & monitor client computers on a home network. however this time i am in need of remote controlling a client computer on a different network which is also located in a different country. I have this computers login credentials and the user of this computer has already provided me with its ip address (via ipchicken.com). Is what I am asking possible? If so, how may I access this computer? Any help or suggestions will be much appreciated.
__________________
macbook air (core i7, 256 SSD, 4gb RAM, 10.7.2); iMac (quadcore i5, 500 HDD, 4gb RAM, 10.7.2); iPhone 4 (16gb, white)
iqbalmmz is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 11, 2011, 01:01 PM   #2
GGJstudios
macrumors Westmere
 
Join Date: May 2008
I use TeamViewer, which works with Windows, Mac OS X, Linux, Ubuntu, iPhone, iPad, etc. It's very secure and quite simple to set up and use.... and it's free for personal use. It also works flawlessly between countries.
GGJstudios is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 11, 2011, 09:38 PM   #3
iqbalmmz
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2011
Location: California
Quote:
Originally Posted by GGJstudios View Post
I use TeamViewer, which works with Windows, Mac OS X, Linux, Ubuntu, iPhone, iPad, etc. It's very secure and quite simple to set up and use.... and it's free for personal use. It also works flawlessly between countries.
Thank you GGJstudios. I used it and it worked!

However there is much latency which results in much video distortion, and it does not have drag and drop file transfer. Anyone know how to use the Apple Remote Desktop to accomplish my needed task?
__________________
macbook air (core i7, 256 SSD, 4gb RAM, 10.7.2); iMac (quadcore i5, 500 HDD, 4gb RAM, 10.7.2); iPhone 4 (16gb, white)
iqbalmmz is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 11, 2011, 09:47 PM   #4
GGJstudios
macrumors Westmere
 
Join Date: May 2008
Quote:
Originally Posted by iqbalmmz View Post
Thank you GGJstudios. I used it and it worked!

However there is much latency which results in much video distortion, and it does not have drag and drop file transfer. Anyone know how to use the Apple Remote Desktop to accomplish my needed task?
The latency is completely dependent on how fast the internet connections are, although you can adjust it somewhat by clicking View > Quality > Optimize Speed. Yes, the file transfer function doesn't support drag and drop.

Last edited by GGJstudios; Dec 11, 2011 at 09:54 PM.
GGJstudios is offline   1 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apple Remote not working like it used to with Hulu Desktop AppleTech22 Mac Peripherals 1 Aug 11, 2011 11:45 PM
My Apple Remote not working with MBA?? Appleind MacBook Air 4 Nov 13, 2010 07:07 AM
Appstore\Cydia App that Lets me Connect to Apple Remote Desktop FROM my iPhone? bella92108 Jailbreaks and iOS Hacks 6 Aug 3, 2010 09:12 PM
Newbie - how to VPN/remote desktop to Corporate Vista-Victim Mac OS X Server, Xserve, and Networking 3 Jan 22, 2009 03:44 PM
How to enable Remote Desktop for one user lamina Mac Applications and Mac App Store 1 May 22, 2006 07:32 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:39 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC