Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Air

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 14, 2011, 12:07 PM   #1
Sith Vol
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2011
Location: Collierville, TN
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A334 Safari/7534.48.3)

Just wondering if anyone is running or planning on running Star Wars The Old Republic on their MBA? I have a 13in, lower model and was curious if it would successfully run or even install if I had Win 7 installed on my Air.

Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A334 Safari/7534.48.3)

I am currently running it on my Dell 15 Studio with i5 and 4gb of ram and that seems to be good enough for me. Just wondering if I could play it on my Air too.

Btw I'm playing due to early access.

Last edited by yellow; Dec 14, 2011 at 01:54 PM. Reason: Merged Contiguous Posts
Sith Vol is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 14, 2011, 12:50 PM   #2
orfeas0
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2010
Location: Athens, Greece
Quote:
Originally Posted by Sith Vol View Post
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A334 Safari/7534.48.3)

I am currently running it on my Dell 15 Studio with i5 and 4gb of ram and that seems to be good enough for me. Just wondering if I could play it on my Air too.

Btw I'm playing due to early access.
core i5 and 4gb ram doesnt say much... WHICH i5 (how much ghz?) and what graphics card does your dell have?
orfeas0 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 14, 2011, 01:52 PM   #3
Sith Vol
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2011
Location: Collierville, TN
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A334 Safari/7534.48.3)

I think it's 2.4 ghz. Not sure on the graphics card. And it's Intel i5.
Sith Vol is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 14, 2011, 02:25 PM   #4
orfeas0
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2010
Location: Athens, Greece
Quote:
Originally Posted by Sith Vol View Post
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A334 Safari/7534.48.3)

I think it's 2.4 ghz. Not sure on the graphics card. And it's Intel i5.
Well obviously the dell's processor is a lot better than the air's. The ram is the same , so the question is: Can it run on the intel HD3000 graphics chip?
Here's what SWTOR's site says:
Code:
What are the system requirements for the game?
Processor:

AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4000+ or better
Intel Core 2 Duo 2.0GHz or better
Operating System:
Windows XP or later
RAM:

Windows XP: 1.5GB RAM
Windows Vista and Windows 7: 2GB RAM
Note: PCs using a built-in graphical chipset are recommended to have 2GB of RAM.

Star Wars: The Old Republic requires a video card that has a minimum of 256MB of on-board RAM as well as support for Shader 3.0 or better. Examples include:

ATI X1800 or better
nVidia 7800 or better
Intel 4100 Integrated Graphics or better
DVD-ROM drive – 8x speed or better (required for installation from physical editions only) Internet connection required to play.
I think it will play it.
But I don't know what the intel 4100 is... I assume it's something the SWTOR people made up, since you search google for it and only SWTOR info comes up. What the hell are they talking about?
orfeas0 is offline   -1 Reply With Quote
Old Dec 18, 2011, 01:18 AM   #5
Sith Vol
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2011
Location: Collierville, TN
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A334 Safari/7534.48.3)

Anybody with experience of running it yet? I am only planning to put W7 on the Air if it runs good and how much space I'll need to partition for it.
Sith Vol is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 18, 2011, 01:22 AM   #6
alphaod
macrumors Core
 
alphaod's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: 上海 (Shanghai)
I'm thinking someone messed up and it was suppose to say Intel 4500 which is the GPU from like 3 years ago.
__________________
Mac Pro | iMac | Mac mini | MacBook Pro | MacBook Air | iPad | iPhone | iPod

Last edited by alphaod; Dec 18, 2011 at 01:28 AM.
alphaod is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 18, 2011, 05:21 AM   #7
DoghouseMike
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2011
Location: UK
It runs fine on a 2010 13inch MBP, for whatever that's worth. I reckon you'll be ok if you can sacrifice the space.
You might get away with a minimal windows install and then installing SWTOR on an external drive
DoghouseMike is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Air

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OS X: Swtor rthompson14 Mac and PC Games 1 May 24, 2014 12:19 PM
Database for SWTOR skoroapps iPad Apps 1 Feb 22, 2013 04:39 PM
Database for SWTOR skoroapps iPhone and iPod touch Apps 1 Feb 22, 2013 04:39 PM
SWTOR going free to play to Lvl 50. Beezzy Mac and PC Games 21 Aug 10, 2012 06:45 AM
Swtor chilly willy Mac and PC Games 14 Jun 22, 2012 11:10 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 04:24 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC