Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 20, 2011, 09:11 PM   #1
RyDogg999
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2011
Redsnow "Exploit Failed" Any Help??????

ve tried everything. Im not an expert but im pretty good with all this tech stuff. I followed redsn0ws instructions on jailbreaking to the "T" multiple time different versions. It all goes well till redsnow says waiting to reboot my phone lights up and never boots "exploit failed" I get every time. Ive reinstalled itunes. ive read alot of forums and tried alot of different things.I must be missing something. This is the first time ive ever had to post on a forum for help. Im stumped. Any help please??????

itunes detecting a device in recovery mode even when i dont have anything connected to it





iphone 3gs 16g ios 5.0.1
mac osx 10.6.8
RyDogg999 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 20, 2011, 09:17 PM   #2
Mac2012
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2011
You need to point the rs to an ipsw that's compatible and then boot tethered.
Mac2012 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 20, 2011, 09:45 PM   #3
RyDogg999
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2011
ive pointed at the corresponding ipsw 5.0.1

i think it might be a problem with my imac maybe an old iphone software. ive been searching. could tiny umbrella cause a exploit failure?
RyDogg999 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 20, 2011, 09:48 PM   #4
Crystal-RX
macrumors 68030
 
Crystal-RX's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Seattle, WA USA
Quote:
Originally Posted by RyDogg999 View Post
ive pointed at the corresponding ipsw 5.0.1

i think it might be a problem with my imac maybe an old iphone software. ive been searching. could tiny umbrella cause a exploit failure?
No, Even your phone has 5.0.1 on it, when you run redsn0w, you need to point it at OS5 and then follow instruction.
Crystal-RX is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 21, 2011, 03:22 AM   #5
RyDogg999
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2011
i have the new updated redsnow .9.9b9d that u dont have to point trick on this one but yea the other ones i did do that and my phone just wolnt boot after the last stage. the screen lights dimmly and gets stuck. i have to reset it at that point. and redsnow says "exploit failed". same thing when i hit "just boot tethered" as well
RyDogg999 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 26, 2011, 08:52 PM   #6
RyDogg999
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2011
exploit failed

still no help? it does work on my friends pc but that doesnt help cause it has to be conected evrytime i reboot and i need it to work on my mac
RyDogg999 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 27, 2011, 03:55 AM   #7
TriJetHero
macrumors 601
 
TriJetHero's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: World
some report say this might be fixed by using redsn0w 9.9b7.
You do need to point it manually to the 5.0 IPSW in extra's though
__________________
iPhone 6 iOS 8.1 Pangu
iPhone 5 iOS 7.1.2 Stock
iPad 4 3G iOS 7.1.2 Stock
iPad 2 WIFI iOS 8.0 GM
TriJetHero is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 20, 2012, 02:45 AM   #8
mutdog
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2012
This worked for me

I attempt to jailbreak my iphone 4 GSM about 15 times on my mac (which i might add is a hackintosh ).

All failed, I had issues with " no identifying data fetched" so I then used redsnow to select the ipsw, I then had USB issues, I found that i had to keep restarting after every fail to get redsnow to work properly again. Eventually I ended up with the message exploit failed, I tried a few times but kept getting the same message! I tried all with the last 3 version's of redsnow, the latest being redsn0w_win_0.9.10b4

I decided to try it on my friends laptop with windows 7 running on it, download redsn0w_win_0.9.10b4 for windows, copied my iPhone3,1_5.0.1_9A405_Restore.ipsw file from my mac to the laptop. and it worked first time!

Im thinking it could work for others, but i think my hackintosh stops me from cracking it for some reason!

Last edited by mutdog; Jan 20, 2012 at 02:46 AM. Reason: missed a word
mutdog is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 20, 2012, 10:21 AM   #9
heyyitzmelissa
Banned
 
Join Date: Jan 2012
It's a USB driver-related issue. I'm 100% certain. Use a different computer.
heyyitzmelissa is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 30, 2012, 03:06 PM   #10
blade003
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2012
Smile Fixed!!!

Thanks MutDog, your suggestion to try jailbreaking on a PC when Macs give a problem worked for me.

I tried numerous of times on a Mac to jailbreak my iPhone 4 running iOS 5.0.1 but had no joy until I tried the same process on a PC laptop and it worked first time.

Thanks again MutDog!!!
blade003 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 31, 2012, 04:32 AM   #11
doctortrojan
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2012
Please help

I tried this and instead of getting validated by apple it now won't connect. i am a doctor and need my cell phone to return calls. i don't understand what to do i tried using red snow and it gives me an error. what should i do please help me if you can.

sincerely
a friend in need

P.S. i can donate to your charity redsnow or ultraslow or whoever can help me with this would really like to have my phone back and now i regret trying to upgrade from jailbroken 4.0.1 version which i had been using since i got the phone nearly 2 years ago i always seem to ruin my phone or lose my phone usually drop it in water this time i guess i electronically ruined it...maybe there is hope ....
doctortrojan is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2012, 08:56 AM   #12
thhm
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2012
worked!

thanks heyyitzmelissa! it was definitely usb related, as i didnt know i connected to a usb 3.0 connection.. switched to the front panel usb (2.0) and it worked.
thhm is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 02:18 PM   #13
TheDestroyer
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2012
My Mac does the same thing, it's something with the USB, just restart the computer and go into dfu with the instructions on redsn0w. Don't do it on your own
TheDestroyer is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone: Cannot "Just Boot" from RedSnow kamenrider Jailbreaks and iOS Hacks 19 Nov 10, 2013 07:23 AM
Problems with Google Sync on my iPhone 4 - "connection to the server failed" beyondthesmile iPhone 12 Mar 4, 2013 09:04 AM
Gmail doesn't work - "Connection to the server failed" bollweevil iPhone Tips, Help and Troubleshooting 7 Feb 27, 2013 02:13 AM
iPad 2 crashing, "failed to load sensor values" JWSandi iPad 0 Aug 22, 2012 09:03 PM
"Boot failed! Press any key to enter command line." Ravich Windows, Linux & Others on the Mac 0 Jun 6, 2012 07:51 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 03:31 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC