Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 31, 2011, 08:30 PM   #1
mrkramer
macrumors 601
 
mrkramer's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Somewhere
Verizon 4S unlocked for T-Mobile?

So, my parents have some upgrades available on Verizon that they aren't going to use, they like their current phones, and they would be willing to let me get a 4S for the subsidized price using one of them. The one thing that I want to know before getting one is after I get Verizon to unlock it can I use it on T-Mobile or does it not work with domestic carriers? I'm good with jail breaking it if it is required, but I'd prefer not to.
__________________
"Jesus was the first socialist, the first to seek a better life for mankind." -Mikhail Gorbachev
mrkramer is offline   -5 Reply With Quote
Old Dec 31, 2011, 08:37 PM   #2
dickdaney
macrumors regular
 
Join Date: Dec 2009
You can't use the Verizon iPhone 4S with domestic carriers (Sprint AT&T, T-mobile). Verizon will only unlock the sim for international use. IIRC, theres no jailbreak or unlock available for the 4S or IPad 2.
dickdaney is offline   4 Reply With Quote
Old Dec 31, 2011, 08:43 PM   #3
mrkramer
Thread Starter
macrumors 601
 
mrkramer's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Somewhere
That's what I was afraid of, might still be worth it since I spend most of my time in Canada. I thought that there was a jailbreak though...
__________________
"Jesus was the first socialist, the first to seek a better life for mankind." -Mikhail Gorbachev
mrkramer is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 31, 2011, 08:49 PM   #4
eastercat
macrumors 68040
 
eastercat's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: PDX
No jb for a5 chips. Also, jb doesn't unlock. Perhaps you should read up on the difference.
Quote:
Originally Posted by mrkramer View Post
That's what I was afraid of, might still be worth it since I spend most of my time in Canada. I thought that there was a jailbreak though...
__________________
64 GB space grey iPhone 5S (AT&T); 16 GB space grey iPad retina mini (Verizon with T-Mobile sim); 2008 MBP 17" 2.5 GHz Penryn, 4GB RAM, 250GB HD 5400 rpm, 1920x1200 matte LED

Last edited by eastercat; Dec 31, 2011 at 09:05 PM. Reason: clarified
eastercat is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 31, 2011, 09:04 PM   #5
mrkramer
Thread Starter
macrumors 601
 
mrkramer's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Somewhere
Quote:
Originally Posted by eastercat View Post
No untethered jb for a5 chips. Also, jb doesn't unlock. Perhaps you should read up on the difference.
I realize that there is a difference, I was just hoping that there might be a tweak for ones that are already unlocked to make them work on domestic carriers.
__________________
"Jesus was the first socialist, the first to seek a better life for mankind." -Mikhail Gorbachev
mrkramer is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 31, 2011, 09:16 PM   #6
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
No, nothing yet.
But I heard they were working on an unlock for the 4S.
Applejuiced is offline   -1 Reply With Quote
Old Jan 1, 2012, 03:37 AM   #7
mrkramer
Thread Starter
macrumors 601
 
mrkramer's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Somewhere
One other question since I might go ahead and buy it since it'll be used outside of the US most of the time, and I can just use it on Verizon when I'm in the US. For the official unlock, after we request it from Verizon, do you have to have a different SIM in it for the unlock to work?

I don't have a foreign micro sim right now, I'll need to get one when I go back to Canada so if I do need the foreign sim installed will the unlock still go through if we request the unlock, put my dad's old phone back on the line and then I restore the phone when I get the micro sim a few days later?
__________________
"Jesus was the first socialist, the first to seek a better life for mankind." -Mikhail Gorbachev
mrkramer is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 1, 2012, 09:11 AM   #8
BiggAW
macrumors 68020
 
Join Date: Jun 2010
Location: Connecticut
You would need a Canadian Micro SIM for it.
__________________
MBP 15", 2,2 i7, 8GB ram, 10.7.x
500GB Samsung 840 in Optibay (Boot), 640GB HDD (storage)
Black iPhone 4S 64GB AT&T 7.0.4 JB'ed, 2GB Data Pro
SGS III, White VeriPad 3 32GB 7.0.4 JB'ed
BiggAW is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 1, 2012, 09:54 AM   #9
mrkramer
Thread Starter
macrumors 601
 
mrkramer's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Somewhere
Quote:
Originally Posted by BiggAW View Post
You would need a Canadian Micro SIM for it.
and would there be any problem if we request the unlock while the phone is on an active Verizon line and then put a different phone onto that line before restoring it with the Canadian Micro SIM?
__________________
"Jesus was the first socialist, the first to seek a better life for mankind." -Mikhail Gorbachev
mrkramer is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 1, 2012, 09:57 AM   #10
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by mrkramer View Post
and would there be any problem if we request the unlock while the phone is on an active Verizon line and then put a different phone onto that line before restoring it with the Canadian Micro SIM?
No prob.
Once the GSM side is unlocked by verizon it doesnt make a difference what line its activated on currently or if you restore or if you use it later internationally.
Applejuiced is offline   2 Reply With Quote
Old Jan 1, 2012, 10:08 AM   #11
mrkramer
Thread Starter
macrumors 601
 
mrkramer's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Somewhere
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
No prob.
Once the GSM side is unlocked by verizon it doesnt make a difference what line its activated on currently or if you restore or if you use it later internationally.
Awesome, thanks.
__________________
"Jesus was the first socialist, the first to seek a better life for mankind." -Mikhail Gorbachev
mrkramer is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 1, 2012, 10:17 AM   #12
alex2792
macrumors 6502
 
Join Date: Jun 2009
Buy the 4S and have VZ unlock it for international use then sell it on CL for a pretty penny and buy a factory unlocked 4S. You will probably end up spending maybe $50 extra and won't have to worry about unlocking or jailbreaking.
alex2792 is offline   2 Reply With Quote
Old Jan 2, 2012, 09:09 PM   #13
Alex Barak
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2012
4S Crack Blog

placed a t-mobile micro sim card and powered on the phone. 4s prompts for activation by wifi, data or itunes. all 3 methods failed. removing T-mobile sim card would grant access to the phone and the network status displayed tmobile with 1 bar for a few seconds before Verizon takes over.

any serious suggestions?
Alex Barak is offline   -7 Reply With Quote
Old Jan 2, 2012, 11:06 PM   #14
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by Alex Barak View Post
placed a t-mobile micro sim card and powered on the phone. 4s prompts for activation by wifi, data or itunes. all 3 methods failed. removing T-mobile sim card would grant access to the phone and the network status displayed tmobile with 1 bar for a few seconds before Verizon takes over.

any serious suggestions?
What part of you cannot use Tmobile USA or AT&T sims on a Verizon iphone you dont get?
They're unlocked for international use, not for US domestic carriers.
Applejuiced is offline   2 Reply With Quote
Old Jan 4, 2012, 10:49 PM   #15
mrkramer
Thread Starter
macrumors 601
 
mrkramer's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Somewhere
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
They're unlocked for international use, not for US domestic carriers.
So I have a quick question. When I called Verizon to get it unlocked, they claimed that if I use it in Canada it will default to roaming on one of the CDMA networks and you can't force it to use the GSM side, is that true?
__________________
"Jesus was the first socialist, the first to seek a better life for mankind." -Mikhail Gorbachev
mrkramer is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 4, 2012, 10:55 PM   #16
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by mrkramer View Post
So I have a quick question. When I called Verizon to get it unlocked, they claimed that if I use it in Canada it will default to roaming on one of the CDMA networks and you can't force it to use the GSM side, is that true?
No. Maybe he was thinking you will use a Verizon sim to roam international.
If you use a canadian carriers sim it will work and stay on GSM networks.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 4, 2012, 10:59 PM   #17
wordoflife
macrumors 604
 
wordoflife's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Republic City, URN.
One thing you can do is buy the Vzw iPhone, sell it, then buy an unlocked iPhone. Then you'll be able to use it on tmobile usa and canada
wordoflife is offline   2 Reply With Quote
Old Jan 4, 2012, 11:02 PM   #18
mrkramer
Thread Starter
macrumors 601
 
mrkramer's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Somewhere
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
No. Maybe he was thinking you will use a Verizon sim to roam international.
If you use a canadian carriers sim it will work and stay on GSM networks.
Ok, I had him go through with the unlock anyway. I figured everything I read on the internet that it would work was probably right, and he was wrong so I'll see if it works up there. Just wanted confirmation that it would work.
__________________
"Jesus was the first socialist, the first to seek a better life for mankind." -Mikhail Gorbachev
mrkramer is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 5, 2012, 12:50 PM   #19
bidwalj
macrumors 6502a
 
Join Date: Feb 2007
Quote:
Originally Posted by mrkramer View Post
Ok, I had him go through with the unlock anyway. I figured everything I read on the internet that it would work was probably right, and he was wrong so I'll see if it works up there. Just wanted confirmation that it would work.
I have a Verizon iPhone 4s and travel to canada often. When I'm there, I use a Rodgers prepaid sim. All you have to do is put the canadian sim in once you get there and it will switch over to the sim carrier. It will only roam on their CDMA carrier if you dont swap out the sim.
bidwalj is offline   3 Reply With Quote
Old Jan 5, 2012, 01:51 PM   #20
xraydoc
macrumors Demi-God
 
xraydoc's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Top left corner
Quote:
Originally Posted by bidwalj View Post
I have a Verizon iPhone 4s and travel to canada often. When I'm there, I use a Rodgers prepaid sim. All you have to do is put the canadian sim in once you get there and it will switch over to the sim carrier. It will only roam on their CDMA carrier if you dont swap out the sim.
This.

I have a UK Virgin Mobile micro SIM and my 'unlocked' Verizon 4S will work on Verizon in the US and on Virgin Mobile in the UK.

Be aware that "activating" the foreign SIM card requires a data connection (either iTunes via USB or an open WiFi network); the phone checks with Verizon to see if it is allowed to use the foreign SIM card. But all you need to do is call Verizon global support to have them unlock the SIM card (as long as your account is in good standing).

In the US, if I put my Virgin Mobile SIM card in, it'll roam on AT&T's network (though using it would cost me international rates).
__________________
3.5GHz i7 27" iMac 1.8GHz i7 11" MacBook Air 2.5GHz i5 Mac mini + 27" Thunderbolt display
4TB RAID 10 8TB RAID 0 6TB RAID 0 2TB Time Capsule ac White/silver iPhone 5S & iPad Air
xraydoc is offline   2 Reply With Quote
Old Jan 5, 2012, 07:39 PM   #21
mrkramer
Thread Starter
macrumors 601
 
mrkramer's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Somewhere
Quote:
Originally Posted by bidwalj View Post
I have a Verizon iPhone 4s and travel to canada often. When I'm there, I use a Rodgers prepaid sim. All you have to do is put the canadian sim in once you get there and it will switch over to the sim carrier. It will only roam on their CDMA carrier if you dont swap out the sim.
Good to confirm that, I was pretty sure the guy either was trying to sell an international roaming plan, or had no clue what he was talking about. I decided to cut down my Canadian sim into a micro sim, and I can confirm that my unlock worked and it started roaming on AT&T.
__________________
"Jesus was the first socialist, the first to seek a better life for mankind." -Mikhail Gorbachev
mrkramer is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 5, 2012, 07:45 PM   #22
lordofthereef
macrumors 603
 
lordofthereef's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Boston, MA
It seems to me that if you are in the states as frequently as you are, you should consider just buying factory unlocked. How much money do you stand to save, a couple 100 bucks, if that? Your plan for just using the Verizon phone when you are state side may not work. I am not sure, but I don't think they will all pay as you go on an iPhone. Money savings don't seem to be worth the potential headache. JMO of course.
lordofthereef is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 5, 2012, 07:52 PM   #23
mrkramer
Thread Starter
macrumors 601
 
mrkramer's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Somewhere
Quote:
Originally Posted by lordofthereef View Post
It seems to me that if you are in the states as frequently as you are, you should consider just buying factory unlocked. How much money do you stand to save, a couple 100 bucks, if that? Your plan for just using the Verizon phone when you are state side may not work. I am not sure, but I don't think they will all pay as you go on an iPhone. Money savings don't seem to be worth the potential headache. JMO of course.
I get what you're saying, but I'm not in the US much at all, I go home for one three week break around Christmas, and maybe for a month or so in the summer. So the biggest deal for me is having it work out of the country. I always have my old 3G which is jailbroken and unlocked to use if I can't get the 4S back on verizon for a month.

But I do have one other question, if I want to use it on verizon again, does it need the Verizon roaming sim back in it or will it work on Verizon with no SIM?
__________________
"Jesus was the first socialist, the first to seek a better life for mankind." -Mikhail Gorbachev
mrkramer is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 5, 2012, 08:05 PM   #24
lordofthereef
macrumors 603
 
lordofthereef's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Boston, MA
Quote:
Originally Posted by mrkramer View Post
I get what you're saying, but I'm not in the US much at all, I go home for one three week break around Christmas, and maybe for a month or so in the summer. So the biggest deal for me is having it work out of the country. I always have my old 3G which is jailbroken and unlocked to use if I can't get the 4S back on verizon for a month.

But I do have one other question, if I want to use it on verizon again, does it need the Verizon roaming sim back in it or will it work on Verizon with no SIM?
Based on the statement in bold, I wouldn't think twice. If you get a significant savings buying the Verizon 4S, by all means, go for it.
lordofthereef is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 8, 2012, 09:27 PM   #25
Alex Barak
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2012
lets try again

Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
What part of you cannot use Tmobile USA or AT&T sims on a Verizon iphone you dont get?
They're unlocked for international use, not for US domestic carriers.
no is not an answer, and nothing is impossible. change your prospective and rethink a better answer.

here are a few question;

do you know how to access and edit the IOS5
if so, what programs can we use on a pc.

serious answers please
Alex Barak is offline   -5 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
T-Mobile sim in my unlocked Verizon 5S Zo6 iPhone 5 Jan 28, 2014 12:43 AM
Unlocked T-Mobile 5s will not work on Verizon. darster iPhone 15 Sep 13, 2013 08:55 AM
Will an unlocked T-Mobile iP5 work on Verizon? kmichalec iPhone 4 Jun 17, 2013 12:51 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 05:28 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC