Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jun 3, 2005, 09:23 PM   #1
etherburn2000
macrumors member
 
Join Date: Jan 2005
is there an DVI adapter to connect to a Powerbook

To anyone
I have 15" G4 Powerbook, the first generation one. Is there a way I can connect a 20"-inch Cinema Display to the Powerbook? The reason is that the 20" inch Display only has a DVI connector?
etherburn2000 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 3, 2005, 09:34 PM   #2
homerjward
macrumors 68030
 
homerjward's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: fig tree
Send a message via AIM to homerjward
if you mean the original g4 powerbook with vga out you'll need something like the dr bott vgator (http://drbott.com/prod/db.lasso?QuickSearch=vgator)
which is hella expensive. you'd be much better off with a dell 2005fpw if you want a 20" widescreen monitor, because it has vga input, is cheaper to start, and doesn't need an expensive adaptor
__________________
Congress shall make no law...abridging the freedom of speech, or of the press.
homerjward is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 3, 2005, 09:35 PM   #3
Duff-Man
macrumors 68030
 
Duff-Man's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Albuquerque, NM
Duff-Man says...have a look over at Dr. Bott - they sell adapters/converters for just about any combination....oh yeah!
__________________
Duff-Man computes with...Mac Pro 3.2GHz 8 core 18GB RAM + MacBook Pro 2.5GHz C2D + 16GB iPod Nano + iPhone 4S 32GB...Oh Yeah!
Duff-Man is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 5, 2005, 10:18 PM   #4
neocell
macrumors 65816
 
neocell's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Great White North
Apple has them, though you could probably get one cheaper someplace else

http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/canadastore.woa/70609/wo/w04slNNcmNSQ2A1ebYh1m6flnJ6/1.0.0.11.1.0.6.9.5.0.1.1.1.1.0.1.0.1.3.1.1.0?60,75
Attached Images
 
__________________
12" G4 PB 1.33GHz 80GB HD 1.25GB
17" G4 iMac 1GHz 80GB HD 768MB
4G iPod 20GB
neocell is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 5, 2005, 10:25 PM   #5
Chrispy
macrumors 68020
 
Chrispy's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Avon, IN
Send a message via AIM to Chrispy
Quote:
Originally Posted by neocell
Apple has them, though you could probably get one cheaper someplace else
This will not work becuase it is for computers with DVI already allowing you to hook them to a VGA only display. The poster is trying to do the opposite. The original powerbook 12" revision only hooks up to external monitors via VGA so he would need something to hook up a VGA only computer to a DVI only monitor... such as the DrBott.
__________________
Core i7 920 Custom, 12GB, 9800GT, 2x500GB RAID 0, 750GB, AZT-FORTE X-Fi, Win 7
Thinkpad T61
BlackBerry Style 9670 Sprint
Chrispy is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 5, 2005, 10:35 PM   #6
neocell
macrumors 65816
 
neocell's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Great White North
Sorry, my mistake
__________________
12" G4 PB 1.33GHz 80GB HD 1.25GB
17" G4 iMac 1GHz 80GB HD 768MB
4G iPod 20GB
neocell is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 5, 2005, 10:41 PM   #7
Chrispy
macrumors 68020
 
Chrispy's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Avon, IN
Send a message via AIM to Chrispy
Quote:
Originally Posted by neocell
Sorry, my mistake
No worries This is something I went through with an IBM thinkpad awhile back so I have some history with this issue. I agree with an earlier post about going with the Dell 2005FPW and just using the VGA on that monitor. It supports DVI as well so if you upgrade down the road you will have that option. Plus, on sale you can get the Dells for almost have the price and the quality is great! Also, Dell has a very flexible dead pixel policy and Apple's sucks bad.
__________________
Core i7 920 Custom, 12GB, 9800GT, 2x500GB RAID 0, 750GB, AZT-FORTE X-Fi, Win 7
Thinkpad T61
BlackBerry Style 9670 Sprint
Chrispy is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why does Mac OS say 3 users are connected to my shares? I'm the only one connected? alexreich Mac OS X Server, Xserve, and Networking 7 Oct 2, 2011 02:16 PM
Is there an official answer to an ipad charger charging an ipod, iphone? applesupergeek iPad 29 Jan 10, 2011 10:59 PM
HELP! Is there an EASY way to put an MP4 movie on an iPhone? 4DThinker iPod 4 Apr 5, 2009 09:41 PM
Is there an easier way to update to 1.1.2 and jailbreaking? buymeaniphone Jailbreaks and iOS Hacks 1 Dec 28, 2007 01:15 PM
Is there an easy way to prune an iTunes library of 'lost' songs? Spanky Deluxe Mac Applications and Mac App Store 3 Aug 28, 2007 01:27 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:41 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC