Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Archive > Archives of Old Posts > Macintosh Computers

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jun 9, 2005, 02:18 PM   #1
agentphish
macrumors 65816
 
agentphish's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Really Strange Airport glitch - Helllllllp.

So I have a g4 15 in pb. My airport card will do this no matter what brand of basestation I am using, being apple airport(at school), AT&T/Dlink/Linksys at home/other friends houses.

It doesnt ALWAYS happen but a good amount of the time i will put the powerbook to sleep by closing the lid and then come back to it later, open the lid, and the wireless network I was conencted to isnt available anymore. It doesnt show up in the list of choosable ones and it wont connect to it if i try to enter manually.
The ONLY way I have found to get my connection back is to reboot the router (a terribly inconvienient thing to do if I am at a friends house where the equipment isnt mine, or at school where you cant touch anything anyways).

Has anyone else experienced similar. It doesnt happen ALL the time, but man its annoying to go from one class to another, have the PB sleeping for like 10-15 mins, go back to my next class and open it up and it wont get online, even if i reboot the PB. Or even go put it to sleep, go to work, come back home, wake it up and have the same thing happen.

Apple has been no help, they even sent me a new airport card to try out. They claim to have never heard of this issue happening before , which I find hard to believe. Having a new airport card didnt help either. The machine was purchased last september so the original wasnt that old.
HELP!

Thanks
Zak
__________________
agentphish is offline   0
Old Jun 9, 2005, 02:30 PM   #2
wordmunger
macrumors 603
 
wordmunger's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: North Carolina
Not sure I've had this exact thing happen before, but this might work. Do you have your Network Prefs under Airport to automatically join whatever network is available (by default join: automatic)? This may be too obvious.
wordmunger is offline   0
Old Jun 9, 2005, 02:32 PM   #3
agentphish
Thread Starter
macrumors 65816
 
agentphish's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
yes. its set to join automatic, also it doesnt matter if i specify one or not, the same thing will happen regardless.
Its been BETTER since installing Tiger clean, but when i got it it was september, and it had 10.3.4 on it and all the way through all the versions of panther it did it too, and it seemed to have been worse on panther.

IDEAS?!
__________________
agentphish is offline   0
Old Jun 10, 2005, 12:12 AM   #4
shadowmoses
macrumors 68000
 
shadowmoses's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
That sometimes happens to my desktop when trying to connect to my home wireless network, and i also have found that the only way to solve it is to reboot the router...Its likely a problem with OS X not the hardware...

ShadOW
shadowmoses is offline   0

 
MacRumors Forums > Archive > Archives of Old Posts > Macintosh Computers

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange Garageband Glitch Dachampster Digital Audio 1 May 8, 2014 02:12 AM
iPad: Ever seen this strange glitch related to orientation? simsaladimbamba iOS 7 8 Mar 31, 2014 11:53 AM
iPhone: Strange gfx glitch still not fixed in 7.1 cRuNcHiE iOS 7 0 Mar 11, 2014 09:31 AM
A strange feature/glitch on the iPhone 5? Dangerous Theory iPhone 2 Sep 11, 2013 04:58 PM
Strange iOS 6 glitch tw0legs iPhone 3 Jan 13, 2013 08:19 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 04:14 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC