Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 11, 2012, 04:12 PM   #26
Diode
macrumors 68020
 
Diode's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Washington DC
Send a message via AIM to Diode
Quote:
Originally Posted by gapperonduty View Post
Everything sounds so good so far...why hasn't anyone from ATT switching to this since it is much more affordable and with the same coverage as well...

on that note, how's the service in New York, anyone using it at the moment?
Service will be as good as AT&T as this service uses their towers.

The only thing keeping me from switching is AT&T limits Straight Talk's internet speed to 7.2mbit - not a issue for my iPhone4 - but I'm waiting to see if this changes and they begin allowing people with faster phones on the service (As I'll be upgrading to the next iPhone this summer). But for $45/month I might just put up with it as I'm out of contract.

----------

Quote:
Originally Posted by iPhoneRepo View Post
got mine working pushin 3mbs dl speed. apn settings thy gave me worked then stopped... im seeing numerous apn settings... i try to mms but it fails...

st apn they provided
apn : straight talk
mms/: wap.tracfone
mmsc: http://mms.tracfone.com
mms proxy: 216.155.165.40
mms max msg: 1048576


please post what works for you...

also imessage is off and on throught text.
You should be using:

APN: att.mvno
Proxy: proxy.mvno.tracfone.com
MMSC: http://mmsc.cingular.com
MMS Proxy: 66.209.11.33

And leave everything else blank. To enable the APN screen for locked phones you need to jailbreak unfortunately. Unlockit.nz it will only work to enable internet and text - to enable MMS you either need to have a unlocked iPhone or jailbreak your locked phone.
__________________
16GB iPhone 4; 2.4 GHZ C2D iMac 4GB Ram; 32GB iPad2; AppleTV2
Diode is offline   1 Reply With Quote
Old Feb 12, 2012, 11:00 AM   #27
techguy20
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2010
Should be receiving the SIM next week, and will report back once I have everything set up and tested.
__________________
Mac Pro, iMac, MacBook, iPhone 4S 32GB
techguy20 is offline   1 Reply With Quote
Old Feb 13, 2012, 09:56 AM   #28
rmhop81
macrumors 68000
 
Join Date: Apr 2005
Location: Dallas, Tx
Quote:
Originally Posted by techguy20 View Post
Should be receiving the SIM next week, and will report back once I have everything set up and tested.
got my AT&T microsim on saturday. was easy to activate and everything works great. awesome deal now at only $45/month!

only downside is MMS doesn't work unless you jailbreak the phone. Not a big deal to me I just email them anyways.
__________________
MBA|13.3"|128GB iPad rMini|32GB|LTE iPhone 5|16GB Apple TV Time Capsule
rmhop81 is offline   1 Reply With Quote
Old Feb 13, 2012, 10:17 AM   #29
Dallious
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2010
Sounds good, my sim should be here tuesday, does VV work? thanks
Dallious is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 13, 2012, 11:19 AM   #30
rmhop81
macrumors 68000
 
Join Date: Apr 2005
Location: Dallas, Tx
Quote:
Originally Posted by Dallious View Post
Sounds good, my sim should be here tuesday, does VV work? thanks
i would assume no, but not sure as i use google voice for voicemail.
__________________
MBA|13.3"|128GB iPad rMini|32GB|LTE iPhone 5|16GB Apple TV Time Capsule
rmhop81 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 13, 2012, 11:24 AM   #31
slykens
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2011
Quote:
Originally Posted by Dallious View Post
Sounds good, my sim should be here tuesday, does VV work? thanks
I don't believe it does but Youmail has been mentioned as a reasonable replacement for it.

I received a SIM and put it into an ATT iPhone for a user of mine - activation was straight forward (there's $4+ in taxes/charges here so it's really $49+/mo) - then had to use the unlockit.co.nz profile utility to get APN settings onto the phone since I'm not going to jailbreak it.

From everything I can tell coverage is equivalent to AT&T native coverage, speeds are same as my ATT provisioned phone, just no MMS or VVM - which are not deal breakers. In our case I'm going to use unified voice mail with the office since I have an RDNIS capable DID.
slykens is offline   1 Reply With Quote
Old Feb 13, 2012, 04:56 PM   #32
stroked
macrumors 6502
 
Join Date: May 2010
It looks like their customer service sucks, and you cant use a Blackberry. They also have a habit of losing phone numbers, if you want to keep your old number.
http://www.prepaidreviews.com/straighttalk.html

Last edited by stroked; Feb 13, 2012 at 05:04 PM.
stroked is offline   1 Reply With Quote
Old Feb 13, 2012, 09:39 PM   #33
Eddy120876
macrumors member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Bronx,NY
Hey guys

from what i been reading in HOFO. Same issues with MMS but theres some work arounds. I have to search then and post then for you folks in here. I will get mine next week and once I do that I will post my info(since somebody asked if any users in NYC have this plan). Also the speeds are not that bad,only bad part is the damn 2GB limit . I wish it was something along 4GB but oh well for 45+ tax is not that bad.
Eddy120876 is offline   1 Reply With Quote
Old Feb 13, 2012, 10:08 PM   #34
Eddy120876
macrumors member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Bronx,NY
Quote:
Originally Posted by stroked View Post
It looks like their customer service sucks, and you cant use a Blackberry. They also have a habit of losing phone numbers, if you want to keep your old number.
http://www.prepaidreviews.com/straighttalk.html
Customer services on all MVNO are usually bad. So call their number or use their facebook page. Blackberry are out why? simple if they did they would have to raise the prices of their unlimited plan because Blackberry runs their own servers. The number losing only happens when you break the agreement like tethering after receiving many warnings. Not defending ST practices but letting you know why those issues happen.
Eddy120876 is offline   1 Reply With Quote
Old Feb 14, 2012, 01:24 AM   #35
stark4
macrumors 6502
 
Join Date: Oct 2008
Location: New York
Quote:
Originally Posted by Eddy120876 View Post
Hey guys

from what i been reading in HOFO. Same issues with MMS but theres some work arounds. I have to search then and post then for you folks in here. I will get mine next week and once I do that I will post my info(since somebody asked if any users in NYC have this plan). Also the speeds are not that bad,only bad part is the damn 2GB limit . I wish it was something along 4GB but oh well for 45+ tax is not that bad.
isn't data unlimited too?
__________________


MacBook Air 13" 1.7 GHz i5, 4GB RAM
stark4 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 14, 2012, 06:46 AM   #36
chrislaw
macrumors 6502a
 
chrislaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: central ohio
Send a message via Yahoo to chrislaw
I thought the 4S was a "world phone". Can I unlock my iPhone through Verizon and use this sim card on my Verizon 4S?
__________________
21.5" iMac-8gb RAM-1tb HD
13" Macbook Pro-8gb RAM-750gb HD
32gb White iPhone 5
Twitter - @ceegeelawrence Instagram - @ceegeelawrence
chrislaw is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 14, 2012, 07:31 AM   #37
techguy20
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2010
Quote:
Originally Posted by chrislaw View Post
I thought the 4S was a "world phone". Can I unlock my iPhone through Verizon and use this sim card on my Verizon 4S?
That would not work -- CDMA iPhone carriers only unlock for International Use. They don't work on U.S. GSM Carriers.
__________________
Mac Pro, iMac, MacBook, iPhone 4S 32GB
techguy20 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 14, 2012, 07:32 AM   #38
chrislaw
macrumors 6502a
 
chrislaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: central ohio
Send a message via Yahoo to chrislaw
I see. Thanks for the explanation.
__________________
21.5" iMac-8gb RAM-1tb HD
13" Macbook Pro-8gb RAM-750gb HD
32gb White iPhone 5
Twitter - @ceegeelawrence Instagram - @ceegeelawrence
chrislaw is offline   1 Reply With Quote
Old Feb 14, 2012, 11:00 AM   #39
stark4
macrumors 6502
 
Join Date: Oct 2008
Location: New York
Quote:
Originally Posted by stark4 View Post
isn't data unlimited too?
anyone? $45 includes unlimited data right?
__________________


MacBook Air 13" 1.7 GHz i5, 4GB RAM
stark4 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 14, 2012, 11:26 AM   #40
Dallious
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2010
yes 45.00 includes unlimited data
Dallious is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 14, 2012, 12:07 PM   #41
kalex
macrumors 65816
 
Join Date: Oct 2007
its "unlimited" not unlimited
kalex is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 14, 2012, 12:33 PM   #42
Eddy120876
macrumors member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Bronx,NY
Quote:
Originally Posted by stark4 View Post
isn't data unlimited too?
I was on their facebook page and all i got was the users saying it was 2GB. I guess it was because i log in late at night and none of the ST folks were gone. I will try to talk to one of then when i get the chance ,I hope that is today.
Eddy120876 is offline   1 Reply With Quote
Old Feb 14, 2012, 03:08 PM   #43
techguy20
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2010
Quote:
Originally Posted by Eddy120876 View Post
I was on their facebook page and all i got was the users saying it was 2GB. I guess it was because i log in late at night and none of the ST folks were gone. I will try to talk to one of then when i get the chance ,I hope that is today.
Let us know what they say as an "official" answer when you speak with them.

I have heard it's best to keep it under 2GB, or risk getting cut off until you call up.
__________________
Mac Pro, iMac, MacBook, iPhone 4S 32GB
techguy20 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 14, 2012, 08:30 PM   #44
Eddy120876
macrumors member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Bronx,NY
Quote:
Originally Posted by techguy20 View Post
Let us know what they say as an "official" answer when you speak with them.

I have heard it's best to keep it under 2GB, or risk getting cut off until you call up.
Will do that Techguy asap tomorrow morning.
Eddy120876 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 15, 2012, 10:17 AM   #45
gapperonduty
macrumors 6502
 
Join Date: Jun 2010
Here is what I gather from the FAQ:

Will I be able to use my existing carrier's equipment when I move to Straight Talk?
No. In order to transfer your number to Straight Talk you must have a Straight Talk phone. To buy a Straight Talk phone please click here.

and...

Can I send international text messages from my Straight Talk phone?
At this time, the Straight Talk Samsung Galaxy Precedent? (M828C) and LG Optimus Q? (L55C) includes unlimited international text messaging to the available destinations at no additional charge with an Unlimited Plans.

are these true or they are just general guidelines?

PS: I already send them an email but I thought there are some StraightTalking mAcRumorers that could offer an advice or two!
gapperonduty is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 15, 2012, 02:58 PM   #46
techguy20
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2010
Quote:
Originally Posted by gapperonduty View Post
Here is what I gather from the FAQ:

Will I be able to use my existing carrier's equipment when I move to Straight Talk?
No. In order to transfer your number to Straight Talk you must have a Straight Talk phone. To buy a Straight Talk phone please click here.
Have you seen their new service, Straight Talk SIM? It's BYOD (Bring your own device), so all you need is a GSM phone and you're good to go:

http://www.straighttalksim.com
__________________
Mac Pro, iMac, MacBook, iPhone 4S 32GB
techguy20 is offline   2 Reply With Quote
Old Feb 15, 2012, 04:39 PM   #47
gapperonduty
macrumors 6502
 
Join Date: Jun 2010
lol

thanx...i was looking at straightalk.com...

gosh...

thanx man!
gapperonduty is offline   1 Reply With Quote
Old Feb 15, 2012, 10:34 PM   #48
Eddy120876
macrumors member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Bronx,NY
Hey guys to deal with the Data issues i was searching and found this blog about it: http://forums.whirlpool.net.au/archive/1558877 . there they talk about 3 apps. 2 for iphones,ipad and one for Android. They are called DataMan,Data_usage and 3G Watchdog

DataMan for Iphone is free heres the videos
http://youtu.be/BEMhS7C_ntE
Data-usage:
http://youtu.be/CPd0th859NE


For Android heres 3G watchdog:
http://youtu.be/2b3KAn5_RSk
Eddy120876 is offline   1 Reply With Quote
Old Feb 17, 2012, 11:53 AM   #49
Eddy120876
macrumors member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Bronx,NY
Hey folks whats new ?. I haven't seen any activity in here.
Eddy120876 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 18, 2012, 08:33 AM   #50
techguy20
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2010
So I've been on Straight Talk for the past couple of days. Everything is working perfectly so far.

3G Data speeds are between 2-3Mbps down and 1-2Mbps up. I've had one test that got 3.5 down and about 2.5up.

I'm very pleased with the service and data speeds. Activation was quick and easy.
__________________
Mac Pro, iMac, MacBook, iPhone 4S 32GB
techguy20 is offline   1 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:18 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC