Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Mar 9, 2012, 03:49 AM   #1
goneeuro
macrumors member
 
Join Date: May 2009
Phone is showing 3G but there is no Internet connection.

I updated my fiancées iPhone 4 last night to 5.1 and now it has no 3G connection. It shows it has 3G with 4 bars of service but when she goes to Facebook or what's app it says there's no Internet connection available. Any ideas?
goneeuro is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 9, 2012, 04:27 AM   #2
dave420
macrumors 65816
 
Join Date: Jun 2010
That has happened to me a few times. Usually turning the phone off and back on resolves it. Also you can try just turning on airplane mode for a second so it reconnects to the cellular network.
dave420 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 9, 2012, 04:37 AM   #3
Sirolway
macrumors 6502
 
Join Date: Jun 2009
I get this ocassionally too. As the previous poster says, try flipping airplane mode on/off, or restarting the phone.

If that doesn't solve it, I assume I have a good signal but that the cell tower is swamped. Vodafone in the UK used to get this all the time at Liverpoool St Station in London; the entire City (financial district) was on Vodafone, so standing under the cell tower does no good is everyone else around you is also using it ..

Other times I've had it have been where the network operator has had an issue. Once they fix that, I'm back online.

Unfortunately we rely heavily on 'always-on' 3G+ mobile connectivity & it's just not really there yet - even in & around London I frequently have little / no / poor signal. It's very frustrating, but an opportunity to practice your Zen calm ;-)
Sirolway is offline   2 Reply With Quote
Old Mar 9, 2012, 04:43 AM   #4
goneeuro
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: May 2009
I tried rebooting the phone and a hard reset. I will have her try switching airplane mode. Her phone is on base in Germany.
goneeuro is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 9, 2012, 08:16 AM   #5
cynics
macrumors 604
 
cynics's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
There is a certain area near Baltimore that the tower is so congested it's nearly unusable. So while I have good signal to it I have no Internet. I drive 20 minutes and it works great.

Have you tried a different location?
__________________
27" iMac (late 2013), iPad 3, iPhone 4S, Apple TV (3rd Gen), Airport Extreme (6th Gen), assorted Android and Windows devices
cynics is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 10, 2012, 07:48 AM   #6
goneeuro
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: May 2009
Thanks for all the suggestions guys. Once she got home from work i played with her phone and figured it out. Because "Base" isn't a real iPhone carrier you have to set the APNs for everything. Well when i updated her phone the Internet apn got erased. I pulled out her Base contract stuff and put the APN back in and everything is good to go again. She was a little upset she had to go a whole day without Facebook. HA. But lesson learned, next update i will check to make sure that stuff doesn't get erased.
goneeuro is offline   1 Reply With Quote
Old Mar 10, 2012, 10:29 AM   #7
TonyC28
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2009
Your solution obviously won't apply to me, but I wanted to chime in since I'm having the same problem on AT&T since upgrading to 5.1. After my upgrade I had to reset my network settings to get a solid connection. Before I did that my phone would drop the 4G (4G, what a crock, but anyways...) indicator completely and I'd have no Internet service. I have solved that problem by resetting the network settings. However, I occasionally have seemingly lost the connection even though the 4G indicator is still there and have to restart my phone to get it back.
Pretty annoying. I just had to do the same thing to my sister's phone as she was having the same problem
TonyC28 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Losing internet while still showing full wifi connection Burton321 iPhone Tips, Help and Troubleshooting 1 Jul 16, 2013 10:38 PM
Youtube Annotations not showing? Connection to Flash update or what? myrtlebee Mac Basics and Help 0 Mar 2, 2013 05:34 PM
Internet Recovery Without Internet Connection? jlin615 OS X 2 Aug 20, 2012 12:46 PM
iPhone 3GS Says Connected To WiFi, But Still Showing 3G Connection JulietRomeo iPhone Tips, Help and Troubleshooting 0 Aug 10, 2012 11:50 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 04:27 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC