Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Visual Media > Design and Graphics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Mar 15, 2012, 09:35 AM   #1
lolo2067
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2012
phototshop:erreur de bruit et de seuil

hello
i'm not in gogd in english, so excuse me .
Well, i want to do a rain effect. So, i use the noise filter and after i use threshold setting mode by the layer blending modes
When I add noise to a new doc and I pass by setting the threshold to decrease blackheads, everything passes well until I valid threshold. Then the noise comes back to the initial state where I had put it. in fact it is as if photoshop had not validated the phase "threshold setting"
Also the histogram is flat.
I attached a picture of the result, knowing that the threshold is set to total light tone
I said it happens the same way on different computer with different systhem of exploitaion and under different version of Photoshop (CS2 CS4, and CS5.5)
If anyone knows the why of the matter ....

Thank you for your help
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bruit.gif
Views:	41
Size:	51.1 KB
ID:	329825  
lolo2067 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 15, 2012, 08:25 PM   #2
citizenzen
macrumors 65816
 
Join Date: Mar 2010
I must admit, I'm not sure what your problem is.

But if I take your file and put a motion blur on it, and then adjust the threshold, I get something pretty close to rain.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bruit.png
Views:	4
Size:	11.0 KB
ID:	329972  
citizenzen is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 03:54 AM   #3
lolo2067
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2012
Hello

1 NOISE
2 seuil
3 wind tunnel

But with my computer, is not possible to validate the step seuil.

Bye
lolo2067 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 04:03 AM   #4
Macman45
macrumors G5
 
Macman45's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Somewhere Back In The Long Ago
err...Bye..
__________________
Thats Not All Folks
Macman45 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 09:08 AM   #5
citizenzen
macrumors 65816
 
Join Date: Mar 2010
Quote:
Originally Posted by lolo2067 View Post
But with my computer, is not possible to validate the step seuil.
Your image looks like it's in Bitmap Mode.

The histogram, the image itself and the fact that Threshold is grayed out would indicate that.

Check the pulldown Image > Mode and see what it says. You need to be in Grayscale or RGB to get to the next step.
citizenzen is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 12:36 PM   #6
red blob
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2010
French

Veuillez répéter votre question en français
red blob is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 04:29 PM   #7
citizenzen
macrumors 65816
 
Join Date: Mar 2010
Quote:
Originally Posted by red blob View Post
Veuillez répéter votre question en français
Please repeat your question in French.

Gotta love Google translator.

One of these days it will just be part of the OS.
citizenzen is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 17, 2012, 06:11 AM   #8
lolo2067
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2012
je repose ma question en français:

Eh bien, je veux faire un effet de pluie. Donc, j'utilise le filtre de bruit et après j'utilise le mode de réglage de seuil pour réduire le nombre de point noir.
Le doc est en mode niveau de gris.
Quand je ajouter du bruit à un nouveau document et je passe en fixant le seuil à diminuer les points noirs, tout se passe bien jusqu'à ce que je seuil valide. Puis le bruit revient à l'état initial où je l'avais mis. en fait, c'est comme si photoshop n'avait pas validé le "réglage du seuil de la« phase
Aussi l'histogramme est plat.
J'ai joint une photo du résultat, sachant que le seuil est fixé au total ton léger
Je l'ai dit, il arrive la même façon sur un autre ordinateur avec systhem différente de exploitaion et sous version différente de Photoshop (CS2 CS4, et CS5.5)
Si quelqu'un sait le pourquoi de la question ....
lolo2067 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 21, 2012, 02:37 AM   #9
red blob
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2010
pourquoi tarvailles tu en mode niveau de gris?

convertie l'image en mode rgb et repete le processus
red blob is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Visual Media > Design and Graphics

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 08:06 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC