Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 13, 2012, 10:34 PM   #226
andyx3x
macrumors 65816
 
Join Date: Mar 2011
How does the refarming work? There is a very small part of the Raleigh area which now gets 3g/4g speeds. I just assumed the rest of the area would follow shortly, but it hasn't.

Don't they work on one area until it's done before they move elsewhere. I'm not very knowledgeable on this subject so I'm curious how it works.
andyx3x is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 14, 2012, 11:19 AM   #227
vbtwo31984
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by andyx3x View Post
How does the refarming work? There is a very small part of the Raleigh area which now gets 3g/4g speeds. I just assumed the rest of the area would follow shortly, but it hasn't.

Don't they work on one area until it's done before they move elsewhere. I'm not very knowledgeable on this subject so I'm curious how it works.
I have no idea how they're doing it, but here in NYC you can get 3G service in one spot, move over 2 blocks, switch towers, and be back on Edge. I have no idea why they would not just switch over all towers in an area to the new spectrum.
vbtwo31984 is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 14, 2012, 03:43 PM   #228
sanches12
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Quote:
*keeps fingers crossed that we $6/month T-Mobile Web unlimited EDGE users get grandfathered in*
I just called T-Mobile customer service and she said my $10 unlimited EDGE plan (aka web plus) will get 5GB of 3G speed data and then throttle down beyond that with my iPhone. I'm still skeptical because I heard if you try to use a T-Mobile issued smart phone on my unlimited EDGE plan they automatically switch you to a "smart phone plan." I guess I'll just have to wait and see.
sanches12 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 14, 2012, 04:04 PM   #229
chestvrg
macrumors 6502a
 
chestvrg's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Miami, Florida
Ok I am getting 3G in Miami but I have not been able to run a speediest.
__________________
Chest - t-mobile iPhone 5
chestvrg is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 15, 2012, 10:22 AM   #230
Garen
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2010
Location: Los Angeles Area
Glendale and La Crescenta CA has 3G but it keeps disappearing most of the time even when I'm not moving. When connected I get 2 to 6.5 down and 1 to 3 up. I wonder why this back and forth switch to Edge.

Garen
__________________
2010 Hexacore 3.3 24GB 120 SSD 24 ACD, 2007 3.0 Octocore 24GB 256 SSD 30 ACD, G5 2.0 Dual 23 ACD, 2.4 Ghz 15 MBP.
Garen is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 16, 2012, 07:01 PM   #231
odysseus
macrumors member
 
Join Date: Mar 2008
3G in Austin, TX!

I just noticed that I have a 3G connection to T-Mobile in Austin. Woohoo! 7.88 Mbps down / 3.58 Mbps up!
odysseus is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 16, 2012, 09:52 PM   #232
chestvrg
macrumors 6502a
 
chestvrg's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Miami, Florida
Ok, I was able to fix the problem for the reason why I was not able to get a speetest in Miami's tmobile network on 3G. I had to reset the network settings completely and then it worked.

As soon as I go out off my house, I'll be able to run a full 3G speedtest on post it on MR.

Again, in Miami, Florida 3G is live with tmobile on iphones
__________________
Chest - t-mobile iPhone 5
chestvrg is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 16, 2012, 09:53 PM   #233
black iphone
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2010
Does anyone know if the HSPA+ works on the 4S or 5?
black iphone is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 16, 2012, 09:57 PM   #234
chestvrg
macrumors 6502a
 
chestvrg's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Miami, Florida
Quote:
Originally Posted by black iphone View Post
Does anyone know if the HSPA+ works on the 4S or 5?
It should up to 14.4Mbps up. Yes.
__________________
Chest - t-mobile iPhone 5
chestvrg is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 16, 2012, 10:01 PM   #235
Legacy Wealth
macrumors member
 
Join Date: Oct 2012
I live in Gaithersburg..and step out my house there is edge...sometimes it flashed 3g....drive a block up and I get 3g...went to bethesda mall and strong 3g from there and conneticut ave area... so it must be coming strong soon..also got it in silver spring area.... bowie is edge...hope this helps..but it flashed 3g periodically
Legacy Wealth is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 16, 2012, 10:18 PM   #236
chestvrg
macrumors 6502a
 
chestvrg's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Miami, Florida
Ok I ran my first official 3G speedtest in Miami, FL. A little slow compared to you other guys, but then again is not official yet.
__________________
Chest - t-mobile iPhone 5
chestvrg is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 17, 2012, 03:37 PM   #237
chestvrg
macrumors 6502a
 
chestvrg's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Miami, Florida
Another speedtest from Miami, FL
__________________
Chest - t-mobile iPhone 5
chestvrg is offline   2 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 09:48 AM   #238
vonpod
Guest
 
3G in Manhattan iPhone 4s

Picking up strong 3G signal on 8th, 9th and 10th avenues from around 55th and north, haven't tested how far north though, healthy signal in the 60's and 70's. I do know it fades out around 54th st.
  1 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 03:07 PM   #239
iPhonesandMacs
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by vonpod View Post
Picking up strong 3G signal on 8th, 9th and 10th avenues from around 55th and north, haven't tested how far north though, healthy signal in the 60's and 70's. I do know it fades out around 54th st.
This does not help anyone.... No one knows where you are talking about
iPhonesandMacs is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 03:37 PM   #240
BFizzzle
Banned
 
Join Date: Jun 2010
Location: Austin TX
Quote:
Originally Posted by iPhonesandMacs View Post
This does not help anyone.... No one knows where you are talking about
try READING the title

3G in Manhattan iPhone 4s
BFizzzle is offline   2 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 03:43 PM   #241
Mr Hill
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2012
Location: Charlotte, NC
Tmobile just announced 10 more markets as being officially refarmed with 1900mhz 3G/4G for the iPhone.

http://www.tmonews.com/2012/11/t-mobile-lights-up-10-more-modernized-markets-brings-total-to-15/
Mr Hill is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 04:27 PM   #242
tardman91
macrumors 6502a
 
tardman91's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Tampa Area, FL
Quote:
Originally Posted by Mr Hill View Post
Tmobile just announced 10 more markets as being officially refarmed with 1900mhz 3G/4G for the iPhone.

http://www.tmonews.com/2012/11/t-mob...s-total-to-15/
I was in a T-Mobile store in Tampa yesterday and the manager said that they should be starting work in the Tampa area once they finish up in south Florida. She estimated that it would be sometime in the first quarter of 2013 that we should see their 3G speeds on the iPhone.
tardman91 is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 07:09 PM   #243
damie45
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2011
Quick question, i'm sure it was answered already but my search didnt give me a solid answer. If I bring my unlock iphone to tmo, do I have to sign a 2 year contract?
damie45 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 07:17 PM   #244
iPhonesandMacs
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by BFizzzle View Post
try READING the title

3G in Manhattan iPhone 4s
Doesnt show title on mobile app my bad...
iPhonesandMacs is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 07:46 PM   #245
tardman91
macrumors 6502a
 
tardman91's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Tampa Area, FL
Quote:
Originally Posted by damie45 View Post
Quick question, i'm sure it was answered already but my search didnt give me a solid answer. If I bring my unlock iphone to tmo, do I have to sign a 2 year contract?
I think it depends on the plan. To get the best deal on one of their Value Plans you do have to sign a 2 year contract.
tardman91 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 07:54 PM   #246
viperGTS
macrumors 6502a
 
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by iPhonesandMacs View Post
Getting pretty fast 3G at my house in aurora, co now... Attachment 376181
I believe you are connected to T-Mobile's DC-HSDPA network, not HSPA+.
I could be wrong though.
viperGTS is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 07:58 PM   #247
Mr Hill
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2012
Location: Charlotte, NC
Quote:
Originally Posted by damie45 View Post
Quick question, i'm sure it was answered already but my search didnt give me a solid answer. If I bring my unlock iphone to tmo, do I have to sign a 2 year contract?
Not if you do their prepaid 'Monthly 4G' plans.
They're
$50 for 100MB of 4G
$60 for 2GB
$70 for 5GB

All with unlimited talk an text and throttled if you go over your data allowance.

If you want their fully unlimited data plan then you have to sign a 2 year contract on their Value plan.
Mr Hill is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 08:27 PM   #248
Satnam1989
Thread Starter
Banned
 
Join Date: Nov 2011
Location: Illinois
 
I personally would love to use T-Mobile but I feel Straight Talk is a much better value for me...$45/month Unlimited All (Data Cap is 3GB I know...I have used it before and never went over with care). If I went T-Mobile I would have to get their $60 plan at minimum....Is there anyone that recently moved from ST to T-Mobile in Chicago (mainly concered around Lake Meadow, Edgewater Prairie Shore)?

----------

Quote:
Originally Posted by Mr Hill View Post
Not if you do their prepaid 'Monthly 4G' plans.
They're
$50 for 100MB of 4G
$60 for 2GB
$70 for 5GB

All with unlimited talk an text and throttled if you go over your data allowance.

If you want their fully unlimited data plan then you have to sign a 2 year contract on their Value plan.

Also Wouldnt we all be just fine with the $50 plan? I mean its 100MB 4G...iPhone is not going to be on their "4G" Network...its going to be on their "3G" network only...so even after 100MB we would be surfing on their 3G network no?



On side note anyone with Simple Mobile getting 3G on their iPhone? because their plans are better....$50 Unlimited 4G Data or even the $40 Unlimited Plan with 250MB 4G Data...Which I assume will step down to "3G" once its up.

Last edited by Satnam1989; Nov 20, 2012 at 08:45 PM.
Satnam1989 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 09:57 PM   #249
viperGTS
macrumors 6502a
 
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by Satnam1989 View Post
Also Wouldnt we all be just fine with the $50 plan? I mean its 100MB 4G...iPhone is not going to be on their "4G" Network...its going to be on their "3G" network only...so even after 100MB we would be surfing on their 3G network no?
Nope, T-Mobile will completely slow you down after reaching past your limit.
viperGTS is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 10:45 PM   #250
Mr Hill
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2012
Location: Charlotte, NC
Yeah the slow down is to barely usable speeds. I believe it's below even 2G. Takes a while to even load basic webpages.
Mr Hill is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone 3GS T Mobile Family Mobile vs T Mobile in2tech iPhone 7 Jul 23, 2014 03:09 PM
Anyone tried GoSmart Mobile? designs216 Buying Tips and Advice 0 Apr 25, 2013 09:03 AM
T-Mobile LTE works on AT&T Unlocked iPhone 5 CONFIRMED iPhoneTech iPhone 20 Mar 28, 2013 10:32 PM
Straight talk vs GoSmart Mobile CharismaticNerd iPhone 21 Mar 5, 2013 07:47 AM
T-Mobile GoSmart Prepaid ($30 for unlimited talk and text) EbookReader iPhone 5 Feb 6, 2013 01:16 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 07:14 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC