Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 10, 2013, 05:56 AM   #351
reclusive46
macrumors 6502a
 
reclusive46's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: England
Have they done New York City yet?
reclusive46 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2013, 10:46 AM   #352
MVRL
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2011
T-Mobile 3G speed is pretty nice on iP5
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image.jpg
Views:	33
Size:	209.8 KB
ID:	395949  
MVRL is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2013, 11:56 AM   #353
slu
macrumors 68000
 
slu's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Buffalo
3G is very spotty in Buffalo. Will get good speed when I get it, but it can change by moving only slightly or by going into a building. I really wanted to use t-mobile, but for me, the coverage is really bad. I still have hopes for the refarm, but they are not as high as they once were. I have a t-mobile blackberry for work and the coverage is ok. Better than what I was getting with the iPhone, but still not great. And I only live 3 miles from downtown Buffalo in one of the most popular areas of the city.
slu is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2013, 08:00 PM   #354
kbt1020
macrumors regular
 
Join Date: Feb 2010
3G here in Tampa Bay area is really spotty. I have 3G coverage around my neighborhood but once I go to work nearby the airport. Everything goes back to EDGE. I wonder if they're done with the refarm or still going to put effort into it. I just need it to be available at work where I spend most of my time smh
__________________
One more thing...
kbt1020 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2013, 08:03 PM   #355
blackhand1001
macrumors 68030
 
blackhand1001's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Quote:
Originally Posted by Amplelink View Post
Well, if you believe T-Mobile's CEO, they're rolling out iPhones some time in the next 3-4 months. I'd like to think they'd get their network refarmed almost entirely before they'd do that. Might be worth checking again later this quarter.
It would be much easier if apple just produced an iphone with the aws band. Apple makes several different varients with different lte bands. It wouldn't be difficult to have a pentaband hspa+ chip. The galaxy nexus, nexus 4, and s3/note II all have one.
__________________
Macbook 2008
HP Dv7t - 2.53 ghz, 9600m GT, WSXGA+, 120gb ssd, 250 gb 7200rpm
Core i7 3770k, 8gb ram, 2x 120gb sdd raid0, 500gb hdd, GTX 460
Moto X Dev Edition (VZW) Nexus 7
blackhand1001 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2013, 09:12 PM   #356
bozzykid
macrumors 68000
 
Join Date: Aug 2009
Quote:
Originally Posted by blackhand1001 View Post
It would be much easier if apple just produced an iphone with the aws band. Apple makes several different varients with different lte bands. It wouldn't be difficult to have a pentaband hspa+ chip. The galaxy nexus, nexus 4, and s3/note II all have one.
The refarm is not just about the iPhone though. They have to refarm to use 1900mhz so they can use their 1700mhz spectrum for LTE. So either way, a pentaband iPhone is not necessary after this year in the USA. But I do agree, I'm not sure why Apple doesn't put pentaband in the iPhone.
bozzykid is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 11, 2013, 05:41 AM   #357
Gregintosh
macrumors 65816
 
Join Date: Jan 2008
Location: Chicago
Quote:
Originally Posted by bozzykid View Post
The refarm is not just about the iPhone though. They have to refarm to use 1900mhz so they can use their 1700mhz spectrum for LTE. So either way, a pentaband iPhone is not necessary after this year in the USA. But I do agree, I'm not sure why Apple doesn't put pentaband in the iPhone.
Because they save 4 cents a unit or something and that's worth more than letting a carrier that didn't pay their dues to Apple have the iPhone before they are officially approved.
__________________
Macbook Pro Retina & Apple Cinema Display, 16GB iPad Air with FREE T-Mobile LTE Access, iPhone 6 128GB.
Gregintosh is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 11, 2013, 07:19 AM   #358
CEmajr
macrumors 68030
 
Join Date: Dec 2012
Location: Charlotte, NC
Finally seeing some 3G in Charlotte. Went downtown over the weekend and had 3G the entire time. Didn't get to test it on my iPhone 5 but on my 3GS the download speeds were around 3mbps.

I suspect their LTE rollout will follow the same order as their refarm so hopefully LTE is here by Q3 or Q4 and I can consider dumping Verizon.
CEmajr is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 11, 2013, 07:21 AM   #359
NewAnger
Banned
 
Join Date: Apr 2012
Location: Denver Colorado
Does MMS work on the latest iOS version? I know with Straight Talk (AT&T) that the iOS configures the service so that MMS will not work.
NewAnger is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 11, 2013, 07:24 AM   #360
CEmajr
macrumors 68030
 
Join Date: Dec 2012
Location: Charlotte, NC
Quote:
Originally Posted by NewAnger View Post
Does MMS work on the latest iOS version? I know with Straight Talk (AT&T) that the iOS configures the service so that MMS will not work.
Yep you have to go into the settings and manually input the mms settings for Tmobile. It doesn't lock you out of the mms settings like straight talk does.
CEmajr is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 11, 2013, 07:34 AM   #361
NewAnger
Banned
 
Join Date: Apr 2012
Location: Denver Colorado
Quote:
Originally Posted by CEmajr View Post
Yep you have to go into the settings and manually input the mms settings for Tmobile. It doesn't lock you out of the mms settings like straight talk does.
Excellent news! Thanks.
NewAnger is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 13, 2013, 11:47 AM   #362
Satnam1989
Thread Starter
Banned
 
Join Date: Nov 2011
Location: Illinois
 
Anyone running SIMPLE MOBILE or GoSMART MOBILE getting HSPA+ 3G on a iPhone in Chicago, IL or anywhere in USA?

Also this seller seems to be selling the SIM's cheap with saving of $13...anyone buy and try?: http://www.ebay.com/itm/Gosmart-mobi...item19d890c986

Last edited by Satnam1989; Feb 13, 2013 at 12:00 PM.
Satnam1989 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 13, 2013, 12:54 PM   #363
CEmajr
macrumors 68030
 
Join Date: Dec 2012
Location: Charlotte, NC
Quote:
Originally Posted by Satnam1989 View Post
Anyone running SIMPLE MOBILE or GoSMART MOBILE getting HSPA+ 3G on a iPhone in Chicago, IL or anywhere in USA?

Also this seller seems to be selling the SIM's cheap with saving of $13...anyone buy and try?: http://www.ebay.com/itm/Gosmart-mobi...item19d890c986
Simple mobile and Go smart mobile will have HSPA+ wherever Tmobile has refarmed their network. An unofficial guideline of locations are here:

www.airportal.de
CEmajr is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 13, 2013, 05:53 PM   #364
Satnam1989
Thread Starter
Banned
 
Join Date: Nov 2011
Location: Illinois
 
Quote:
Originally Posted by CEmajr View Post
Simple mobile and Go smart mobile will have HSPA+ wherever Tmobile has refarmed their network. An unofficial guideline of locations are here:

www.airportal.de
I know they will but I was looking for confirmation by users who are actually getting the network access. that Link I posted in the first post of this thread
Satnam1989 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 13, 2013, 09:32 PM   #365
RotaryP7
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2011
Location: Miami, FL
T-Mobile is working perfect in South Florida. Most if not all areas are already in 3G. Good signal too.

I get 4-5 bars of signal in my house whereas my AT&T iPhone only gets 1-2 bars.

Everything works perfectly.
__________________
MacBook Pro, 2.4 GHz, 4 GB RAM, 250 GB HD ; iPhone 5 16 GB ; iPad Mini 16 GB
RotaryP7 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 14, 2013, 08:49 PM   #366
Satnam1989
Thread Starter
Banned
 
Join Date: Nov 2011
Location: Illinois
 
Got my Simple Mobile SIM today and cut it down to insert it into my iPhone 5.

I can confirm that T-Mobile 3G 1900MHz Reaffirm is pretty damn good down here in Bronzeville Chicago, IL (60605-60616 Zip Code areas) I am getting 9-11Mbps/down and 5-8Mbps Up!

I have my other line on Straight Talk which only gets 3-4Mbps/Down and 0.5-2Mbps, depending on how this month goes I think I may just ditch Straight Talk and go with GoSmart Mobile's $45 plan which offers 5GB of 3G data.

Last edited by Satnam1989; Feb 14, 2013 at 09:29 PM.
Satnam1989 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 16, 2013, 11:53 AM   #367
Satnam1989
Thread Starter
Banned
 
Join Date: Nov 2011
Location: Illinois
 
I can confidently say t-mobile reaffirm in Chicago is way better than any city. I have seen nothing 3-5 bars and speeds well over 5+Mbps/down! I am definitely ditching straight talk for T-Mobile's new carrier GoSmart mobile next month.

I haven't hit a single spot of "E" (Edge) within a 30Mile radius of 60616 Zip code as I have gone in just about all directions from here in the past few days.
Satnam1989 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2013, 12:23 PM   #368
CharismaticNerd
macrumors regular
 
Join Date: Feb 2013
Location: Dallas, TX
Anyone in Dallas? How's the Speed?
And Question...why does it read 3G if its HSPA+? And will it ever change to 4G?
CharismaticNerd is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2013, 02:01 PM   #369
CEmajr
macrumors 68030
 
Join Date: Dec 2012
Location: Charlotte, NC
Quote:
Originally Posted by CharismaticNerd View Post
Anyone in Dallas? How's the Speed?
And Question...why does it read 3G if its HSPA+? And will it ever change to 4G?
It will only say 4G if Apple releases a carrier update for it like they did AT&T.
CEmajr is offline   1 Reply With Quote
Old Feb 17, 2013, 02:45 PM   #370
kettlecorn
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2011
Orange County/South LA county in California, I get anywhere from 2mbps to 5.5mbps and 3g signal most of the time. However it doesnt have good building penetration, inside my house it's very spotty. changes from 3g to edge all the time, have to use wifi. also the galaxy note 2 I have pulls a little bit more speed and a lot more upload speed.
kettlecorn is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2013, 03:00 PM   #371
CharismaticNerd
macrumors regular
 
Join Date: Feb 2013
Location: Dallas, TX
Quote:
Originally Posted by CEmajr View Post
It will only say 4G if Apple releases a carrier update for it like they did AT&T.
Thanks dude!
CharismaticNerd is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 18, 2013, 02:00 AM   #372
kettlecorn
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2011
Given that Tmobile's launching LTE thats compatible with the ATT phone, will that also improve signal strength in GENERAL? I want to keep this phone bad but constantly having no service and edge (just as useless, cant even make calls) in my own room is kind of a dealbreaker. I have this and a note II and have to sell one and as much as I want to keep the iphone 5, the note II has full bars, amazing battery life and the HSPA+ speeds are ridiculously high at like 12+ mbps constantly. When I have signal on the i5, i barely get 3-5m.
kettlecorn is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 18, 2013, 09:54 AM   #373
NewAnger
Banned
 
Join Date: Apr 2012
Location: Denver Colorado
So my iPhone 4S is unlocked and I can use my T-Mobile sim in the phone for all functions with no problems. I haven't tested it out yet to see if I can get 3G service in my area yet though I do know I can't get it at my house. This is noting new, I dropped Verizon because I could not get 3G or make calls from my house, AT&T and T-mobile have no problems there.

With the 3G setting on, will that enable me to get 3G if I can get it around my area?
NewAnger is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 18, 2013, 06:01 PM   #374
Satnam1989
Thread Starter
Banned
 
Join Date: Nov 2011
Location: Illinois
 
Quote:
Originally Posted by NewAnger View Post
So my iPhone 4S is unlocked and I can use my T-Mobile sim in the phone for all functions with no problems. I haven't tested it out yet to see if I can get 3G service in my area yet though I do know I can't get it at my house. This is noting new, I dropped Verizon because I could not get 3G or make calls from my house, AT&T and T-mobile have no problems there.

With the 3G setting on, will that enable me to get 3G if I can get it around my area?
Yup, with 3G on you will get 3G if its available in your area.
Satnam1989 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 18, 2013, 06:05 PM   #375
NewAnger
Banned
 
Join Date: Apr 2012
Location: Denver Colorado
Quote:
Originally Posted by Satnam1989 View Post
Yup, with 3G on you will get 3G if its available in your area.
I went out for a drive around my neighborhood to try this out. In my area (Wesminster/Thornton/Fed Heights) in Colorado, it's very spotty service at best. I did get 3G once I toggled the 3G switch off and on. It was very slow as well.

At this point in time, it's just not worth it. I can get faster speeds with my 4S on AT&T and my Nexus 4 on T-Mobile. T-Mobile on my Nexus beats my DSL speeds.
NewAnger is offline   1 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone 3GS T Mobile Family Mobile vs T Mobile in2tech iPhone 7 Jul 23, 2014 02:09 PM
Anyone tried GoSmart Mobile? designs216 Buying Tips and Advice 0 Apr 25, 2013 08:03 AM
T-Mobile LTE works on AT&T Unlocked iPhone 5 CONFIRMED iPhoneTech iPhone 20 Mar 28, 2013 09:32 PM
Straight talk vs GoSmart Mobile CharismaticNerd iPhone 21 Mar 5, 2013 06:47 AM
T-Mobile GoSmart Prepaid ($30 for unlimited talk and text) EbookReader iPhone 5 Feb 6, 2013 12:16 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 03:49 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC