Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Apr 29, 2012, 04:13 PM   #1
steadymceddy
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2012
Using a LTE sim in 4s

I don't know if this was addressed on here yet or not, so i apologize if it is, but here goes:

I have a VZW iphone 4s, and a Droid RAZR. I know the 4s has a sim card pre-installed for global use, but im wondering if there is any way to make it so the sim card from the droid can be used in the iphone so i could switch back and fourth from the 4s to the razr. Now i know my iphone is CDMA and that LTE is basically GSM but im wondering if i get it carrier unlocked the phone would recodnize the sim with my number and work? Probably a long shot but i figured this was the place to ask
steadymceddy is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 29, 2012, 05:03 PM   #2
terraphantm
macrumors 68040
 
Join Date: Jun 2009
Location: Pennsylvania
I tried using my dad's Verizon iPad's SIM in my AT&T 4S (carrier unlocked) - I thought maybe it'd work since the 4S does have CDMA hardware. But it never picked up a signal
terraphantm is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 29, 2012, 05:09 PM   #3
Diseal3
macrumors 65816
 
Join Date: Jun 2008
The 4S is not an LTE phone is will not work.
Diseal3 is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 29, 2012, 05:19 PM   #4
steadymceddy
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by Diseal3 View Post
The 4S is not an LTE phone is will not work.
Yeah, I knew it isnt LTE, but I was hoping since the 4s has GSM built in and LTE is basred off GSM something might be tweakable to work. thanks for the info though!
steadymceddy is offline   -5 Reply With Quote
Old Apr 29, 2012, 05:32 PM   #5
terraphantm
macrumors 68040
 
Join Date: Jun 2009
Location: Pennsylvania
Quote:
Originally Posted by Diseal3 View Post
The 4S is not an LTE phone is will not work.
True, but the LTE devices will fall back to normal CDMA if they're not in LTE coverage areas. So I thought maybe the phone would think it needs to switch on the CDMA radio
terraphantm is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 29, 2012, 06:15 PM   #6
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Nope, it's not that simple.
Applejuiced is online now   1 Reply With Quote
Old Apr 30, 2012, 01:56 AM   #7
terraphantm
macrumors 68040
 
Join Date: Jun 2009
Location: Pennsylvania
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
Nope, it's not that simple.
Obviously. But it was worth trying; the SIM is absolutely necessary for lte devices to get service. It's not like the CDMA part still works without it. So in that sense it works a lot like a RUIM.
terraphantm is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 30, 2012, 11:16 AM   #8
takeshi74
macrumors 601
 
Join Date: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by steadymceddy View Post
im wondering if i get it carrier unlocked the phone would recodnize the sim with my number and work?
Even if you could use an LTE SIM in a GSM device the other hurdle is getting your VZW 4s unlocked for domestic use.
takeshi74 is offline   1 Reply With Quote
Old Apr 30, 2012, 03:15 PM   #9
old-wiz
macrumors 604
 
Join Date: Mar 2008
Location: West Suburban Boston Ma
Quote:
Originally Posted by takeshi74 View Post
Even if you could use an LTE SIM in a GSM device the other hurdle is getting your VZW 4s unlocked for domestic use.
Verizon won't do the unlock, period. They will unlock to use it for non-US carriers, but that's all.
old-wiz is offline   1 Reply With Quote
Old Apr 30, 2012, 07:13 PM   #10
lordofthereef
macrumors 604
 
lordofthereef's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Boston, MA
I realize this thread is about VZW...

I just thought I would mention that ATT's LTE sims will work perfectly fine in the 4S (personal experience), and presumably the 4, and even older iPhones with the appropriate size adapter.
__________________
I use iOS and Android daily and, more recently, Windows Phone 8. If what I say upsets you, it's probably because of your brand loyalty.
lordofthereef is offline   -1 Reply With Quote
Old Apr 30, 2012, 09:15 PM   #11
terraphantm
macrumors 68040
 
Join Date: Jun 2009
Location: Pennsylvania
Makes me wonder if a Verizon lte sim would work in one of the CDMA phones that take RUIMs (assuming they don't have subsidy locks). More curiosity than anything else
terraphantm is offline   -1 Reply With Quote
Old Apr 30, 2012, 10:09 PM   #12
Diseal3
macrumors 65816
 
Join Date: Jun 2008
Just because the technology is based on GSM does not mean poping in a sim card will make it work. You need an LTE radio on Verizon's 4G Bands (700Mhz C-Block) in order for it to work. You can take a 4G sim and place it into another Verizon 4G product and it's all good and dandy, but the iPhone will not work. The CDMA work's because the activation of the phone is still the same. The CDMA is still Voice only and the 4G LTE network is only data. I can get into a whole thing about eHRPD and why a 4G sim in another 4G phone activates it but this is a general sharing of knowledge.
Diseal3 is offline   1 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Will Unlocked iPhone 5s with T-Mobile SIM work with AT&T LTE after switching SIM? howierr iPhone 8 Sep 3, 2014 11:59 AM
AT&T SIM in Verizon 5S - 4G, but no LTE jlaw iPhone 10 Dec 6, 2013 12:30 PM
SIM Swap Settings for T-Mobile LTE (New SIM Card) scotrinaf iPhone 2 Oct 9, 2013 05:27 PM
Cut SIM for iPhone 5 and LTE Coleman2010 iPhone 19 Sep 25, 2012 02:21 PM
Use LTE Sim in iPad 2 Verizon jcbhammond iPad 2 Jun 5, 2012 12:33 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 11:28 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC