Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Sep 11, 2007, 08:48 PM   #1
meanderis
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2007
Mac BF2142 Widescreen Fix

Took me a little bit to figure this one out.
If you want to enable widescreen support ( and maybe better resolution )
Open up in your favorit text editor "~/Library/Preferences/Battlefield 2142 Preferences/config" and at the bottom of the file add these lines

Code:
[AppDefaults\\BF2142.exe\\transgaming]
"cmdlineadd" = "+widescreen 1 +szx 1440 +szy 900"
If all goes well you'll be in widescreen mode but I haven't bothered to confirm if the resolution has changed yet. Just wanted to get this out there asap.
meanderis is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 11, 2007, 10:55 PM   #2
kkat69
macrumors 68020
 
kkat69's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Atlanta, Ga
Quote:
Originally Posted by meanderis View Post
Took me a little bit to figure this one out.
If you want to enable widescreen support ( and maybe better resolution )
Open up in your favorit text editor "~/Library/Preferences/Battlefield 2142 Preferences/config" and at the bottom of the file add these lines

Code:
[AppDefaults\\BF2142.exe\\transgaming]
"cmdlineadd" = "+widescreen 1 +szx 1440 +szy 900"
If all goes well you'll be in widescreen mode but I haven't bothered to confirm if the resolution has changed yet. Just wanted to get this out there asap.
I tried it and no go. Was a noble effort but it defaulted to what was specified in :
"DefaultScreenWidth" = "800"
"DefaultScreenHeight" = "600"

and I can confirm changing that to anything it doesn't understand causes it to crash.
__________________
iMac 27",MB (White),80g iPod Classic,2g iPod Nano,8g iPhone3G,16g iPhone3G,16g iPhone4(x2),1.83ghz Mac Mini(x4),32g iPad White,16g Nexus 7(x2),8g iPod 4th Gen(x2),16g Nexus 4 White (x2)
kkat69 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 12, 2007, 09:07 AM   #3
meanderis
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2007
Quote:
Originally Posted by kkat69 View Post
I tried it and no go. Was a noble effort but it defaulted to what was specified in :
"DefaultScreenWidth" = "800"
"DefaultScreenHeight" = "600"

and I can confirm changing that to anything it doesn't understand causes it to crash.
You might want to verify that you the +szx and +szy to valid values for your computer. It's nice not having the black bars on the sides of the screen when I play bf2142. Video config always says its at 1024x768 so I'm not 100% sure that the resolution changes are happening but it's definately widescreen for me. I'll have to check if there where any other changes that are still there. ( I may just remove my preferences and start it back up and make the changes from scratch tonight and then test lower resolutions to make sure the resolution changes.)
meanderis is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 12, 2007, 10:34 AM   #4
kkat69
macrumors 68020
 
kkat69's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Atlanta, Ga
Quote:
Originally Posted by meanderis View Post
You might want to verify that you the +szx and +szy to valid values for your computer. It's nice not having the black bars on the sides of the screen when I play bf2142. Video config always says its at 1024x768 so I'm not 100% sure that the resolution changes are happening but it's definately widescreen for me. I'll have to check if there where any other changes that are still there. ( I may just remove my preferences and start it back up and make the changes from scratch tonight and then test lower resolutions to make sure the resolution changes.)
They are valid for my PC. I didn't use your values, I used resolution values per my screen.

Previous statement still stands, it's a no go on my end.
__________________
iMac 27",MB (White),80g iPod Classic,2g iPod Nano,8g iPhone3G,16g iPhone3G,16g iPhone4(x2),1.83ghz Mac Mini(x4),32g iPad White,16g Nexus 7(x2),8g iPod 4th Gen(x2),16g Nexus 4 White (x2)
kkat69 is offline   0 Reply With Quote
Old May 5, 2008, 09:33 PM   #5
Slobs
macrumors newbie
 
Join Date: May 2003
I know this is an old thread but it's the only place I found good info on BF2142 Mac widescreen.

For what it's worth the above method worked perfectly to enable 1440x900 widescreen on my Mac.
Specs:
2.16GHz Core Duo MacBook Pro
2GB RAM
256MB Radeon x1600
Leopard 10.5.2 fully updated as of 06MAY2008
BF1942 Patch 1.40

Hopefully this info can continue to help others as it's particularly terrible to have to play it in 1024x768 scaled on a widescreen LCD.
Slobs is offline   0 Reply With Quote
Old May 5, 2008, 11:37 PM   #6
kkat69
macrumors 68020
 
kkat69's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Atlanta, Ga
Quote:
Originally Posted by Slobs View Post
I know this is an old thread but it's the only place I found good info on BF2142 Mac widescreen.

For what it's worth the above method worked perfectly to enable 1440x900 widescreen on my Mac.
Specs:
2.16GHz Core Duo MacBook Pro
2GB RAM
256MB Radeon x1600
Leopard 10.5.2 fully updated as of 06MAY2008
BF1942 Patch 1.40

Hopefully this info can continue to help others as it's particularly terrible to have to play it in 1024x768 scaled on a widescreen LCD.
Yah it was pretty old. I am pretty active on those forums (at least until recently when I left since I don't play anymore)

And I posted a while back that the problem was indeed copy and paste as one EA Forums user posted. Copy and Paste adds some ASCII chars that causes the widescreen fix to not work.

It's not hard to manually type the settings in the config file. I posted in the EA Forums that once I did that it worked great. I run at 1344x840 windowed and 1920x1200 full screen.
__________________
iMac 27",MB (White),80g iPod Classic,2g iPod Nano,8g iPhone3G,16g iPhone3G,16g iPhone4(x2),1.83ghz Mac Mini(x4),32g iPad White,16g Nexus 7(x2),8g iPod 4th Gen(x2),16g Nexus 4 White (x2)
kkat69 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 24, 2008, 09:48 PM   #7
masterpilot
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2008
Worked perfectly to enable 1440x900 widescreen on my Mac!!!

Specs:
2.4GHz Intel Core Duo MacBook Pro
4GB RAM
256MB GeForce 8600M GT
Leopard 10.5.4 fully updated as of 24JULY2008

THANK YOU!
masterpilot is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 28, 2009, 03:49 AM   #8
shishk
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2009
Heeeeelllllp!

Ok

i just bought the mac version of bf2142 from the store installed it into my brand new imac... and there is no widescreeen?

how do i get it to 1900 x 1200?

i have installed the latest 1.5 patch(which said widescreen was now available?) and even tried changing the config file as posted here. ive tried re install after reinstall.

im really dissapointed as this is the first game ive bought for my mac.

i dont even know that the patch has worked because i cant see the new maps.. the only thing to indicate it has loaded is the change in size to the bf2142 file.

im just a little annoyed i paid alot of money for something thats not working at full spec. thanks alot EA :/

i have a 24inch imac 2.8ghz with 2gig ram and 256mb ati pro so shouldnt have these problems.

could someone please be kind enough to tell me what i need to do? as none of the suggested things have worked for me here.

thanks
shishk is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 21, 2009, 06:15 PM   #9
katnoodle
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2006
Location: Bath, UK
Quote:
Originally Posted by shishk View Post
Ok

i just bought the mac version of bf2142 from the store installed it into my brand new imac... and there is no widescreeen?

how do i get it to 1900 x 1200?

i have installed the latest 1.5 patch(which said widescreen was now available?) and even tried changing the config file as posted here. ive tried re install after reinstall.

im really dissapointed as this is the first game ive bought for my mac.

i dont even know that the patch has worked because i cant see the new maps.. the only thing to indicate it has loaded is the change in size to the bf2142 file.

im just a little annoyed i paid alot of money for something thats not working at full spec. thanks alot EA :/

i have a 24inch imac 2.8ghz with 2gig ram and 256mb ati pro so shouldnt have these problems.

could someone please be kind enough to tell me what i need to do? as none of the suggested things have worked for me here.

thanks
I found a post on another blog which worked well for me.

Open your 'library > preferences > Battlefield 2142 Preferences' folder and then open the config file in textedit (probably best to backup first).

Then on a new line right at the end add:

[AppDefaults\\BF2142.exe\\transgaming]
"cmdlineadd" = "+widescreen 1"

Save it , restart the game, and you should have widescreen modes in your graphic options. Worked for me.

Original post here http://ianc14.livejournal.com/256132.html

Kinda typical EA from my experience - getting a lot of gfx glitches too, and their support is pathetic.

Hope this helps.
Rich
katnoodle is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 1, 2012, 04:38 AM   #10
okboy
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2010
I seem to have problems with BF2142 with the new MacBooks Airs (2012, HD 4000). The screen just glitches out.
okboy is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Back To My Mac OS X 10.9.x FIX andijames OS X Mavericks (10.9) 5 Mar 2, 2014 06:35 PM
Help me fix this mess! New to Mac :) jranaudo Digital Photography 5 Jul 18, 2013 09:39 AM
How to fix my Mac Mini JessicaChrz Mac mini 3 Jul 18, 2013 09:24 AM
Viewing Netflix in Widescreen on Mac Nerdy Keith iMac 0 Jan 15, 2013 12:09 PM
Power mac g5 flash fix zeg PowerPC Macs 0 Jun 6, 2012 07:25 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 06:53 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC