Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Oct 27, 2009, 06:19 PM   #1
Gigamaster89
macrumors member
 
Join Date: Oct 2008
How do you hover/point with iPhone's browser?

How do you point at a drop down menu without actually clicking on it?
Gigamaster89 is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 27, 2009, 07:22 PM   #2
Daiden
macrumors 6502a
 
Join Date: Feb 2007
Location: New York, NY
Quote:
Originally Posted by Gigamaster89 View Post
How do you point at a drop down menu without actually clicking on it?
All hover menus that are coded correctly in HTML drop down with the initial touch and then you choose from the drop down menu after that.
Daiden is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 27, 2009, 07:23 PM   #3
milani
macrumors 68000
 
Join Date: Aug 2008
Quote:
Originally Posted by Daiden View Post
All hover menus that are coded correctly in HTML drop down with the initial touch and then you choose from the drop down menu after that.
You took the words right out of my mouth.
milani is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 27, 2009, 07:34 PM   #4
peperoni
macrumors member
 
Join Date: Aug 2008
Well, how do you do mouse-over on a picture? Like in xkcd comics there's a message when you place your mouse over the picture. I haven't been able to view that message/label/etc.
peperoni is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 27, 2009, 09:27 PM   #5
Pattycerts
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2007
I know what you are referring to, and I don't think Safari supports it. Have you tried clicking and holding your finger down on the link/picture? I don't think it will work (can't test right now) but its worth a shot
Pattycerts is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 27, 2009, 09:52 PM   #6
nehunte
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by Daiden View Post
All hover menus that are coded correctly in HTML drop down with the initial touch and then you choose from the drop down menu after that.
I'm not a huge websurfer on my iPhone, but I don't recall a single site I've visited where the dropdown menu shows after a single click. It just loads what I've clicked on. So you're telling me that every site I've visited has incorrectly coded their HTML?
__________________
There are users who literally spend hours on this forum scolding other users for using the forum. Totally bizarre, I know.
nehunte is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 27, 2009, 09:58 PM   #7
-aggie-
macrumors Demi-God
 
-aggie-'s Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Where bunnies are welcome.
Why not provide an example link to what you want to do?
__________________
Google with site:macrumors.com as a parameter.
DFU Mode
-aggie- is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 27, 2009, 10:21 PM   #8
nehunte
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by iphone.aggie View Post
Why not provide an example link to what you want to do?
For example, go to www.bestbuy.com and "hover" over 'TV & VIDEO' and tell me what happens when you click on it. It doesn't drop down the menu. It just goes to the TV & VIDEO link instead. This is just one example. Many more out there.
__________________
There are users who literally spend hours on this forum scolding other users for using the forum. Totally bizarre, I know.
nehunte is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 27, 2009, 10:36 PM   #9
-aggie-
macrumors Demi-God
 
-aggie-'s Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Where bunnies are welcome.
Quote:
Originally Posted by nehunte View Post
For example, go to www.bestbuy.com and "hover" over 'TV & VIDEO' and tell me what happens when you click on it. It doesn't drop down the menu. It just goes to the TV & VIDEO link instead. This is just one example. Many more out there.
Yep, see what you mean now. Perhaps something apple didn't think about when developing safari for the iPhone?
__________________
Google with site:macrumors.com as a parameter.
DFU Mode
-aggie- is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 27, 2009, 11:21 PM   #10
nehunte
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by iphone.aggie View Post
Yep, see what you mean now. Perhaps something apple didn't think about when developing safari for the iPhone?
Yeah, and it's not really that big of a deal. I don't want to sound bitchy about it. It would just be cool if it did it. I guess another thing to chalk up to the "wishlist."
__________________
There are users who literally spend hours on this forum scolding other users for using the forum. Totally bizarre, I know.
nehunte is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 27, 2009, 11:24 PM   #11
outphase
macrumors 65816
 
Join Date: Jun 2009
Location: Parts Unknown
Quote:
Originally Posted by peperoni View Post
Well, how do you do mouse-over on a picture? Like in xkcd comics there's a message when you place your mouse over the picture. I haven't been able to view that message/label/etc.
For xkcd, I use Strips Web Comic Reader. The full version was recently pulled from the App Store, but the free version still gets xkcd.
outphase is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 28, 2009, 01:18 AM   #12
Daiden
macrumors 6502a
 
Join Date: Feb 2007
Location: New York, NY
Quote:
Originally Posted by nehunte View Post
For example, go to www.bestbuy.com and "hover" over 'TV & VIDEO' and tell me what happens when you click on it. It doesn't drop down the menu. It just goes to the TV & VIDEO link instead. This is just one example. Many more out there.
That's intentional. The point I was making was that it's still possible to navigate sites with drop down menus on the iPhone, with this site you just have to click on a link on the next page to navigate to your destination.

In the case of the Best Buy site, it IS possible to click on the menu, press the 'X' in the Safari address bar to stop the page from loading, and using the menu that appears. That also works with a few other sites I've tested, too. Not the most elegant solution, but I can't really think of a better way to achieve the desired results.
Daiden is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 28, 2009, 06:55 AM   #13
nehunte
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by Daiden View Post
That's intentional. The point I was making was that it's still possible to navigate sites with drop down menus on the iPhone, with this site you just have to click on a link on the next page to navigate to your destination.

In the case of the Best Buy site, it IS possible to click on the menu, press the 'X' in the Safari address bar to stop the page from loading, and using the menu that appears. That also works with a few other sites I've tested, too. Not the most elegant solution, but I can't really think of a better way to achieve the desired results.
I'm not sure what was intentional, but I do appreciate the info. Like you said, not exactly elegant, but effective. I think this is one of those things I'll drop in the suggestion box at Apple. Maybe they'll get the hover menus to work better in the future.
__________________
There are users who literally spend hours on this forum scolding other users for using the forum. Totally bizarre, I know.
nehunte is offline   0 Reply With Quote
Old May 2, 2012, 03:48 AM   #14
pellur
macrumors newbie
 
Join Date: May 2012
Thumbs up There's an app...

Sorry for bumping a really old thread, but I found this while I was searching and thought this might help someone. I have a few sites that don't work on my phone because of these lousy drop downs. Been looking for a solution forever. Found an app today: HoverPage. Works great
pellur is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how do you make Firefox your DEFAULT browser? proverbs Mac Basics and Help 4 Jun 2, 2011 05:31 PM
How do you run Bootcamp with Parallels corry20 Windows, Linux & Others on the Mac 11 Oct 9, 2008 04:37 AM
How do you select links in iPhone's Safari? mavrick422 iPhone 6 Jun 25, 2007 12:12 AM
How do you duel screen with OSX? eximius vir Mac Basics and Help 9 Mar 26, 2007 05:53 PM
How do you "Save as" with apple? jaeshellz General Mac Discussion 17 Oct 6, 2004 11:00 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:05 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC