How to tell if iPhone 4s is unlocked? - MacRumors Forums
Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old May 16, 2012, 09:28 AM   #1
EngageWithRage
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2012
Location: Your girlfriend's house
How to tell if iPhone 4s is unlocked?

I recently took my old iPhone to the Apple store and had it replaced with a brand new one directly from Apple. Is there any way to tell if the phone they gave me was unlocked? I tried searching all over Google etc but didn't really fiund any helpful info other than to restore and see if I get the pop up message aabout the phone being unlocked. Not ready to do that for obvious reasons =)
EngageWithRage is offline   0 Reply With Quote
Old May 16, 2012, 09:48 AM   #2
Kyotoma
macrumors 68000
 
Kyotoma's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Carnegie and Ontario
Why would you think it was unlocked in the first place? Unless the one you turned in was factory unlocked, you'll get one locked to your carrier.
__________________
Black 4GB 2nd Gen iPod Nano, Black 30GB 5th Gen 'Video' iPod Classic, White 16 GB iPhone 3GS, White 16GB iPhone 4(GSM AT&T), Black 16GB iPhone 5(A1429), 32GB 1st Gen iPad WiFi, 16GB 2nd Gen Nexus 7
Kyotoma is offline   0 Reply With Quote
Old May 16, 2012, 11:32 AM   #3
EngageWithRage
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2012
Location: Your girlfriend's house
Quote:
Originally Posted by Kyotoma View Post
Why would you think it was unlocked in the first place? Unless the one you turned in was factory unlocked, you'll get one locked to your carrier.
I wasn't sure, because it was activated without a SIM. I am not all the savy when it comes to phone activation etc. Although I suppose the fact that it was able to activate without a SIM might have been an indicator that it is indeed locked. not sure lol
EngageWithRage is offline   -1 Reply With Quote
Old May 16, 2012, 01:26 PM   #4
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by EngageWithRage View Post
I wasn't sure, because it was activated without a SIM. I am not all the savy when it comes to phone activation etc. Although I suppose the fact that it was able to activate without a SIM might have been an indicator that it is indeed locked. not sure lol
You cannot activate an iphone without a sim.
Unless they gave it to you already activated.
You need to have a sim inside.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old May 16, 2012, 01:37 PM   #5
EngageWithRage
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2012
Location: Your girlfriend's house
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
You cannot activate an iphone without a sim.
Unless they gave it to you already activated.
You need to have a sim inside.
Nope, this phone had absolutely no SIM in it when I activated it at the Apple Store. I was a bit puzzled by this myself, I actually had to ask for the SIM back from my old phone I was returning, and the Apple Genius said I wouldn't need it, I got it back anyway, but it does not need to be in my phone i order for me to make calls, send texts etc..

My phone number was assigned to it and everything...Black Magic is afoot?
EngageWithRage is offline   0 Reply With Quote
Old May 16, 2012, 01:40 PM   #6
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by EngageWithRage View Post
Nope, this phone had absolutely no SIM in it when I activated it at the Apple Store. I was a bit puzzled by this myself, I actually had to ask for the SIM back from my old phone I was returning, and the Apple Genius said I wouldn't need it, I got it back anyway, but it does not need to be in my phone i order for me to make calls, send texts etc..

My phone number was assigned to it and everything...Black Magic is afoot?
Unless you're talking about a CDMA carrier?
You didnt mention above but if its verizon or sprint then yes you wont need the sim.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old May 16, 2012, 01:50 PM   #7
EngageWithRage
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2012
Location: Your girlfriend's house
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
Unless you're talking about a CDMA carrier?
You didnt mention above but if its verizon or sprint then yes you wont need the sim.
Ah roger that, Tis Verizon

Learn something new everyday. Thanks for your feeedback
EngageWithRage is offline   1 Reply With Quote
Old May 18, 2012, 12:18 AM   #8
howtouseiphone
macrumors member
 
Join Date: May 2012
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
You cannot activate an iphone without a sim.
Unless they gave it to you already activated.
You need to have a sim inside.
You can if its Factory Unlocked.
howtouseiphone is offline   0 Reply With Quote
Old May 18, 2012, 12:02 PM   #9
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by howtouseiphone View Post
You can if its Factory Unlocked.
Even if it's factory unlocked you still need a sim. Any sim.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old May 19, 2012, 02:10 AM   #10
howtouseiphone
macrumors member
 
Join Date: May 2012
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
Even if it's factory unlocked you still need a sim. Any sim.
Oh.. Haha sorry. thought that activation and setup is the same.. lol sorry. i would like to know if you can setup an iphone without micro sim whilst i still havent bought a micro sim?
howtouseiphone is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 28, 2012, 11:26 PM   #11
obinna007
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2012
you dont need a sim to activate and unlocked iphone
obinna007 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 28, 2012, 11:29 PM   #12
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by obinna007 View Post
you dont need a sim to activate and unlocked iphone
Yes you do.
If its at the connect to iTunes screen you will need a sim. And without one you will not be able to get past that screen and into the home page with the icons.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone: How to backup and restore jailbreak unlocked (not factory unlocked) iphone 3Gs nEO5592 Jailbreaks and iOS Hacks 5 Apr 19, 2014 04:53 AM
No Unlocked Message from iTunes - iPhone 5S Unlocked Purchased from Apple Store khhntz iPhone 2 Sep 26, 2013 08:24 AM
iPhone: Apple-unlocked GSM iPhone 5 vs. 3rd-party-unlocked iPhone 5 profinite Jailbreaks and iOS Hacks 12 Dec 9, 2012 01:19 PM
iPhone 4S: factory unlocked vs. AT&T unlocked vs. Verizon unlocked 13ms13 iPhone 3 Oct 3, 2012 01:30 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 04:07 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC