Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old May 19, 2012, 05:46 PM   #1
Beeray
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2011
Usage and standby time the same

I can't figure why this is happening. I used the alarm clock feature then I encountered the above problem. I deleted the alarm, from the stock. No alarm is set now. How can I fix this? I don't want to restore and lose my jailbreak.

Beeray
Beeray is offline   0 Reply With Quote
Old May 19, 2012, 06:05 PM   #2
aliensarecool
Banned
 
Join Date: Feb 2012
i had the same problem. i tried everything. i even removed my jailbreak and restored i was so tired of it. even then it didn't fix itself. i ended up getting a replacement. did it just start happening? what changes have u done just prior to it happening. i'm curious what caused it
aliensarecool is offline   0 Reply With Quote
Old May 19, 2012, 06:11 PM   #3
Beeray
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by aliensarecool View Post
i had the same problem. i tried everything. i even removed my jailbreak and restored i was so tired of it. even then it didn't fix itself. i ended up getting a replacement. did it just start happening? what changes have u done just prior to it happening. i'm curious what caused it
The only thing I did was use the stock alarm on the phone. Could it be an app doing this?

Beeray
Beeray is offline   0 Reply With Quote
Old May 19, 2012, 06:23 PM   #4
aliensarecool
Banned
 
Join Date: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by Beeray View Post
The only thing I did was use the stock alarm on the phone. Could it be an app doing this?

Beeray
for the longest time i thought i narrowed it down to facebook. then i deleted everything and it still did it. also i just set up my icloud email and i'm noticing it again....THIS BLOWS
aliensarecool is offline   0 Reply With Quote
Old May 19, 2012, 06:28 PM   #5
Beeray
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by aliensarecool View Post
for the longest time i thought i narrowed it down to facebook. then i deleted everything and it still did it. also i just set up my icloud email and i'm noticing it again....THIS BLOWS
I don't use iCloud for email. Maybe my settings changed. It happened out of the clear blue. I'm jail broken but no theme.

Beeray
Beeray is offline   0 Reply With Quote
Old May 19, 2012, 06:30 PM   #6
aliensarecool
Banned
 
Join Date: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by Beeray View Post
I don't use iCloud for email. Maybe my settings changed. It happened out of the clear blue. I'm jail broken but no theme.

Beeray
but what settings would interfere with that. i just did a hard reset to see if it would fix it temporarily now i gotta charge it to 100% before it gives me any stats dangit

i was JB when i noticed it...then i reformated it because it was bothering me and draining battery...then finaly i got it swapped out...but JUST today i noticed it again
aliensarecool is offline   0 Reply With Quote
Old May 19, 2012, 06:34 PM   #7
Beeray
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by aliensarecool View Post
i was JB when i noticed it...then i reformated it because it was bothering me and draining battery...then finaly i got it swapped out...but JUST today i noticed it again
Vbg. Maybe there is a problem with the servers or something. I feel terrible for you, as I feel for myself. I read where someone said to put in airplane mode for a bit, didn't help. Shut it down rebooted and still the same problem. Well if the new jb comes out, I'll have to probably restore first. Go figure.

Anyone else with any possible solutions here.

Beeray
Beeray is offline   0 Reply With Quote
Old May 19, 2012, 06:38 PM   #8
aliensarecool
Banned
 
Join Date: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by Beeray View Post
Vbg. Maybe there is a problem with the servers or something. I feel terrible for you, as I feel for myself. I read where someone said to put in airplane mode for a bit, didn't help. Shut it down rebooted and still the same problem. Well if the new jb comes out, I'll have to probably restore first. Go figure.

Anyone else with any possible solutions here.

Beeray
yeah i tried airplane mode, if i remember right it would slow the battery drain down, but the usage i'm pretty sure still went up
yeah it sucked not only losing my JB, but then having my next phone do it. it's frustrating that i cannot find the cause
aliensarecool is offline   1 Reply With Quote
Old May 19, 2012, 06:40 PM   #9
Beeray
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by aliensarecool View Post
yeah i tried airplane mode, if i remember right it would slow the battery drain down, but the usage i'm pretty sure still went up
yeah it sucked not only losing my JB, but then having my next phone do it. it's frustrating that i cannot find the cause
Maybe someone has an answer.

Beeray
Beeray is offline   0 Reply With Quote
Old May 19, 2012, 07:23 PM   #10
BumpyFlatline
macrumors 68020
 
BumpyFlatline's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
When that happened to me I deleted both of my email accounts (personal and work) that I had set up. Resprung and rebooted the phone then added one account, Resprung, rebooted and then did the same for the 2nd email account. The matching standby and usage time went away. It never came back.

I can't guarantee it'll solve your problem but worth a shot. Good luck and report back!
BumpyFlatline is offline   1 Reply With Quote
Old May 19, 2012, 07:52 PM   #11
Beeray
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by BumpyFlatline View Post
When that happened to me I deleted both of my email accounts (personal and work) that I had set up. Resprung and rebooted the phone then added one account, Resprung, rebooted and then did the same for the 2nd email account. The matching standby and usage time went away. It never came back.

I can't guarantee it'll solve your problem but worth a shot. Good luck and report back!
Will give it a shot.

Beeray
Beeray is offline   0 Reply With Quote
Old May 19, 2012, 08:42 PM   #12
aliensarecool
Banned
 
Join Date: Feb 2012
Wirelessly posted

I changed something in my Icloud settings, I think turned off calendars And contacts, not sure I'd that's good or bad. But I think it may have done something. Gonna lock my phone and wait a few
aliensarecool is offline   0 Reply With Quote
Old May 19, 2012, 09:04 PM   #13
Beeray
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by aliensarecool View Post
Wirelessly posted

I changed something in my Icloud settings, I think turned off calendars And contacts, not sure I'd that's good or bad. But I think it may have done something. Gonna lock my phone and wait a few
Keep us advised!
Beeray is offline   0 Reply With Quote
Old May 19, 2012, 09:07 PM   #14
aliensarecool
Banned
 
Join Date: Feb 2012
Wirelessly posted

Idk what I did. But it didn't work. Now i deleted my ickoud exchange email I had set up, my only one. I'm gone let it sit. Of no better I'll do a hard reset
aliensarecool is offline   0 Reply With Quote
Old May 19, 2012, 09:10 PM   #15
Beeray
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by BumpyFlatline View Post
When that happened to me I deleted both of my email accounts (personal and work) that I had set up. Resprung and rebooted the phone then added one account, Resprung, rebooted and then did the same for the 2nd email account. The matching standby and usage time went away. It never came back.

I can't guarantee it'll solve your problem but worth a shot. Good luck and report back!
Go figure, it worked! Thanks so much

Beeray
Beeray is offline   0 Reply With Quote
Old May 19, 2012, 09:14 PM   #16
aliensarecool
Banned
 
Join Date: Feb 2012
that's what i'm doing...do you use icloud at all?




correct me if i'm wrong but you can not use an icloud back up, but still have your contacts and stuff synced from your phone to icloud.com.....all of this with icloud back up off, correcT?
aliensarecool is offline   0 Reply With Quote
Old May 19, 2012, 09:44 PM   #17
aliensarecool
Banned
 
Join Date: Feb 2012
Wirelessly posted

Deleted my email and still not working =|
aliensarecool is offline   0 Reply With Quote
Old May 19, 2012, 10:01 PM   #18
Beeray
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by aliensarecool View Post
Wirelessly posted

Deleted my email and still not working =|
I use iCloud for contacts and calendar only.

Beeray
Beeray is offline   0 Reply With Quote
Old May 19, 2012, 10:46 PM   #19
aliensarecool
Banned
 
Join Date: Feb 2012
i'm gonna use it for just contacts and bookmarks...have u ever had problems with duplicate enteries?
aliensarecool is offline   0 Reply With Quote
Old May 20, 2012, 07:10 AM   #20
Beeray
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by aliensarecool View Post
i'm gonna use it for just contacts and bookmarks...have u ever had problems with duplicate enteries?
No, but my husband had.
Beeray is offline   0 Reply With Quote
Old May 20, 2012, 08:48 AM   #21
BumpyFlatline
macrumors 68020
 
BumpyFlatline's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by Beeray View Post
Go figure, it worked! Thanks so much

Beeray
Congrats Beeray! I was pleasantly surprised it worked for me too. Great feeling solving that frustrating equal standby and usage time problem.

FYI to the user talking about icloud settings, I don't use iCloud for email either. I only use it for contacts, app data and documents, and find my iPhone. So I can't speak on iCloud email issues. Good luck!
BumpyFlatline is offline   0 Reply With Quote
Old May 20, 2012, 09:32 AM   #22
Beeray
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by BumpyFlatline View Post
Congrats Beeray! I was pleasantly surprised it worked for me too. Great feeling solving that frustrating equal standby and usage time problem.

FYI to the user talking about icloud settings, I don't use iCloud for email either. I only use it for contacts, app data and documents, and find my iPhone. So I can't speak on iCloud email issues. Good luck!
The really odd thing is, I have over 12 hrs. Of standby and 1 hr. usage and my battery is at 96%. Something happened and the battery life is nothing short of amazing. Kudos, your advice was great. But why wouldn't it work for everyone with the same problem?
Beeray is offline   0 Reply With Quote
Old May 20, 2012, 09:45 AM   #23
BumpyFlatline
macrumors 68020
 
BumpyFlatline's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Because sometimes the equal standby and usage time can be caused by a runaway app. If that's the case then a reboot or hard reset usually kills that process and everything is back to normal. Other times it can be something installed from cydia.

Basically, something else can be causing the battery drain, it's not always email. But hopefully anyone experiencing this particular problem at least tries this troubleshooting method. This helped my mother and one of my friends. I'm happy it worked for you too!
BumpyFlatline is offline   0 Reply With Quote
Old May 20, 2012, 10:08 AM   #24
Beeray
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by BumpyFlatline View Post
Because sometimes the equal standby and usage time can be caused by a runaway app. If that's the case then a reboot or hard reset usually kills that process and everything is back to normal. Other times it can be something installed from cydia.

Basically, something else can be causing the battery drain, it's not always email. But hopefully anyone experiencing this particular problem at least tries this troubleshooting method. This helped my mother and one of my friends. I'm happy it worked for you too!
Makes a lot of sense, thanks.

Beeray
Beeray is offline   0 Reply With Quote
Old May 20, 2012, 06:25 PM   #25
aliensarecool
Banned
 
Join Date: Feb 2012
did you end up putting your email back on after deleting it....did u delete it or keep it off all together
aliensarecool is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:26 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC