Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old May 31, 2012, 12:05 AM   #1
wolfgang666
macrumors regular
 
Join Date: May 2010
activate iphone without sim

i have a 3gs which i wanna upgrade to 5.1.1.
its presently on ipad baseband so i need to use ultrasnow also..

i am stuck as to how will i be able to activate the phone after upgrading it as i do not have an at&t sim with me..

can someone help me out with this??
wolfgang666 is offline   0 Reply With Quote
Old May 31, 2012, 12:29 AM   #2
Minhimalism
macrumors 6502a
 
Minhimalism's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Texas
Quote:
Originally Posted by wolfgang666 View Post
i have a 3gs which i wanna upgrade to 5.1.1.
its presently on ipad baseband so i need to use ultrasnow also..

i am stuck as to how will i be able to activate the phone after upgrading it as i do not have an at&t sim with me..

can someone help me out with this??
If you make a custom firmware to preserve the baseband, upgrade it and then jailbreak it, it'll be activated.
__________________
White iPhone 5; 2013 13" MacBook Air
Twitter Instagram Flickr deviantART
Minhimalism is offline   0 Reply With Quote
Old May 31, 2012, 01:15 AM   #3
wolfgang666
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: May 2010
Quote:
Originally Posted by Minhimalism View Post
If you make a custom firmware to preserve the baseband, upgrade it and then jailbreak it, it'll be activated.
i could not find that option on the latest redsnow..i know it exists in pwanage tool but they have not released a version which supports 5.1.1...
wolfgang666 is offline   0 Reply With Quote
Old May 31, 2012, 06:59 AM   #4
dhlizard
macrumors G3
 
dhlizard's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: The Jailbreak Community
Sn0wbreeze will do it for 5.1.1
__________________
Two iPhone 5S
iPad 4 iPad Air AppleTV 2
MacBook Pro Two iMacs

Look for me here Jailbreak/Unlock Chart
dhlizard is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 4, 2012, 04:43 AM   #5
wolfgang666
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: May 2010
Quote:
Originally Posted by dhlizard View Post
Sn0wbreeze will do it for 5.1.1
thx for d reply mate...
wolfgang666 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 4, 2012, 08:11 AM   #6
dhlizard
macrumors G3
 
dhlizard's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: The Jailbreak Community
And Redsn0w was updated today, so it should also hacktivate now (A4 devices and older)
__________________
Two iPhone 5S
iPad 4 iPad Air AppleTV 2
MacBook Pro Two iMacs

Look for me here Jailbreak/Unlock Chart

Last edited by dhlizard; Jun 26, 2012 at 08:05 PM.
dhlizard is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 19, 2012, 07:06 AM   #7
wolfgang666
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: May 2010
if i am using the new pwnage tool 5.1.1 to hactivate an iphone without a sim,

while the ios is being installed and hactivated, do i need to have a sim in the phone or can the sim tray be empty??

i know this is a very trivial question, but i wanted to be sure before i went through with the process??
wolfgang666 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 19, 2012, 03:21 PM   #8
TriJetHero
macrumors 601
 
TriJetHero's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: World
No SIM required
__________________
iPhone 5 iOS 7.0.6 Evasi0n7
iPad 4 3G 7.1.1 Stock
iPad 2 WIFI iOS 7.1.2 Pangu
Mac Book Pro 15" mid 2010
TriJetHero is offline   1 Reply With Quote
Old Jun 19, 2012, 04:24 PM   #9
waynef89
macrumors member
 
Join Date: Jun 2012
Why don't you downgrade the baseband? Then do custom firmware while preserving the 05.03.04 bb?
waynef89 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 26, 2012, 06:49 PM   #10
siege1979
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2012
Redsn0w Has a beta version 0.9.13dev2 that supports the older devices and will jailbreak your 3GS thru DFU mode I used it on my 3GS with iOS 5.1.1 and it worked with no SIM card installed it did still try to activate the phone and failed but Cydia was now installed and could be accessed thru the emergency call work around many videos posted on youtube if your not sure how to do the work around so now you can access and run SAM or any other app from Cydia to unlock and activate your phone to your specific carrier. If you have the issue where you have upgraded your baseband and your phone will not attempt to make the emergency call in order to use the work around you can use Redsn0w version 0.9.14b1 to downgrade your baseband as long as your phone is one of the older models Dev teams page has instructions on how to check phone modle and downgrade baseband using the Ultrasn0w link on their page.
siege1979 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Purchased used iphone. Can't activate with my SIM Horn521 iPhone Tips, Help and Troubleshooting 7 Jan 3, 2014 03:27 PM
Why cannot you activate iPhone without SIM SakuraSuki iOS 7 15 Sep 11, 2013 11:44 AM
Is it possible to activate iPhone 4 without a sim card? 13rutal iPhone Tips, Help and Troubleshooting 2 Mar 13, 2013 02:15 PM
Activate iPhone with someone else's SIM? comfortablemonk iPhone Tips, Help and Troubleshooting 1 Dec 26, 2012 03:06 PM
Can I use prepaid sim At&t to activate iphone5 ( just activate not use) bboyp90 iPhone 1 Sep 27, 2012 11:47 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 08:10 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC