Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jul 16, 2012, 05:02 PM   #1
frnak
macrumors member
 
Join Date: Oct 2007
Weird game behaviour in Bootcamp (Initial Lag?)

I've installed Bootcamp on my Macbook Pro mid 2009 with the 9400M graphic card. I've noticed a pattern, in which if I boot into Windows and start playing a game roughly 10 minutes after booting, it would take 20-30 minutes for any game to reach a stable frame rate (40-60 fps), during those 20 minutes however, it would lag to 15 fps, and even 2 fps. But after that, all games run incredibly smooth, and never dips under 30 fps usually.


I've been having this weird issue for a long time, and I haven't found any good resources/answers online as to why this is happening. I've only found people who have had lags consistently. If anyone has a slightly technical answer/solution to this, it would be much appreciated =)


E.g. If anyone cares, the games are League of Legends and Starcraft II, both on lowest graphical settings.
frnak is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 16, 2012, 05:38 PM   #2
doh123
macrumors 65816
 
Join Date: Dec 2009
maybe some software you have installed thats doing something using up a lot of resources when the machine first boots? Security software.. antivirus... drive indexing.. or who knows what...
doh123 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 8, 2012, 04:48 PM   #3
frnak
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Oct 2007
Issue came up again, bump.
frnak is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Tags
9400m, lag, league, macbook, starcraft

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone 5 Weird Battery Behaviour Dino F iPhone 6 Mar 13, 2014 08:33 AM
Weird Airport Extreme behaviour williamh Mac Peripherals 9 Feb 26, 2014 09:14 PM
<--[back] weird behaviour needfx Site and Forum Feedback 3 Mar 19, 2013 09:24 AM
iPhone 5 Weird Pixel Behaviour DomButcher iPhone Tips, Help and Troubleshooting 0 Feb 9, 2013 10:04 PM
Weird XCODE 4.4 behaviour kemo OS X 10.8 Mountain Lion 1 Dec 14, 2012 07:31 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 11:32 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC