Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPod

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jul 31, 2005, 06:56 AM   #1
millar876
macrumors 6502a
 
millar876's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Peterhead, Scotland UK
Send a message via AIM to millar876 Send a message via Skype™ to millar876
30GB ipod 3g Problem

My ipod wont get passed the apple boot logo. From off, it shows the logo then after 5-6ish seconds it flashes (quick off then on again) and stays like that till the battery dies. I've tried reset (toggle hold menu & play) on battery, mains, and connected to my mac, nothing still the same. HELP!
__________________
21.5" iMac (late 2009)
Mac Mini 2.3GHz quad i7
iPhone 5 16GB (black), iPad air 32GB Wi-Fi
iPhone 4S 16GB
millar876 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 31, 2005, 07:08 AM   #2
iminimac
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2005
hey
i had the exact same problem with my ipod mini. i connected apple and sent it off for repair (it was a hardware fault and thats probs what you have aswell) if it still under warranty then you can send it off www.apple.com/support/ipod

if its not under warranty then im afraid there is not to much you can do. you will probs have to buy a new one or send it to someone else to get it fixed
iminimac is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 31, 2005, 12:21 PM   #3
millar876
Thread Starter
macrumors 6502a
 
millar876's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Peterhead, Scotland UK
Send a message via AIM to millar876 Send a message via Skype™ to millar876
i fixed it

This is a nasty fix, not for the faint of heart or those with warenties.

I removed the back and connector for the top controlls.

then removed the HD and battery

then pluged it into my mac, started it up
NO SYSTEM Disc icon (as expected with no hd)

Unpluged (not a proplem with ipod itself (not inc battery)

Replaced battery and HD then plugged in again (still not passing the apple screen)

Unpluged and removed HD and Reset (menue & play)

Pluged in without HD and waited til folder with ! came up again

Reatached HD while still connected to mac (told ya it was nasty)

ipod went straight to disc mode

iPod updater said " there is an iPod connected but not mounted"

Hit RESTORE

ipod "OK to disconnect"

disconnected, reconnected, iPod-"Do Not Disconnect"

Mounted on Desktop, iTunes did not detect ipod connected, Restored again

Itunes opened

Syncing with itunes now

looks Good

---edit--- i did put it back together again at some point, cant remember wherer though
__________________
21.5" iMac (late 2009)
Mac Mini 2.3GHz quad i7
iPhone 5 16GB (black), iPad air 32GB Wi-Fi
iPhone 4S 16GB
millar876 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPod

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iOS 5 Beta 2 jailbreak to ipod touch has problem Nicolas4ever iPod touch 2 Jul 6, 2011 07:40 AM
ipod 3rd Gen!!!!!!!! HELP!!!!!! (no sign of power) hssky97 iPod 3 Jan 15, 2011 11:44 PM
Ipod Touch App woes, please help!!! DonDraper iPod touch 8 Nov 17, 2010 05:33 PM
30gb iPod Photo Problem :( matt1190 iPod 1 Feb 10, 2006 10:35 PM
30GB iPod battery problems jpalm135 Macintosh Computers 5 Aug 24, 2003 11:45 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:19 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC