Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Sep 28, 2012, 03:54 PM   #1
ipodlover77
macrumors 6502a
 
ipodlover77's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Unlock Cricket iPhone 5?

Hey guys quick question. Is it possible to unlock crickets iphone 5 and use it on a gsm carrier? I ask cause Verizon's iPhone 5, if unlocked, could be used on AT&T 3G network.
ipodlover77 is offline   1 Reply With Quote
Old Sep 28, 2012, 04:26 PM   #2
djrod
macrumors 6502a
 
djrod's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Madrid - Spain
Quote:
Originally Posted by ipodlover77 View Post
Hey guys quick question. Is it possible to unlock crickets iphone 5 and use it on a gsm carrier? I ask cause Verizon's iPhone 5, if unlocked, could be used on AT&T 3G network.
It's factory unlocked for GSM use, at least that's what I've heard...
__________________
404 : Signature not found
djrod is offline   1 Reply With Quote
Old Sep 28, 2012, 04:54 PM   #3
theturtle
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2009
Quote:
Originally Posted by djrod View Post
It's factory unlocked for GSM use, at least that's what I've heard...
Wait, BOTH the verizon and cricket versions are unlocked? My understanding is that only the verizon comes unlocked out the box.
theturtle is offline   1 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 07:56 AM   #4
Etan
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2009
I have a cricket iPhone 5 and it is very much locked! Still looking for a way to unlock. Model numbers are different anyway too.
Cricket: MD105LL
Verizon: MD655LL
Etan is offline   2 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 08:10 AM   #5
Mr Hill
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2012
Location: Charlotte, NC
Wow well that makes it pretty much useless. I wonder if Cricket would unlock it themselves.
Mr Hill is offline   1 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 08:59 AM   #6
ipodlover77
Thread Starter
macrumors 6502a
 
ipodlover77's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Quote:
Originally Posted by Etan View Post
I have a cricket iPhone 5 and it is very much locked! Still looking for a way to unlock. Model numbers are different anyway too.
Cricket: MD105LL
Verizon: MD655LL
oh. darn, thats def a blower.

the cricket iphone 5 was attractive cause its 100 less on off contract pricing. Looks like theres no point in buying one though.
ipodlover77 is offline   4 Reply With Quote
Old Oct 4, 2012, 10:36 AM   #7
ouchyoung
macrumors member
 
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by Etan View Post
I have a cricket iPhone 5 and it is very much locked! Still looking for a way to unlock. Model numbers are different anyway too.
Cricket: MD105LL
Verizon: MD655LL
May I know what kind of networks have you tried?
ouchyoung is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 8, 2012, 03:22 PM   #8
narendemon
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by Etan View Post
I have a cricket iPhone 5 and it is very much locked! Still looking for a way to unlock. Model numbers are different anyway too.
Cricket: MD105LL
Verizon: MD655LL
did u try restoring ur iphone in itunes and then using a different carrier... i heard tht the iphone 5 gets unlocked wen u restore.. pls let know if it works ..
thanks
narendemon is offline   2 Reply With Quote
Old Oct 8, 2012, 05:26 PM   #9
kevincredible
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2009
Location: London
Quote:
Originally Posted by narendemon View Post
did u try restoring ur iphone in itunes and then using a different carrier... i heard tht the iphone 5 gets unlocked wen u restore.. pls let know if it works ..
thanks
Please see my thread when I tried to use this in the UK http://forums.macrumors.com/showthre...1#post15994954
kevincredible is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 10, 2012, 12:20 PM   #10
Etan
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2009
Didn't notice my post was getting attention, sorry about that. Yes I tried the restore phone trick with no luck (when you finish the restore it says locked to cdma). I tried putting a cut down H2O card in (which had worked in a verizon iphone 5), and only got "searching". I was told by Cricket the the phone is unlocked for INTERNATIONAL USE ONLY!
Etan is offline   2 Reply With Quote
Old Oct 10, 2012, 01:35 PM   #11
parallelist
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2012
Location: Rochester, NY
Etan, can you confirm that Cricket told it's unlocked for international use? If so, I'll be buying one...
parallelist is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 10, 2012, 01:36 PM   #12
ouchyoung
macrumors member
 
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by Etan View Post
Didn't notice my post was getting attention, sorry about that. Yes I tried the restore phone trick with no luck (when you finish the restore it says locked to cdma). I tried putting a cut down H2O card in (which had worked in a verizon iphone 5), and only got "searching". I was told by Cricket the the phone is unlocked for INTERNATIONAL USE ONLY!
Yep, I paid a lot of attention to your experience, lol... Actually I think you have noticed that someone has tried out that the device also encountered the same problem in UK, not reporting an invalid SIM card but just keeps on searching for signal.

BTW, have you traveled inside the US where is not covered by the Cricket's own network? They told me that iPhone would not be guaranteed to work when it's covered by their partners' network such as Spring or MetroPCS... Crossing my fingers, waiting for your answer! Thanks!
ouchyoung is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 14, 2012, 01:17 PM   #13
Stheking
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Cricket iphone 5 activated in israel

Hi to all
Just manage to activated the cricket iphone 5 in israel to hotmobile - umts /gsm
Stheking is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 14, 2012, 01:22 PM   #14
Etan
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2009
I can confirm that they "Told" me it was unlocked for international use, but I have not tried it. I have enough trouble getting Cricket service where they say I can expect to get it. WILL be returning the phone within the 30 day period. Totally dissatisfied with Cricket and would NOT recommend it anyone! Its really not worth it! Even T-mobile was cheaper and better than this!
Etan is offline   2 Reply With Quote
Old Oct 14, 2012, 01:38 PM   #15
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
You get what you pay for.
Applejuiced is offline   5 Reply With Quote
Old Oct 14, 2012, 01:43 PM   #16
Stheking
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by Etan View Post
I can confirm that they "Told" me it was unlocked for international use, but I have not tried it. I have enough trouble getting Cricket service where they say I can expect to get it. WILL be returning the phone within the 30 day period. Totally dissatisfied with Cricket and would NOT recommend it anyone! Its really not worth it! Even T-mobile was cheaper and better than this!
Etan
Try to disable all cellular switching in settiing>network>
and then try to serch manual for provaider

That solve my problem after i do restore in itune
Stheking is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 14, 2012, 01:53 PM   #17
Mr Hill
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2012
Location: Charlotte, NC
Honestly you would probably get a better experience with an unlocked iPhone on T-Mobile Edge than with Cricket.
Mr Hill is offline   3 Reply With Quote
Old Oct 14, 2012, 02:53 PM   #18
kevincredible
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2009
Location: London
Quote:
Originally Posted by Stheking View Post
Etan
Try to disable all cellular switching in settiing>network>
and then try to serch manual for provaider

That solve my problem after i do restore in itune
Mine keeps saying Searching... when I put in a UK SIM Card. Have done all the restore and everything. There is a Carrier option right under Settings. When I try to set the Automatic off it'll search for a bit but then it says "Unable to load network list".
kevincredible is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 14, 2012, 04:06 PM   #19
Stheking
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by kevincredible View Post
Mine keeps saying Searching... when I put in a UK SIM Card. Have done all the restore and everything. There is a Carrier option right under Settings. When I try to set the Automatic off it'll search for a bit but then it says "Unable to load network list".
I have the same problem for about 2 houre.
After i disable all the cellular switch i set to manual for searching carrier and from there i select my carrier.
Stheking is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 14, 2012, 04:17 PM   #20
rattler
macrumors member
 
Join Date: Jul 2011
I noticed that the iPhone 5 is not on Cricket's website anymore. Are they not selling it anymore?
rattler is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 16, 2012, 05:42 AM   #21
kevincredible
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2009
Location: London
Quote:
Originally Posted by Stheking View Post
I have the same problem for about 2 houre.
After i disable all the cellular switch i set to manual for searching carrier and from there i select my carrier.
Disable the cellular switch? Please tell me what you mean?
kevincredible is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 16, 2012, 09:08 AM   #22
Stheking
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by kevincredible View Post
Disable the cellular switch? Please tell me what you mean?
Settings>general>network
Stheking is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 19, 2012, 08:38 PM   #23
cricketiphone5
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Cricket iphone 5 in ho chi min city vietnam

I bought 2 iphone5's in the usa, one black and one white.
I activated the black one on crickets USA network, white one was never activated, then took both of them to vietnam.

I took the black iphone to 2 cell phone stores, both said it could not be unlocked. First one put a sim card in, but only waited about 1 minute before taking it out and saying it would not work. 2nd store just looked at the settings and said it was not possible.

I bought a mobifone SIM card, cut it down to fit in the iphone5 and after about 5 minutes of searching it located the network. Instead of saying Cricket in the top left hand corner it san VNphone or something similar, I forget now. I was very happy

So bolstered with this success I cut down a second sim card and put it into the white iphone, no luck. swapped the sim cards between the white and black phones and now netiher of them worked. After 10 minutes the black one finally worked. So the black one worked with both cards and the white one did NOT work with either cards.

after an hour I switched the black iphone to the original sim card since I knew the phone number associated with that card and it never found the net work again.

tha't my experience.

Also the voice mail on these cricket iphone5's has been a disaster. after owning it for a few days, all of my visual voice mails were erased and people that called me got a recorded message saying my number was not valid.

after an hour at the store and two days latter I got my voice mail back but visual voice mail was still not working. In vietnam I checked my voice mail and got a recorded computer message stating I had 80 new voice mails and my inbox was full. I only had 8 new voce mails.

I'll try to restore the phone in itunes, although Ive never done that before.
cricketiphone5 is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 20, 2012, 05:25 AM   #24
killsring
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
must Activation in USA BEFORE,then it is unlocked?????
killsring is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 20, 2012, 08:27 AM   #25
kevincredible
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2009
Location: London
Quote:
Originally Posted by cricketiphone5 View Post
I bought 2 iphone5's in the usa, one black and one white.
I activated the black one on crickets USA network, white one was never activated, then took both of them to vietnam.

I took the black iphone to 2 cell phone stores, both said it could not be unlocked. First one put a sim card in, but only waited about 1 minute before taking it out and saying it would not work. 2nd store just looked at the settings and said it was not possible.

I bought a mobifone SIM card, cut it down to fit in the iphone5 and after about 5 minutes of searching it located the network. Instead of saying Cricket in the top left hand corner it san VNphone or something similar, I forget now. I was very happy

So bolstered with this success I cut down a second sim card and put it into the white iphone, no luck. swapped the sim cards between the white and black phones and now netiher of them worked. After 10 minutes the black one finally worked. So the black one worked with both cards and the white one did NOT work with either cards.

after an hour I switched the black iphone to the original sim card since I knew the phone number associated with that card and it never found the net work again.

tha't my experience.

Also the voice mail on these cricket iphone5's has been a disaster. after owning it for a few days, all of my visual voice mails were erased and people that called me got a recorded message saying my number was not valid.

after an hour at the store and two days latter I got my voice mail back but visual voice mail was still not working. In vietnam I checked my voice mail and got a recorded computer message stating I had 80 new voice mails and my inbox was full. I only had 8 new voce mails.

I'll try to restore the phone in itunes, although Ive never done that before.
Let me know how it goes. So does it say "Searching..." in the top right?
kevincredible is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[FREE] Cricket T20 Alerts 2014 - World Cup and IPL Cricket Notifications for FREE novelaspect iPhone and iPod touch Apps 1 May 3, 2014 08:07 AM
iPhone 5 w/Cricket Smashin1821 iPhone 3 Jun 18, 2013 10:34 AM
Cricket Wireless IPHONE 5 International Unlock Help Guide yoshix003 iPhone 1 Feb 7, 2013 01:11 PM
Iphone 5 in cricket alexca0 iPhone 1 Oct 7, 2012 07:44 PM
iPhone question- Cricket and GSM unlock dukebound85 iPhone 1 Sep 17, 2012 03:54 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 05:06 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC