Go Back   MacRumors Forums > News and Article Discussion > MacRumors.com News Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Sep 30, 2012, 09:20 PM   #26
faroZ06
Banned
 
Join Date: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by Spooner83 View Post
How can you tap and hold the power button and slide the bar? Your phone will shutdown before you can slide the bar lol
No.
faroZ06 is offline   5 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:21 PM   #27
altjx
macrumors member
 
Join Date: May 2010
Send a message via AIM to altjx Send a message via Yahoo to altjx
Wow... Thank you for posting this. This explains why I used about 200 MB today and I've been at home and on WiFi all day long.
altjx is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:21 PM   #28
faroZ06
Banned
 
Join Date: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by carterja View Post
I noticed if you disable LTE (on AT&T devices) it will help the issue ... for the time being. It needs to be fixed because I do not want to flip flop back and forth just to conserve.
When you suspect that you are using LTE data while you're on wifi, go to whatismyip.com, and check to see if that IP matches up with your wifi router's IP. If it does not, you will uncover the mystery behind this.
faroZ06 is offline   1 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:22 PM   #29
Kenjancef
macrumors member
 
Join Date: Jul 2010
Location: East Providence, RI
I had noticed something weird since I got my iPhone last Friday: when I hit the button to wake the phone and slide the slider to get in the phone, I noticed that I would see "LTE" where the Wi-Fi icon should be (this is at home). After about 1-2 seconds it would change back to the Wi-Fi icon. So I was thinking that maybe the phone was switching to LTE and dropping my Wi-Fi, then switching back.

Just did the update and will keep my eye on it tomorrow to see if I still notice it changing.

Anyone else see this?

EDIT: just checked usage, says 108MB Sent, 1.0GB received, so maybe I was using Verizon's data as well. Luckily I still have unlimited data! I am going to reset the statistics and check it tomorrow or Tuesday.

Curious to see how Verizon will handle this....
__________________
32GB Verizon iPhone 5s (Gold), Late 2012 Mac Mini, Mid 2009 15" MacBook Pro, Early 2009 Mac Mini, 4th gen iPad 64GB Wi-Fi, 4th gen. iPod Touch 64GB, 2nd and 3rd gen AppleTV
Kenjancef is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:23 PM   #30
altjx
macrumors member
 
Join Date: May 2010
Send a message via AIM to altjx Send a message via Yahoo to altjx
Quote:
Originally Posted by Kenjancef View Post
I had noticed something weird since I got my iPhone last Friday: when I hit the button to wake the phone and slide the slider to get in the phone, I noticed that I would see "LTE" where the Wi-Fi icon should be (this is at home). After about 1-2 seconds it would change back to the Wi-Fi icon. So I was thinking that maybe the phone was switching to LTE and dropping my Wi-Fi, then switching back.

Just did the update and will keep my eye on it tomorrow to see if I still notice it changing.

Anyone else see this?
Exactly. Same here. I've noticed the EXACT same thing! It would switch back to Wifi probably after unlocking the phone or something. I've used like 200 MB today and have been on Wifi the ENTIRE day. I always thought this was weird, and now I'm glad I have MacRumors in my Google Reader's RSS feed ^_^
altjx is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:25 PM   #31
carterja
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2009
Quote:
Originally Posted by Kenjancef View Post
I had noticed something weird since I got my iPhone last Friday: when I hit the button to wake the phone and slide the slider to get in the phone, I noticed that I would see "LTE" where the Wi-Fi icon should be (this is at home). After about 1-2 seconds it would change back to the Wi-Fi icon. So I was thinking that maybe the phone was switching to LTE and dropping my Wi-Fi, then switching back.

Just did the update and will keep my eye on it tomorrow to see if I still notice it changing.

Anyone else see this?
the Wifi radio is turned off when the phone is in sleep mode.
It will turn back on as soon as you use the phone.

I live in an area with NO LTE coverage, and with LTE enabled, it was still using my monthly data, and not Wifi. =\
carterja is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:25 PM   #32
Omacc
macrumors member
 
Join Date: Sep 2012
So we have to power it off and on twice?

"it states at note: to power down then on AGAIN"
Omacc is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:27 PM   #33
vartanarsen
macrumors 6502a
 
Join Date: Jul 2010
Isnt anyone suspicious that the is an OTA Verizon drop locking the 3G GSM Sim slot?
vartanarsen is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:28 PM   #34
Kenjancef
macrumors member
 
Join Date: Jul 2010
Location: East Providence, RI
Quote:
Originally Posted by Omacc View Post
So we have to power it off and on twice?

"it states at note: to power down then on AGAIN"
Just for the hell of it I did it twice. Doesn't take long to do it since the iPhone 5 is WAY faster on startup/shutdown than previous.
__________________
32GB Verizon iPhone 5s (Gold), Late 2012 Mac Mini, Mid 2009 15" MacBook Pro, Early 2009 Mac Mini, 4th gen iPad 64GB Wi-Fi, 4th gen. iPod Touch 64GB, 2nd and 3rd gen AppleTV
Kenjancef is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:30 PM   #35
djinn
macrumors 65816
 
djinn's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Weird.... my phone already had the 13.1.
__________________
MBA 13
iPhone 6 64gig
djinn is offline   2 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:31 PM   #36
faroZ06
Banned
 
Join Date: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by carterja View Post
the Wifi radio is turned off when the phone is in sleep mode.
It will turn back on as soon as you use the phone.

I live in an area with NO LTE coverage, and with LTE enabled, it was still using my monthly data, and not Wifi. =\
Are you sure it's really using data? Someone said that it was racking up data usage in the "usage" section of the iOS settings, but that was not reflected on Verizon's website.

Go to whatismyip.com, and check to see if you are really using cellular data that way.
faroZ06 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:31 PM   #37
oneprouddaddy
macrumors member
 
Join Date: Jan 2010
Not that it matters much (with unlimited data & less LTE) but does anyone know if it affects Sprint iPhone 5
oneprouddaddy is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:32 PM   #38
DirtySocks85
macrumors Demi-God
 
DirtySocks85's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Wichita, KS
Quote:
Originally Posted by vartanarsen View Post
Isnt anyone suspicious that the is an OTA Verizon drop locking the 3G GSM Sim slot?
Not saying that they're always "honest", but I'm thinking they'd be in a bit of a PR pickle if they did so after this:

WSJ: Verizon says iPhone 5 won't be 'relocked'
__________________
13"MacBook Pro (mid 2010) iPhone 5 32GB Black/Slate iPod Classic 80GB
Canon EOS Rebel T3i Nexus 7
JStiles Photography Website JStiles Photography on Facebook
DirtySocks85 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:33 PM   #39
JustGretchen
macrumors 6502
 
Join Date: Dec 2008
Quote:
Originally Posted by irod87 View Post
So glad this came out, hope it works. Ive gone through 2.3gb in about 9 days with wifi usage and low streaming.
I have used EXACTLY this amount of data since my phone was delivered on launch day at 3pm. Prior to this I NEVER used more than 800mb a MONTH since i got my VZW iPhone 4.

I just thought it was LTE gobbling. I guess I was wrong.

What is really odd is that VZ shows I used 1.121GB since 9 days ago. This makes 0 sense.
__________________
JustGretchen is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:33 PM   #40
Omacc
macrumors member
 
Join Date: Sep 2012
Quote:
Originally Posted by Kenjancef View Post
Just for the hell of it I did it twice. Doesn't take long to do it since the iPhone 5 is WAY faster on startup/shutdown than previous.
I just did the same

----------

Quote:
Originally Posted by djinn View Post
Weird.... my phone already had the 13.1.
same.
Omacc is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:36 PM   #41
shurcooL
macrumors 6502a
 
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by MacRumors View Post
Serious question. Why is the picture is so messed up? Look at the fonts. What happened to it? It's just a crop of a screenshot from iOS, how could it have been ruined in the process?

A more detailed description of what happened... it seems some vertical rows of pixels are missing.
shurcooL is offline   2 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:39 PM   #42
Kaibelf
macrumors 6502a
 
Kaibelf's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Chicago, IL
Quote:
Originally Posted by shurcooL View Post
Serious question. Why is the picture is so messed up? Look at the fonts. What happened to it? It's just a crop of a screenshot from iOS, how could it have been ruined in the process?

A more detailed description of what happened... it seems some vertical rows of pixels are missing.
This is a "serious" question? Okey dokey!
Kaibelf is offline   2 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:42 PM   #43
nsayer
macrumors 6502a
 
Join Date: Jan 2003
So far as I can tell, this carrier update also removed IPv6 over LTE functionality.
nsayer is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:44 PM   #44
Tech198
macrumors 601
 
Join Date: Mar 2011
Location: Australia, Perth
I thought these "Carrier Updates" came from the mobile carrier, NOT from Apple. Its only 'Software Updates' which did.

I've never seen an update which says "restart your phone"
__________________
13" MBPR, i5, 256Gig SDD, 8 Gig Ram, Apple TV, iPhone 5S 16Gig, iPad 4th Gen 16Gig, Mac Mini 2.3Ghz i7, 1TB HD
"There are no stupid questions, just stupid people."
Tech198 is online now   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:44 PM   #45
shurcooL
macrumors 6502a
 
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by Kaibelf View Post
This is a "serious" question? Okey dokey!
Yes, I care about things being pixel perfect. That image looks like vomit and it bothers me.

Mostly, I'm just curious how it ended up being edited so horribly. If I had to recreate that effect on purpose, it would probably take me 15 mins...
shurcooL is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:45 PM   #46
Keyhole
macrumors member
 
Join Date: Jul 2008
I'm not 100% convinced this doesn't affect AT&T phones as well.

Last edited by Keyhole; Sep 30, 2012 at 10:09 PM.
Keyhole is offline   5 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:48 PM   #47
BornAgainApple
macrumors 6502
 
Join Date: Jun 2009
Location: Massachusetts
My wife and I have had this issue with our AT&T iPhone 4's for two years now. I noticed a large amount of data being sent from our phones around midnight. I received no resolution to the issue after reporting it to both companies, and we now must resort to toggling off the cellular data while asleep. Fortunately I jailbroke both phones and toggling is much easier with SBSettings.
BornAgainApple is offline   2 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:48 PM   #48
kingsrule5
macrumors member
 
Join Date: Oct 2011
Quote:
Originally Posted by Keyhole View Post
I'm not 100% convicted this doesn't affect AT&T phones as well.
I am 100% convinced that is does affect AT&T phones because I have AT&T and it's happening to me.
kingsrule5 is offline   2 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:49 PM   #49
charlituna
macrumors G3
 
charlituna's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Los Angeles, CA
Quote:
Originally Posted by Tech198 View Post
I thought these "Carrier Updates" came from the mobile carrier, NOT from Apple. Its only 'Software Updates' which did.
Since the carriers don't have access to Apple's systems, these updates have to be sent by Apple.

Quote:
I've never seen an update which says "restart your phone"
Sure you have. Happens with every iOS update. It needs to have you restart to flush out the old settings and load the new ones
charlituna is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 09:53 PM   #50
shurcooL
macrumors 6502a
 
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by shurcooL View Post
Serious question. Why is the picture is so messed up? Look at the fonts. What happened to it? It's just a crop of a screenshot from iOS, how could it have been ruined in the process?

A more detailed description of what happened... it seems some vertical rows of pixels are missing.
Here, I took this image:



And performed the same horrible editing to it:



Can you see the difference?

Can anyone tell me why the picture in this news article was butchered in a similar way?
shurcooL is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > News and Article Discussion > MacRumors.com News Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone: Get Tethering Data Usage in Settings>Usage>Cellular Usage? AlphaDogg Jailbreaks and iOS Hacks 1 Feb 16, 2013 11:14 PM
Accessing Mobile Websites on MacBook (To Reduce Data Usage) Sinophile OS X 2 Dec 8, 2012 07:15 AM
Verizon iPhone 4 data usage issue. bigMAC28 iPhone 5 Dec 1, 2012 10:51 AM
Verizon iPhone 5 Customers Will Not Be Charged for Inadvertent Cellular Data Usage Issue MacRumors MacRumors.com News Discussion 79 Oct 3, 2012 11:13 AM
Verizon iPhone 5 Cellular usage shows Tether Data traderlucky iPhone 8 Sep 26, 2012 09:28 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 12:53 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC