Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Accessories

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Oct 1, 2012, 03:16 PM   #1
blackjackmark
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2010
Lightning cable defects-3 of 5 defective

I ordered an extra Lightning cable when I ordered my phone. The one with the phone works, the one that came separate did not. So I call Apple for a replacement, which I received today, along with three others that I ordered separately. Of the four new cables, only one works.

They work if I press hard into the charge Jack. But as soon as I let up, the charge symbol goes away.

Now I'm starting to wonder if it's my phone?

Thoughts?
blackjackmark is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 1, 2012, 03:18 PM   #2
cipher29
macrumors member
 
Join Date: Mar 2009
I bought 3 cables and all work ...
cipher29 is offline   3 Reply With Quote
Old Oct 1, 2012, 03:22 PM   #3
Givmeabrek
macrumors Demi-God
 
Join Date: Apr 2009
Location: NY
I have 3 and they all work fine. Be sure that you don't have a case blocking the opening. I have a cheap case that needed some "adjustment".
Givmeabrek is offline   4 Reply With Quote
Old Oct 1, 2012, 03:44 PM   #4
InfinitiG
macrumors 6502
 
Join Date: Jun 2010
yea i dont think so my friend
__________________
2008 MB 5'1 2.0/8/500; iPhone 5
InfinitiG is offline   3 Reply With Quote
Old Oct 1, 2012, 03:47 PM   #5
digitalfx
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2007
I have a total of 5 cables and not one single issue.
digitalfx is offline   2 Reply With Quote
Old Oct 1, 2012, 03:47 PM   #6
nlkccom
macrumors 6502
 
Join Date: Sep 2008
The one that came with my iPhone 5 stopped working after a week.

Went to Apple Store and had it replaced on the spot.
nlkccom is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 1, 2012, 03:55 PM   #7
jlake02
macrumors 6502a
 
Join Date: Nov 2008
Location: L.A.
I bought 1 backup chord for the USB plug in my car. Haven't tried it yet. Now you have me paranoid. THANKS!
__________________
iPhone 5; iPhone 4S; iPad 1,2,3; iPod Touch 4 x2, AppleTV
jlake02 is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 1, 2012, 03:57 PM   #8
PaulyD
macrumors 6502
 
Join Date: Nov 2010
Location: UK
The one that came with my phone was intermittent but got replaced today no questions asked. He didnt even test it before getting me a replacement. The one i bought new was fine out of the box
__________________

Mid 2010 15" Macbook Pro iPhone 5 32GB white iPad 3 32GB white TV 2
PaulyD is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 1, 2012, 03:58 PM   #9
Geckotek
macrumors G3
 
Geckotek's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: NYC
Quote:
Originally Posted by blackjackmark View Post
I ordered an extra Lightning cable when I ordered my phone. The one with the phone works, the one that came separate did not. So I call Apple for a replacement, which I received today, along with three others that I ordered separately. Of the four new cables, only one works.

They work if I press hard into the charge Jack. But as soon as I let up, the charge symbol goes away.

Now I'm starting to wonder if it's my phone?

Thoughts?
Just a thought, perhaps the jack is the issue? Have you tried the cables on other phones?
__________________
Gecko Art | Facebook | flickr
Geckotek is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 1, 2012, 04:42 PM   #10
blackjackmark
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2010
Quote:
Originally Posted by Givmeabrek View Post
I have 3 and they all work fine. Be sure that you don't have a case blocking the opening. I have a cheap case that needed some "adjustment".
OMG do I feel stupid. I have a bumper on it that I thought was totally clear where the charger inserts. But there was a very thin piece of plastic that would not let the charger fully seat.

It's a shame that AppleCare's first directive wasn't "please remove the bumper and see if that helps"!
blackjackmark is offline   5 Reply With Quote
Old Oct 1, 2012, 04:44 PM   #11
Geckotek
macrumors G3
 
Geckotek's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: NYC
Quote:
Originally Posted by blackjackmark View Post
OMG do I feel stupid. I have a bumper on it that I thought was totally clear where the charger inserts. But there was a very thin piece of plastic that would not let the charger fully seat.

It's a shame that AppleCare's first directive wasn't "please remove the bumper and see if that helps"!




This made me lol Thank you for the update...good news.
__________________
Gecko Art | Facebook | flickr
Geckotek is offline   4 Reply With Quote
Old Oct 2, 2012, 03:53 AM   #12
Cripps
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2011
Quote:
Originally Posted by blackjackmark View Post
OMG do I feel stupid...

It's a shame that AppleCare's first directive wasn't "please remove the bumper and see if that helps"!
AppleCare should also tell you to be careful crossing the street.
Cripps is offline   3 Reply With Quote
Old Oct 2, 2012, 07:49 AM   #13
nlkccom
macrumors 6502
 
Join Date: Sep 2008
The replacement cable that I got a few days ago died on me again! WTF?
nlkccom is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 2, 2012, 07:51 AM   #14
Leonard1818
macrumors 68000
 
Join Date: Nov 2011
Quote:
Originally Posted by Cripps View Post
AppleCare should also tell you to be careful crossing the street.
Give the person a break...

Must be nice to have never made any silly mistakes in life. Tell me more about how great you are at everything!
Leonard1818 is offline   5 Reply With Quote
Old Oct 2, 2012, 07:51 AM   #15
Jman13
macrumors 65816
 
Join Date: Aug 2011
Location: Columbus, OH
Odd. I have 5 total and all work perfectly.
Jman13 is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 2, 2012, 07:58 AM   #16
pnoyblazed
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2008
Location: 212
I have 3... 2 of them are still in the box.. this thread made me want to check them lol
pnoyblazed is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 2, 2012, 08:46 AM   #17
BSoares
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2012
Location: USA
My wife said that the cable that came with her iPhone 5 only charges if she plugs it on way, if it's upside down it can sync fine with iTunes but doesn't charge. I have yet to try/verify this myself but she said now every time she wants it to charge she has to make sure it goes in proper side up or it won't charge. We got an extra one and that one seems to be fine but only using on the wall outlet, not with the computer.
BSoares is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 2, 2012, 09:18 AM   #18
mcdj
macrumors 603
 
mcdj's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: NYC
Quote:
Originally Posted by Jman13 View Post
Odd. I have 5 total and all work perfectly.
way to read the thread. nothing odd about it.
__________________
Great cage! No bird...
50f/2
mcdj is offline   2 Reply With Quote
Old Oct 2, 2012, 09:21 AM   #19
NickRno77
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2010
Location: Hertfordshire, UK
Quote:
Originally Posted by cipher29 View Post
i bought 3 cables and all work ...
ditto
__________________
iPad 3 16gb|iPhone 5 16gb 3UK|Lenovo Thinkpad Yoga
NickRno77 is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 2, 2012, 09:56 AM   #20
PittsDriver
macrumors 6502
 
Join Date: Jun 2010
Ive got 5, they all work.
__________________
CFI/CFII/MEI/Acro/Freight/LRJET
For no-hassle jet charter in the western states check out: www.800goodjet.com
InvertedCast, the podcast best listened to, upside down!
www.facebook.com/invertedcast
PittsDriver is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 2, 2012, 10:15 AM   #21
conshok26
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2006
Location: North Tonawanda, NY
I have an issue with the cable that came with my phone. I'll plug it into my computer and it will show in iTunes and start charging. After some time the phone will disapear from iTunes and stop charging. I'll unplug and plug in the cable and it shows back up and starts charging. It's not a set amount of time and usually happens when I have it plugged in overnight.

I got tired of waking up and not having my battery charge and I havent' had time to go to the Apple store to have it replaced. I have my phone syncing through wi-fi and plugged into the wall. That seems to be working without any issues.
conshok26 is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 2, 2012, 10:16 AM   #22
Jman13
macrumors 65816
 
Join Date: Aug 2011
Location: Columbus, OH
Quote:
Originally Posted by mcdj View Post
way to read the thread. nothing odd about it.
There were two people in the thread who were having problems. I know the OP turned out to just have a case interference problem, but there's another poster who has had multiple failures.
Jman13 is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 14, 2012, 06:12 AM   #23
jotwee
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2007
I bought one separate cable and it is defect.
jotwee is offline   1 Reply With Quote
Old Oct 14, 2012, 09:43 AM   #24
compwiz1202
macrumors regular
 
Join Date: May 2010
Quote:
Originally Posted by Cripps View Post
AppleCare should also tell you to be careful crossing the street.
First rule of good tech support is K.I.S.S.
__________________
Thanks,
Matt Arnold
compwiz1202 is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 14, 2012, 01:56 PM   #25
AuroraProject
macrumors 6502a
 
AuroraProject's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Right there
Quote:
Originally Posted by blackjackmark View Post
.

It's a shame that AppleCare's first directive wasn't "please remove the bumper and see if that helps"!
It's a shame that common sense didn't kick in before heading to Apple.
AuroraProject is offline   1 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Accessories

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:47 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC