Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac Pro

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 7, 2012, 12:23 PM   #1
PunkNugget
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2010
EVGA 480 GTX or 580 GTX not posting using Mac OS X 10.7.2...

Here's my system setup:

- Mac OS X 10.7.2
- EVGA SR-2 mobo
- 2xX5690's CPUs
- XFX 6870 2GB GPU
- 48GB Mushkin 2000MHz RAM
- LEPA G1600 PSU
- Silverstone TJ11 Case


For some reason my 480 and 580 GTX won't work on 10.7.2. As it boots it goes all the way till you see the grey Apple logo with the spinning wheel; then right after - nothing. The screen goes black. At one point before all this mess, the 480 GTX was working just fine, but then stopped posting. So I picked up a Brand New 480 GTX and still it doesn't post. I have a feeling its a driver issue, but I've installed from this nVida driver archive:

http://www.nvidia.com/object/mac-driver-archive.html

I've installed drivers from 4.0.17 all the way up to 5.0.37 (and as of this posting date that one isn't even on the archive list yet). If anyone has any solution to this issue, I would appreciate it greatly. Thank you...

BTW, I already tried this post:

http://forum.netkas.org/index.php/topic,1120.60.html

and it didn't work. I followed the exact procedure and still nothing. All I get when trying both GPU's is when it boots it goes to the grey apple logo and the spinning wheel, then... nothing. The screen goes black.

Whatever help (or other web links that anyone can provide that I can look into on my own) as I am only able to use Radeon 6870, would be greatly appreciated... :-)

The only reason why I want to use the 480 and/or 580 GTX is because of Adobe Premiere Pro and increasing the rendering performance. CUDA is the key reason why I want to use these cards and here are just two links (among other links) that show the amazing performance boost using CUDA for Premiere Pro:

http://www.pcworld.com/article/25648..._enhanced.html

http://uniquedesigners.wordpress.com...-export-times/

and there are other sites out there as well. Again, I just need links to any sites that can guide me to making the 480 or 580 GTX post on my system. BTW, here are the other sites that I've tried with no success whatsoever (so I have done quite a bit of research):

1) http://legacy.tonymacx86.com/viewtop...=62702&start=0

2) http://macvidcards.com/2011/29/fermi...o-the-mac-pro/

3) http://film-sound-color.tumblr.com/p...cs6-for-mac-by

4) http://forum.netkas.org/index.php/topic,1120.60.html (read the last post done by me).

Whatever help anyone can provide (and even web links that I can research on my own) would be greatly appreciated, thank you...
__________________
THE HACKINBEAST = Mac OS X 10.7.2/EVGA SR-2/2xX5690's/XFX 6870 2GB GPU/48GB Mushkin 2000MHz RAM
LEPA G1600 PSU/Silverstone TJ11 Case/Geekbench: 36,918/Cinebench 11.5: OpenGL: 50.65 fps, CPU: 22.55
PunkNugget is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 7, 2012, 12:31 PM   #2
ashman70
macrumors 6502a
 
Join Date: Dec 2010
This is a forum for people with Mac's not hackintosh machines, you may get an answer but you will have to ne more persistant. I would suggest you go back to Tonymacx86.com and try and get an answer from them, there are people with more experience with Hackintosh's over there then there are here.
__________________
Iphone 5s 32GB, iPad Mini 32GB wifi
2013 iMac 27" 16GB RAM, 1TB fusion drive, Nvidia 780M, 2xDell 23" monitors, 4x3TB Thunderbay IV enclosure.
MacBook Air 13" mid 2014, 128GB, 4GB RAM.
ashman70 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 7, 2012, 12:41 PM   #3
PunkNugget
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2010
Quote:
Originally Posted by ashman70 View Post
This is a forum for people with Mac's not hackintosh machines, you may get an answer but you will have to ne more persistant. I would suggest you go back to Tonymacx86.com and try and get an answer from them, there are people with more experience with Hackintosh's over there then there are here.
Thanks, I realize that, but there are quite a few on here who not only have a hackintosh, but also have the very PC set up that I have and a lot of those members on there have memberships on here too and they tend (at times) to reply quicker on here. That's the reason for me posting on here as well...
__________________
THE HACKINBEAST = Mac OS X 10.7.2/EVGA SR-2/2xX5690's/XFX 6870 2GB GPU/48GB Mushkin 2000MHz RAM
LEPA G1600 PSU/Silverstone TJ11 Case/Geekbench: 36,918/Cinebench 11.5: OpenGL: 50.65 fps, CPU: 22.55
PunkNugget is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 7, 2012, 01:34 PM   #4
Asgorath
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by PunkNugget View Post
I have a feeling its a driver issue, but I've installed from this nVida driver archive:

http://www.nvidia.com/object/mac-driver-archive.html

I've installed drivers from 4.0.17 all the way up to 5.0.37 (and as of this posting date that one isn't even on the archive list yet). If anyone has any solution to this issue, I would appreciate it greatly. Thank you...
CUDA drivers have nothing to do with making the card boot to the desktop. They are for CUDA (i.e. GPGPU) acceleration only. There's a list of graphics driver downloads on the FAQ thread that might help, but as ashman70 said, most people here are using Mac Pros and not Hackintoshes.
Asgorath is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 01:54 PM   #5
PunkNugget
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2010
Quote:
Originally Posted by Asgorath View Post
CUDA drivers have nothing to do with making the card boot to the desktop. They are for CUDA (i.e. GPGPU) acceleration only. There's a list of graphics driver downloads on the FAQ thread that might help, but as ashman70 said, most people here are using Mac Pros and not Hackintoshes.
Thanks for the help. Also, as I said before to ashman70, there are others on here using many hackintoshes... Thanks anyway for your help...
__________________
THE HACKINBEAST = Mac OS X 10.7.2/EVGA SR-2/2xX5690's/XFX 6870 2GB GPU/48GB Mushkin 2000MHz RAM
LEPA G1600 PSU/Silverstone TJ11 Case/Geekbench: 36,918/Cinebench 11.5: OpenGL: 50.65 fps, CPU: 22.55
PunkNugget is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2012, 04:37 PM   #6
PunkNugget
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2010
Quote:
Originally Posted by Asgorath View Post
CUDA drivers have nothing to do with making the card boot to the desktop. They are for CUDA (i.e. GPGPU) acceleration only. There's a list of graphics driver downloads on the FAQ thread that might help, but as ashman70 said, most people here are using Mac Pros and not Hackintoshes.
Just to follow up with your comment as well as ashman70's, I did a little research on 10.7.2 and though the 480 and 580 doesn't work on my machine I do have another one that IS a Hackintosh. Here are the specs on this machine:

- Gigabyte GA-X58A-UD7 ver.1 mobo
- 12GB Corsair Dominator 1600MHz RAM
- EVGA 480 GTX GPU
- CoolerMaster 1050 PSU
- Xeon W3680 CPU (same as i7-980X)
- Corsair H100 water cooling unit (for my CPU)
- Silverstone Raven RV02


Now with this unit I just installed a legal purchased copy of Mac OS X ML 10.8.2 and followed the steps needed from here:

http://www.tonymacx86.com/61-unibeas...-based-pc.html

and then followed this procedure to get my EVGA 480 GTX working here:

http://www.vidmuze.com/how-to-enable...e-cs6-for-mac/

I did everything as I was supposed to. You need to download and install the latest CUDA driver - v5.0.37. Make sure you install that driver as the prior one (that he did on the vid - v4.0.27 will probably not work, as it did not work for me).

As you probably figured out by now, Adobe Premiere and After Effects is now showing GPU acceleration CUDA. So on with the tests to see if things will render better than using the 6870 that I've been using. I will be back with the results in a couple of days...
__________________
THE HACKINBEAST = Mac OS X 10.7.2/EVGA SR-2/2xX5690's/XFX 6870 2GB GPU/48GB Mushkin 2000MHz RAM
LEPA G1600 PSU/Silverstone TJ11 Case/Geekbench: 36,918/Cinebench 11.5: OpenGL: 50.65 fps, CPU: 22.55
PunkNugget is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 2, 2012, 12:25 AM   #7
sgunes
macrumors member
 
Join Date: May 2009
Quote:
Originally Posted by PunkNugget View Post
Here's my system setup:

- Mac OS X 10.7.2
- EVGA SR-2 mobo
- 2xX5690's CPUs
- XFX 6870 2GB GPU
- 48GB Mushkin 2000MHz RAM
- LEPA G1600 PSU
- Silverstone TJ11 Case


For some reason my 480 and 580 GTX won't work on 10.7.2. As it boots it goes all the way till you see the grey Apple logo with the spinning wheel; then right after - nothing. The screen goes black. At one point before all this mess, the 480 GTX was working just fine, but then stopped posting. So I picked up a Brand New 480 GTX and still it doesn't post. I have a feeling its a driver issue, but I've installed from this nVida driver archive:

http://www.nvidia.com/object/mac-driver-archive.html

I've installed drivers from 4.0.17 all the way up to 5.0.37 (and as of this posting date that one isn't even on the archive list yet). If anyone has any solution to this issue, I would appreciate it greatly. Thank you...

BTW, I already tried this post:

http://forum.netkas.org/index.php/topic,1120.60.html

and it didn't work. I followed the exact procedure and still nothing. All I get when trying both GPU's is when it boots it goes to the grey apple logo and the spinning wheel, then... nothing. The screen goes black.

Whatever help (or other web links that anyone can provide that I can look into on my own) as I am only able to use Radeon 6870, would be greatly appreciated... :-)

The only reason why I want to use the 480 and/or 580 GTX is because of Adobe Premiere Pro and increasing the rendering performance. CUDA is the key reason why I want to use these cards and here are just two links (among other links) that show the amazing performance boost using CUDA for Premiere Pro:

http://www.pcworld.com/article/25648..._enhanced.html

http://uniquedesigners.wordpress.com...-export-times/

and there are other sites out there as well. Again, I just need links to any sites that can guide me to making the 480 or 580 GTX post on my system. BTW, here are the other sites that I've tried with no success whatsoever (so I have done quite a bit of research):

1) http://legacy.tonymacx86.com/viewtop...=62702&start=0

2) http://macvidcards.com/2011/29/fermi...o-the-mac-pro/

3) http://film-sound-color.tumblr.com/p...cs6-for-mac-by

4) http://forum.netkas.org/index.php/topic,1120.60.html (read the last post done by me).

Whatever help anyone can provide (and even web links that I can research on my own) would be greatly appreciated, thank you...
As you know I have also the SR-2 with the NVidia 480 GTX.
It works perfectly, but then I am on 10.7.3.
I have various 480 GTX driver versions going back to 19.5.8f03.
Did you try this driver?
http://www.nvidia.com/object/quadro-...01-driver.html

Last edited by sgunes; Dec 2, 2012 at 12:31 AM.
sgunes is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 2, 2012, 01:40 PM   #8
PunkNugget
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2010
Quote:
Originally Posted by sgunes View Post
As you know I have also the SR-2 with the NVidia 480 GTX.
It works perfectly, but then I am on 10.7.3.
I have various 480 GTX driver versions going back to 19.5.8f03.
Did you try this driver?
http://www.nvidia.com/object/quadro-...01-driver.html
I will try that, thanks. I'll let you know my results. Thanks for your help... :-)
__________________
THE HACKINBEAST = Mac OS X 10.7.2/EVGA SR-2/2xX5690's/XFX 6870 2GB GPU/48GB Mushkin 2000MHz RAM
LEPA G1600 PSU/Silverstone TJ11 Case/Geekbench: 36,918/Cinebench 11.5: OpenGL: 50.65 fps, CPU: 22.55
PunkNugget is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 20, 2013, 06:31 PM   #9
fxvisionary
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2013
Quote:
Originally Posted by sgunes View Post
As you know I have also the SR-2 with the NVidia 480 GTX.
It works perfectly, but then I am on 10.7.3.
I have various 480 GTX driver versions going back to 19.5.8f03.
Did you try this driver?
http://www.nvidia.com/object/quadro-...01-driver.html
Do you have a Dual Monitor Setup?

I bought a Nvidia 480 GTX from 'MacVidCards' via his eBay Store; just installed it a couple hours ago, and having problems.

Went to Nvidia, and the Exact Same result. ONLY 1 Monitor, and my Editing Program: Adobe Premiere pro CS 5 continues to Crash, over and Over; everytime I load up and Open my recent project.

Currently using OS X 10.6.8 and Have wanted to wait until I can back up my hard drive (Time Machine) BEFORE I Upgrade to 10.7.5.

Help anyone on this? This is my Workstation at Work, I am not playing games; I'm Video editing creating Health Videos and under a strict timeline with a 'Pile' of More work to get done. Bought this Card to Speed Up my Work flow.

THANK YOU!
fxvisionary is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 20, 2013, 10:58 PM   #10
MacVidCards
macrumors 603
 
Join Date: Nov 2008
Location: Hollywood, CA
 
Did you install the Mac Quadro 4000 driver for 10.6.8?

That is only way to have card work.
MacVidCards is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 26, 2013, 04:25 PM   #11
fxvisionary
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2013
Quote:
Originally Posted by MacVidCards View Post
Did you install the Mac Quadro 4000 driver for 10.6.8?

That is only way to have card work.
Hello MacVidCard's Yes, I did indeed install the driver, a few hours after posting my last comment and everything has been working just fine... Thank you.
I would have purchased the Faster and Heftier card, though I was concerned about power limitations and was/am not familiar with how easy it can be to provide external power. I have several other power supplies from other PC's available including 450w, 500w, and 850w. In the past I had a schematic that shows how to keep the ATX power supply ON by using a paperclip or wire to connect certain 'Pins' to "Trick" the power supply to remain on.
I would LOVE to have the FULL Power of this GTX 480 and I know that 'MacVidCards' modified the BIOS to reduce the power requirements but I do not know by what percentage or How much more power i could obtain by having external power for my video card, though i am totally willing to do it if it will give me X% increase in performance. if it is only like 5% increase, then maybe not... but if it is a really noticable difference, then I would for sure.

THANK YOU to All that can contribute some helpful Info... i am an Intermediate PC user that Switched to MAC because I got tired of Windows and just simply like the OSX memory management (it seems superior) just haven't had the time to Dig into the information to research it myself.
I chose to buy from 'MacVidCards' because I wanted to support him and the further development of what he's been doing with OSX BIOS.


Totally Grateful!!
fxvisionary is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac Pro

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Running a GTX 480 on Mac Pro 2009 Acsriot Mac Pro 2 Jul 4, 2013 03:40 PM
I need help guys! GTX 580 and 680 seriously underperforming on a Mac Pro 4.1 FitandFuel Mac Pro 15 Jun 3, 2013 12:40 AM
gtx 480 on mac pro 5.1 qwarkas Mac Pro 3 Sep 28, 2012 10:24 PM
EVGA GeForce GTX 550 Ti on mac? Enny5 Mac Pro 2 Sep 9, 2012 06:30 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 06:54 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC