Need step-by-step help in geektool weather image! - MacRumors Forums
Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > Mac Basics and Help

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jul 14, 2009, 10:57 PM   #1
Emeraldscorpion
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2009
Need step-by-step help in geektool weather image!

Hi Guys, I need a step-by-step guide to display my weather image in Geektool. I got the idea from here:http://iamawesome.net/2009/04/my-geektool-setup/
The php script part beats me. My weather area code is SNXX0005(Serangoon, Singapore). Thanks in advance!
Emeraldscorpion is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 15, 2009, 12:05 AM   #2
Designer Dale
macrumors 68040
 
Designer Dale's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Folding space
Hi,

I don't want to deter you from dabbling in Geek Tool, but I took a look at it and it was easy for me to decide that this was the domain of folks who have previous experience with code. Geek Tool hacks your system and you need to be able to back yourself out if something goes bad. I decided to just admire what these people can do with it in the Post Your Desktop thread that runs each month. I followed the link you posted and the fine print at the end said that the script had produced errors due to loosing punctuation in spots when posted. Step by step won't happen.

Relax and enjoy the show. I'm happy with my Widgets.

Dale
__________________
How to Post, Quote and Multi-Quote Photos - My Google Docs Folder 12/2011
I'm out of my mind, but feel free to leave a message.
Designer Dale is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 15, 2009, 12:07 AM   #3
MacDawg
macrumors P6
 
MacDawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: "Between the Hedges"
Quote:
Originally Posted by Emeraldscorpion View Post
Hi Guys, I need a step-by-step guide to display my weather image in Geektool. I got the idea from here:http://iamawesome.net/2009/04/my-geektool-setup/
The php script part beats me. My weather area code is SNXX0005(Serangoon, Singapore). Thanks in advance!

You will get the help you need in the GeekTool thread

Woof, Woof - Dawg

Last edited by MacDawg; Jul 15, 2009 at 02:17 AM.
MacDawg is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 15, 2009, 02:16 AM   #4
miles01110
macrumors 604
 
miles01110's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: The Ivory Tower (I'm not coming down)
Quote:
Originally Posted by Designer Dale View Post
Geek Tool hacks your system...
Not...really.... Shell scripts really aren't considered "hacking."
Quote:
I followed the link you posted and the fine print at the end said that the script had produced errors due to loosing punctuation in spots when posted.
Not Geektool's fault; blame vBulletin.
__________________
Got a problem? Check here first.
miles01110 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 15, 2009, 04:42 AM   #5
Emeraldscorpion
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2009
Errm...

Actually what I need is the image of the weather. And, i'm determined to used Geektool.
Also, I prefer suggestions without the use of Lynx.
I need something like this:
Attached Images
 

Last edited by Emeraldscorpion; Jul 15, 2009 at 04:56 AM. Reason: Adding image/Typo
Emeraldscorpion is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 15, 2009, 04:46 AM   #6
miles01110
macrumors 604
 
miles01110's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: The Ivory Tower (I'm not coming down)
So what happens when you copy/paste that guy's php into your geektool? It works just fine for me.
__________________
Got a problem? Check here first.
miles01110 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 15, 2009, 04:58 AM   #7
Emeraldscorpion
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2009
...

Quote:
Originally Posted by miles01110 View Post
So what happens when you copy/paste that guy's php into your geektool? It works just fine for me.
The thing is, I don't know how to use php scripts, except that i think that you're supposed to upload them to a server...I think.
Emeraldscorpion is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 15, 2009, 05:00 AM   #8
miles01110
macrumors 604
 
miles01110's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: The Ivory Tower (I'm not coming down)
Quote:
Originally Posted by Emeraldscorpion View Post
The thing is, I don't know how to use php scripts, except that i think that you're supposed to upload them to a server...I think.
So do you even know what GeekTool is, or did you just see the end result and expect everyone else to do the necessary background explaining for you? Have you even tried to learn how to use it?
__________________
Got a problem? Check here first.
miles01110 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 15, 2009, 05:15 AM   #9
Emeraldscorpion
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2009
Of course

Quote:
Originally Posted by miles01110 View Post
So do you even know what GeekTool is, or did you just see the end result and expect everyone else to do the necessary background explaining for you? Have you even tried to learn how to use it?
Of course i did! Here's my wallpaper and geektool prefs right now:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Geektool prefs.jpg
Views:	155
Size:	67.3 KB
ID:	182933   Click image for larger version

Name:	Wallpaper.jpg
Views:	236
Size:	165.9 KB
ID:	182934  
Emeraldscorpion is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 16, 2009, 03:23 AM   #10
Emeraldscorpion
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2009
is this thread running cold?!
Emeraldscorpion is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 16, 2009, 03:56 AM   #11
miles01110
macrumors 604
 
miles01110's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: The Ivory Tower (I'm not coming down)
There are instructions on how to display web images using the Lynx browser in the Geektool thread. Please search through that.
__________________
Got a problem? Check here first.
miles01110 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 16, 2009, 04:32 AM   #12
milk242
macrumors 6502a
 
Join Date: Jun 2007
http://lifehacker.com/5261449/yweath...r-os-x-desktop

That should do what you want
__________________
I own everything
milk242 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 16, 2009, 09:13 PM   #13
Emeraldscorpion
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2009
thanks!
Emeraldscorpion is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 7, 2012, 10:13 PM   #14
Wetbaby
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
Unable to get the weather descriptions out

Hi,

Have been having trouble getting the description out on my desktop. Did manage to get the weather image out tho. Tried using countless scripts to troubleshoot. It just will not come out. Anyone can help?
Wetbaby is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > Mac Basics and Help

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Step-By-Step Guide to Restore Mac Mail via Time Machine jeffreyk OS X Mavericks (10.9) 1 Feb 2, 2014 12:39 AM
Help securely erasing & restoring factory setting MacBook Pro for resell step-by-step sun surfer MacBook Pro 9 Jul 19, 2013 12:13 PM
Step by step guide from SSD upgrade in 2010 15" MacBook Pro iChopSticks MacBook Pro 23 Feb 24, 2013 02:32 PM
Step by step guide for SSD upgrade in 2010 15' Macbook Pro iChopSticks Mac Applications and Mac App Store 8 Feb 23, 2013 12:05 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 11:52 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC