Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > Mac Basics and Help

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 8, 2012, 06:39 PM   #1
Mary H
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2007
Location: Canada
Wireless Not Working

Hey,

We have moved from one province to another and changed ISPs. I can connect to the internet directly from the modem with a NIC cord. However, I am getting no connection from the Airport Extreme via a NIC cord or wirelessly. The Airport Extreme is not connecting to the internet. I have changed the protocols. Called the new ISP to make sure I was using the correct username and password.

I am totally kurfluffled as to what is happening.

Any insight welcome. In the past I never had any problem connecting to a new wireless connection but could not reset the extreme nor remove the old but current wireless connection.
Mary H is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 8, 2012, 06:43 PM   #2
DaveTheRave
macrumors 6502
 
Join Date: May 2003
Unplug/shut off the computer, the modem, and the router. Wait a minute or so. Then power up the modem. Let it boot up, etc. Then plug the ethernet cord into the router, then power up the router, then turn on your computer. Does that work?
DaveTheRave is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 8, 2012, 07:05 PM   #3
Mary H
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2007
Location: Canada
No

I am getting a message that there is an error with the base saying there are no DNS server addresses which may cause connection problems. If this is it, where do I get the DNS server addresses?
Mary H is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 8, 2012, 07:16 PM   #4
Knoodles
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2003
Location: Gone to the Beach
A Hard Reset may help.
Knoodles is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 8, 2012, 07:57 PM   #5
Mary H
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2007
Location: Canada
Solved :)

I had tried the hard reset earlier but it wasn't resetting. This time I was able to reset it and I am now using the wireless to type this

Thank you!!!!
Mary H is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 8, 2012, 08:08 PM   #6
Knoodles
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2003
Location: Gone to the Beach
Yay! Hopefully the instructions were of some help.
Knoodles is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 9, 2012, 12:57 PM   #7
Mary H
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2007
Location: Canada
Yes Knoodles, even though I had gone through the instruction several times, clicking on the link you posted and going through the steps again made me realize I had missed an important part of the process ... waiting for the rapid flashes

Thanks, mary
Mary H is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > Mac Basics and Help

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hotspot Not Working on iPhone 5 using h2o wireless! maverick45 iPhone 7 Jan 26, 2014 03:56 AM
Wireless Mighty Mouse Not Working mcmacker4 Mac Peripherals 6 Jan 5, 2013 09:06 AM
wireless keyboard volume not working spokar iMac 1 Oct 17, 2012 09:00 PM
verizon wireless tracking not working? emmanevada iPhone 0 Oct 7, 2012 10:24 AM
Wireless Mighty Mouse internal speaker not working !!! dtelena Mac Peripherals 0 Jul 30, 2012 09:56 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 05:06 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC