Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 10, 2012, 10:46 PM   #1
mok23
macrumors member
 
Join Date: Oct 2012
iPhone 5 sometimes doesn't get LTE (no Internet connection)

Ever since I got my iphone 5 whenever I leave my house (wifi) it should go to 4g or LTE but it just shows the AT&T sign.. and for me to get Internet connection I have to turn off the phone and turn it back on. random info (2nd day I got the phone I suddenly got No sim installed and I took the sim out and cleaned it and I got service again) could this be the reason why I don't get Internet connection sometimes. and I always get 3-4 bars every where I go. I also tried the airplane mode to reset the cell connection does not work. could it be a sim problem? phone? Any ideas?
mok23 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 10, 2012, 10:47 PM   #2
AlphaDogg
macrumors 68040
 
AlphaDogg's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Boulder, CO
Where are you located?
__________________
15" 2.66GHz C2D uMBP | 13" 2.4GHz i5 MBP 500GB | '07 MacBook
iPhone 6 64GB | iPhone 5 32GB | iPhone 8GB
אין חשיש בקולורדו
AlphaDogg is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 10, 2012, 10:50 PM   #3
mok23
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Oct 2012
Chicago, IL
mok23 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 10, 2012, 11:44 PM   #4
AFDoc
macrumors 68000
 
Join Date: Jun 2012
Location: Colorado Springs USA for now
Quote:
Originally Posted by mok23 View Post
Ever since I got my iphone 5 whenever I leave my house (wifi) it should go to 4g or LTE but it just shows the AT&T sign.. and for me to get Internet connection I have to turn off the phone and turn it back on. random info (2nd day I got the phone I suddenly got No sim installed and I took the sim out and cleaned it and I got service again) could this be the reason why I don't get Internet connection sometimes. and I always get 3-4 bars every where I go. I also tried the airplane mode to reset the cell connection does not work. could it be a sim problem? phone? Any ideas?
Has been happening to me too. Started when LTE became available. Same as you, leave wifi area and it simply says ATT at the top, no 4g, LTE, ect.

I have to turn the phone off and on to get it to fix itself. Denver Colorado Area here
AFDoc is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 12:00 AM   #5
aleni
macrumors 68000
 
Join Date: Jun 2006
this happened to me after 6.0.1 update. when i leave home, sometimes the signal is only 1, 3g still appear but i can't seem to use the internet. i have to turn on airplane mode and back off to get the signal and internet connection working again.

no wonder forstall got fired.
aleni is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 12:21 AM   #6
AlphaDogg
macrumors 68040
 
AlphaDogg's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Boulder, CO
Hmmm maybe I should get my dev friend to register my UDID on his account and try out the 6.1 beta to see if it fixes this problem. I attributed it to LTE's newness here in Denver, but if other cities with already established LTE networks have the issue on 6.0.1, maybe it is due to the software.
__________________
15" 2.66GHz C2D uMBP | 13" 2.4GHz i5 MBP 500GB | '07 MacBook
iPhone 6 64GB | iPhone 5 32GB | iPhone 8GB
אין חשיש בקולורדו
AlphaDogg is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 02:05 PM   #7
mok23
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Oct 2012
so it's a software issue..I also feel like I get iMessage texts late.. but the main issue is the Internet connection. can it be a sim problem? Also this is just something I noted.. the signal bars constantly "refreshing" it goes to 5 bars back to 1 bar and then to whatever signal you were getting. Ex: if I have 3 bars.. it will suddenly go to 5 quickly back to 1 then back to the original signal.
mok23 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 07:15 PM   #8
Diseal3
macrumors 65816
 
Join Date: Jun 2008
Quote:
Originally Posted by mok23 View Post
so it's a software issue..I also feel like I get iMessage texts late.. but the main issue is the Internet connection. can it be a sim problem? Also this is just something I noted.. the signal bars constantly "refreshing" it goes to 5 bars back to 1 bar and then to whatever signal you were getting. Ex: if I have 3 bars.. it will suddenly go to 5 quickly back to 1 then back to the original signal.
Had this happen to me also, Verizon here.
Diseal3 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New iPhone 5S - LTE doesn't work? bzblake347 iPhone 12 Dec 31, 2013 11:16 PM
Good multiplayer game that doesn't require an internet connection jeljeljel iPad Apps 1 Aug 8, 2013 03:59 PM
Good multiplayer game that doesn't require an internet connection jeljeljel iPhone 1 Aug 8, 2013 11:09 AM
iPhone 5 does not connect or hang on to LTE connection TheNewDude iPhone Tips, Help and Troubleshooting 7 Nov 6, 2012 09:25 AM
Hypothetical: What will you do if the next iPhone doesn't have LTE? Big.Mac.Daddy iPhone 68 Sep 9, 2012 12:37 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 06:43 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC