Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 11, 2012, 09:01 AM   #1
itouchaddicted
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2009
Thumbs up Cant go beyond activation screen, plz help


So here is my story, plz help me guys.

So i software unlocked my uncle's iphone 3GS and everything was working fine, he used t mobile. Than he had some issues and gave me his iphone again to restore it. I told him if I restore it, you will lose the unlock. But he said he is willing to use straight talk as that can be used on a locked iphone(GSM).

Now I have restored it and there is this activation screen, I cant go beyond this screen. I just need to go beyong this screen, that's it. I used old unactivated tmobile and att sim but everytime activation fails and says no sim car installed/call some number and blah blah . Thanks in advance

itouchaddicted is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 09:21 AM   #2
Bugeyeblue
macrumors 6502
 
Join Date: Mar 2011
Plug it into iTunes and it should get you past the initial setup screen that you're stuck on. This just happened to me recently in a slightly different situation. The iTunes plug in may or may not help, but that's all I can suggest for now.
Bugeyeblue is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 09:25 AM   #3
itouchaddicted
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by Bugeyeblue View Post
Plug it into iTunes and it should get you past the initial setup screen that you're stuck on. This just happened to me recently in a slightly different situation. The iTunes plug in may or may not help, but that's all I can suggest for now.
I have already plugged in several times and it says "no sim installed". thanks tho
itouchaddicted is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 10:19 AM   #4
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Its not reading the sim then.
It might be a hardware issue or you had the ipad baseband installed and then tried to restore to stock firmware and now the phone will not ready or recognize any sims.
That's why you need to do your homework before you attempt anything.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 10:45 AM   #5
itouchaddicted
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
Its not reading the sim then.
It might be a hardware issue or you had the ipad baseband installed and then tried to restore to stock firmware and now the phone will not ready or recognize any sims.
That's why you need to do your homework before you attempt anything.
i am 100% sure its not hardware issue. and umm idk I dont remember that now. Can I just factory unlock it to pass that activation/setup screen?
thanks
itouchaddicted is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 10:47 AM   #6
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by itouchaddicted View Post
i am 100% sure its not hardware issue. and umm idk I dont remember that now. Can I just factory unlock it to pass that activation/setup screen?
thanks
You mean hactivate it?
Remember what you did. If you installed the ipad bb before you will need to reflash it with redsnow. Then use redsnow again to downgrade the baseband and then the phone should recognize all sims.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 11:09 AM   #7
itouchaddicted
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
You mean hactivate it?
Remember what you did. If you installed the ipad bb before you will need to reflash it with redsnow. Then use redsnow again to downgrade the baseband and then the phone should recognize all sims.
http://www.youtube.com/watch?v=rI4bY...feature=relmfu
thats the link i used, so plz tell me what i did?

and i was just saying like just using the imei factory unlock from ebay
itouchaddicted is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 11:16 AM   #8
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by itouchaddicted View Post
http://www.youtube.com/watch?v=rI4bY...feature=relmfu
thats the link i used, so plz tell me what i did?

and i was just saying like just using the imei factory unlock from ebay
The factory unlock will not work since the phone will not recognize any sims now. That's because the baseband is in an inconsistent state.
You need to reflash the iPad bb again and then downgrade it.
And yes by following that YouTube video you did install the iPad bb.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 11:21 AM   #9
itouchaddicted
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
The factory unlock will not work since the phone will not recognize any sims now. That's because the baseband is in an inconsistent state.
You need to reflash the iPad bb again and then downgrade it.
And yes by following that YouTube video you did install the iPad bb.
ok thanks for educating me. plz can you provide me correct youtube links to do those two things. I dont wanna mess my uncle's iphone.
thanks
itouchaddicted is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 12:29 PM   #10
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
http://m.iclarified.com/entry/index2.php?enid=22653
When u get to step 8 select install iPad bb instead.
Then once it's done installing it and reboots start up redsnow again and select downgrade from iPad bb.
The reason is because your baseband now is messed up so u need to install iPad bb and then downgrade it with redsnow.
And then it will activate with an AT&T sim.
You can then purchase an imei unlock if you want from ebay to have it factory unlocked with no hacks and it will never lock again.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 02:34 PM   #11
itouchaddicted
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
http://m.iclarified.com/entry/index2.php?enid=22653
When u get to step 8 select install iPad bb instead.
Then once it's done installing it and reboots start up redsnow again and select downgrade from iPad bb.
The reason is because your baseband now is messed up so u need to install iPad bb and then downgrade it with redsnow.
And then it will activate with an AT&T sim.
You can then purchase an imei unlock if you want from ebay to have it factory unlocked with no hacks and it will never lock again.
thanks a lot, you are a savior!!!!!!!!!!!!!!
itouchaddicted is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 05:57 PM   #12
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by itouchaddicted View Post
thanks a lot, you are a savior!!!!!!!!!!!!!!
Welcome bro
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 14, 2012, 11:34 PM   #13
itouchaddicted
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
Welcome bro
i just tried what you told me to do. I downloaded 3gs 6.01 firmware as I am thinking when i restored just now so I shud be using that right?
and see the pic I attached, it says redsnow is does not support this
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.png
Views:	23
Size:	1.29 MB
ID:	377366  
itouchaddicted is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 14, 2012, 11:39 PM   #14
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by itouchaddicted View Post
i just tried what you told me to do. I downloaded 3gs 6.01 firmware as I am thinking when i restored just now so I shud be using that right?
and see the pic I attached, it says redsnow is does not support this
Just select/point it to the 6.0 firmware.
It will recognize it and go on with the rest of the steps.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 15, 2012, 01:26 AM   #15
itouchaddicted
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
Just select/point it to the 6.0 firmware.
It will recognize it and go on with the rest of the steps.
now I got this screen
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.png
Views:	25
Size:	1.52 MB
ID:	377373  
itouchaddicted is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 15, 2012, 01:55 PM   #16
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by itouchaddicted View Post
now I got this screen
Not sure about that issue.
Seems like redsnow is crashing on your computer or something.
Try doing it on another computer.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 17, 2012, 12:36 PM   #17
itouchaddicted
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
Not sure about that issue.
Seems like redsnow is crashing on your computer or something.
Try doing it on another computer.
i figured what the problem was, I was clicking on "instal ipad bb" and instal "cydia" at the same time. I read your screenshot and this time only clicked "instal ipad bb". This worked but now I am getting a screen saying " this device connected does not support unthetered options" and than it doesnt go anywhere from there so I just quit the installation.
itouchaddicted is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPad black screen help plz BillMc40 iPad Tips, Help and Troubleshooting 3 Nov 9, 2013 11:35 PM
iPhone: iphone 4s restarted now stuck on ios6 screen/activation screen asprings Jailbreaks and iOS Hacks 19 Sep 1, 2013 01:06 AM
iPhone 4S restarted now stuck on iOS 6 screen/activation screen asprings iOS 6 4 Jun 10, 2013 08:29 AM
Help with Activation Screen dannyusf iPhone Tips, Help and Troubleshooting 0 Apr 8, 2013 06:48 PM
Screen Problems, Plz Help? SD-B MacBook Pro 2 Dec 3, 2012 05:47 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 11:20 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC