Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Sep 13, 2005, 01:23 AM   #1
superbovine
macrumors 68030
 
superbovine's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
x11 and oracle dbca over ssh tunnel

I have am having problems getting dbca over a ssh tunnel. other software such as firefox work fine. (This is a lan not over the internet). On i386 linux it seems to work fine. However, on tiger it just opens with the "Oracle database assistant" splash screen then a the main window opens but nothing gets draw on it. however, when i try to close the "Are you sure" window opens but it is shaped like a really long rectangle without a "\n" newlines. so the "Are your sentences y/n" is one one line.
superbovine is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 13, 2005, 07:40 AM   #2
belvdr
macrumors 68040
 
Join Date: Aug 2005
If it is on a LAN, you might try this:

Open X11 and run:

xhost +

then ssh to your box and enter DISPLAY manually:

export DISPLAY=<your mac's ip>:0.0

I found Oracle's DBCA to be soooo slow over an SSH tunnel, that I just create the database manually. Thus, I never need an X11 display and can create a database over ssh easily. Let me know if you need some help doing it manually.

EDIT: Which Oracle version are you working with? I found that some of the 9i scripts work better when run through /bin/sh instead of bash.

Last edited by belvdr; Sep 13, 2005 at 07:50 AM.
belvdr is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 14, 2005, 10:52 AM   #3
belvdr
macrumors 68040
 
Join Date: Aug 2005
Did you ever get this worked out?
belvdr is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 14, 2005, 12:59 PM   #4
superbovine
Thread Starter
macrumors 68030
 
superbovine's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Quote:
Originally Posted by belvdr
Did you ever get this worked out?
I haven't had time to try it. I'll have time later. I had to work on a w2k3 server yesterday...
superbovine is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 14, 2005, 09:47 PM   #5
superbovine
Thread Starter
macrumors 68030
 
superbovine's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Quote:
Originally Posted by belvdr
If it is on a LAN, you might try this:

Open X11 and run:

xhost +

then ssh to your box and enter DISPLAY manually:

export DISPLAY=<your mac's ip>:0.0

I found Oracle's DBCA to be soooo slow over an SSH tunnel, that I just create the database manually. Thus, I never need an X11 display and can create a database over ssh easily. Let me know if you need some help doing it manually.

EDIT: Which Oracle version are you working with? I found that some of the 9i scripts work better when run through /bin/sh instead of bash.
worked like a charm
superbovine is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 15, 2005, 07:23 AM   #6
belvdr
macrumors 68040
 
Join Date: Aug 2005
Sweet. Glad it worked for you. By the way, I had better luck with 10gR2 over release 1. They finally added the feature I was looking for: the ability to drop a file from a tablespace.
belvdr is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
X11 installed in /opt/X11/ but can't point to it in Finder phyrexia OS X Mavericks (10.9) 2 Nov 20, 2013 03:52 PM
iOS ssh w/X11 app Damers iPad Apps 4 Jun 21, 2013 04:27 PM
SSH tunnel to remote CUPS doesn't seem to work? Cubytus OS X 0 Dec 12, 2012 09:33 PM
Connect to SSH Tunnel in Mac App gwelmarten Mac Programming 0 Aug 15, 2012 12:26 PM
ssh and x11 dukebound85 Mac OS X 10.7 Lion 9 Jun 18, 2012 01:45 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 12:07 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC