Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 2, 2012, 11:57 AM   #26
Mrfatboy
macrumors regular
 
Join Date: Dec 2008
It make sense to me but there is conflicting info in this thread.
Mrfatboy is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 2, 2012, 09:07 PM   #27
Mrfatboy
macrumors regular
 
Join Date: Dec 2008
I can confirm that a simple mobile sim DOES display 'simple mobile' when you put in a Verizon iPhone 5. The sim was bought on eBay and not activated.
Mrfatboy is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 3, 2012, 03:30 AM   #28
Mr Hill
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2012
Location: Charlotte, NC
Quote:
Originally Posted by marcelo4527 View Post
If your sim card is not activated and doesn't have a number assign to it, I don't see how it would show service
It will still show the Tmobile service even if the sim has not been activated. If you attempt to make a call it will direct you to customer service.
Mr Hill is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 3, 2012, 04:20 AM   #29
marcelo4527
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by Mr Hill View Post
It will still show the Tmobile service even if the sim has not been activated. If you attempt to make a call it will direct you to customer service.
Does it only happen with those carriers then? Because I tried with a not activated AT&T sim and it showed no service
marcelo4527 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 3, 2012, 10:21 AM   #30
Mrfatboy
macrumors regular
 
Join Date: Dec 2008
Quote:
Originally Posted by marcelo4527 View Post
Does it only happen with those carriers then? Because I tried with a not activated AT&T sim and it showed no service
Are you doing your test in an area that gets good AT&T cell signal?
Mrfatboy is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 3, 2012, 10:28 AM   #31
RotaryP7
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2011
Location: Miami, FL
Quote:
Originally Posted by marcelo4527 View Post
I wanna test if my new iPhone 5 is in fact unlocked now, and the best way to do that is to simply put a different carrier's sim card, such as T-mobile..
The thing is that I need it to be unlocked to use it internationally with foreign carriers, so I don't have any T-mobile plans, and don't plan on having one.

They sell really cheap sim cards that I'm thinking about buying it just to find that out, but they come unactivated. Will my iPhone recognize the unactivated sim card and show T-mobile on the top corner, or do I need to like activate it with a cheap plan, or prepaid plan in order for that to work? And remember that I just wanna do that to find if my iphone is unlocked now, i don't have any intentions in use that sim card for other than that!
http://iphoneimei.info/

----------

Quote:
Originally Posted by marcelo4527 View Post
Does it only happen with those carriers then? Because I tried with a not activated AT&T sim and it showed no service
I tried an unactivated T-Mobile SIM card on an iPhone 5 and the only thing it showed was 4-5 bars and it said T-Mobile. No edge or 3G. It redirects you to customer care on how to activate the SIM.
__________________
MacBook Pro, 2.4 GHz, 4 GB RAM, 250 GB HD ; iPhone 5 16 GB ; iPad Mini 16 GB
RotaryP7 is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 3, 2012, 11:13 AM   #32
marcelo4527
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by Mrfatboy View Post
Are you doing your test in an area that gets good AT&T cell signal?
Yes! But it could be maybe because I'm testing with an AT&T sim deactivated?
I used to use that one and them I cancelled my plan that I had with that sim
marcelo4527 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 3, 2012, 05:46 PM   #33
ayberk
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2012
My question might be irrelevant, but still i think it is fine to ask here.

Right now I have a t-mobile sim, but it is not nano. Can I get a nano-sim without losing my number and current plan? Or do I have to cut it?
ayberk is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 6, 2012, 07:17 PM   #34
marcelo4527
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by Mrfatboy View Post
I can confirm that a simple mobile sim DOES display 'simple mobile' when you put in a Verizon iPhone 5. The sim was bought on eBay and not activated.
You're totally right! I just got a simple mobile sim and it showed "simple mobile" on the top left corner!!!
marcelo4527 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 6, 2012, 07:24 PM   #35
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by RotaryP7 View Post
http://iphoneimei.info/

----------



I tried an unactivated T-Mobile SIM card on an iPhone 5 and the only thing it showed was 4-5 bars and it said T-Mobile. No edge or 3G. It redirects you to customer care on how to activate the SIM.
Same here.
I was wondering why it didn't show 3G or edge.
Now it makes sense.
I just bought the simple mobile nano sim to test out unlocks.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 7, 2012, 08:51 AM   #36
marcelo4527
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by ayberk View Post
My question might be irrelevant, but still i think it is fine to ask here.

Right now I have a t-mobile sim, but it is not nano. Can I get a nano-sim without losing my number and current plan? Or do I have to cut it?
I heard you can just go to T-mobile with your regular sim card and they will give you a nano with your number and everything for free, but I'm my sure, you should go there and check!
marcelo4527 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 7, 2012, 08:56 AM   #37
upnorth85
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2011
Go to a T-mobile corporate store and ask for a "free" nano Sim if you are on a post paid contract. They will help you to transfer your contacts etc. Non corporate stores can charge anywhere from $10 to $20. In that case you can order a free nano sim online and call T-mobile with that to register the new SIM on your existing phone number.
Quote:
Originally Posted by ayberk View Post
My question might be irrelevant, but still i think it is fine to ask here.

Right now I have a t-mobile sim, but it is not nano. Can I get a nano-sim without losing my number and current plan? Or do I have to cut it?
upnorth85 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Carrier: Can I sell unactivated SIM card? NovemberWhiskey iPad 4 Feb 12, 2014 04:07 AM
Carrier: T-mobile replacement SIM card Jacksonc iPad Tips, Help and Troubleshooting 1 Jan 6, 2014 03:16 PM
iPad: T-Mobile Sim Card on Air noodle15 iPad 13 Nov 9, 2013 01:24 PM
unactivated mobile sim card to check if an iPhone is unlocked? absolutemadness iPhone 0 Oct 29, 2013 12:07 AM
SIM Swap Settings for T-Mobile LTE (New SIM Card) scotrinaf iPhone 2 Oct 9, 2013 04:27 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 08:54 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC