Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 4, 2012, 08:37 AM   #1
Swiss PAB
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2012
iPhoto" Photos disappeared

Hello. All my photos in a particular event appear as blank white with a yellow frame around them when I am in the thumbnail page when in iPhoto. However the photo comes up when I click on the photo, so I know the photo is still in my computer. How do I get the photos back into the thumbnail page?

This happened when I was adding titles to photos. I added a title to a photo, and then wanted to move this title to another photo in the same event. I highlighted the title, clicked on Edit Cut, and all the photos disappeared, but not the titles.

Hope someone can help as I have deleted the photos from my camera's memory card and hence I cannot reload them. Thank you.

Last edited by Swiss PAB; Dec 4, 2012 at 08:39 AM. Reason: Typos
Swiss PAB is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 4, 2012, 08:44 AM   #2
justperry
macrumors 603
 
justperry's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: 7 Km South of an active upside down (boat) volcano.
Quote:
Originally Posted by Swiss PAB View Post
Hello. All my photos in a particular event appear as blank white with a yellow frame around them when I am in the thumbnail page when in iPhoto. However the photo comes up when I click on the photo, so I know the photo is still in my computer. How do I get the photos back into the thumbnail page?

This happened when I was adding titles to photos. I added a title to a photo, and then wanted to move this title to another photo in the same event. I highlighted the title, clicked on Edit Cut, and all the photos disappeared, but not the titles.

Hope someone can help as I have deleted the photos from my camera's memory card and hence I cannot reload them. Thank you.
Your Photo files are here /User/your name/Pictures/iPhoto Library

Look if they are still there, if so there is a problem with iPhoto.
Have you restarted iPhoto, might solve the problem.
justperry is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 4, 2012, 10:24 AM   #3
flynz4
macrumors 68030
 
Join Date: Aug 2009
Location: Portland, OR
It sounds like your thumbnails (previews) were compromised. In Aperture, I know you can easily recreate previews... but I do not see that option in iPhoto.

I would try the "revert to original" option on a photo and see if that fixes the problem. iPhoto>Photos>Revert to Original.

/Jim
flynz4 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 4, 2012, 10:26 AM   #4
Dave Braine
macrumors 68020
 
Join Date: Mar 2008
Location: Warrington, UK
Try here: Rebuilding iPhoto:
http://support.apple.com/kb/HT2638?v...S&locale=en_US
__________________
PPC Mini, 10.4.11, Intel Mini, 10.6.8, White MacBook 10.8.5
iPhone 3GS, using o2 PAYG
Dave Braine is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:47 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC